Zuid-Korea pleegde een overval en versloeg Australië met 2-1 op de Asian Cup van 2023 | AFC Asian Cup-nieuws

De Taegeuk Warriors maken opnieuw een late comeback om de Socceroos te verslaan en hun hoop op de Asian Cup-titel levend te houden.

Al Wakrah, Qatar – Zuid-Korea heeft er een gewoonte van gemaakt om tot de laatste momenten van de blessuretijd terug te komen in hun knock-outwedstrijden en door te gaan naar de volgende ronde van de AFC Asian Cup 2023 in Qatar.

Ze pleegden opnieuw een overval om de Australische harten te breken en vrijdagavond een verbluffende 2-1 overwinning in de kwartfinale te claimen in het Al Janoub Stadion.

Dat was voor Jurgen Klinsmann, de Duitse coach van de Koreanen, aanleiding om te grappen dat zijn ploeg misschien alle wedstrijden met een 0-1 ‘record’ zou moeten beginnen.

“Het is niet geweldig om 120 minuten te wachten op een resultaat, dus misschien kunnen we winnen als we met een doelpunt achterstand beginnen.” [a win] eerder”, vertelde Klinsmann na de wedstrijd aan verbijsterde verslaggevers.

Het kostte Zuid-Korea 96 minuten om het doelpunt te vinden – gescoord door Hee-Chan Hwang vanaf de strafschopstip – dat hen in leven hield in het toernooi en nog eens 15 minuten om hun talisman-aanvoerder Heung-Min Son de kans te geven een geweldige winnaar te scoren die verbijsterd zou zijn. Australië.

De Socceroos kwamen op voorsprong in de 42e minuut toen Craig Goodwin een losse bal voor het Koreaanse doel vasthield en zo de impasse in de eerste helft doorbrak.

Toen ze aan de leiding stonden, toonden de Australiërs sterk verdedigend spel om de Taegeuk Warriors tot diep in de tweede helft op afstand te houden.

Naarmate de nacht vorderde, daalde de temperatuur in Al Wakrah tot een frisse 14 graden Celsius, maar de actie op het veld werd heviger toen Zuid-Korea het Australische doel begon aan te vallen. Het was vergelijkbaar met hun late aanval op Saoedi-Arabië, die uiteindelijk gelijk maakte en hen de overwinning op strafschoppen opleverde.

Dit keer viel de penalty in de zesde minuut van de blessuretijd en bracht de ploeg op gelijke hoogte. Na verlenging controleerden de Koreanen het duel en kon Australië het nauwelijks bijbenen.

Toen Zuid-Korea in de 103e minuut een vrije trap nam op de rand van het Australische strafschopgebied, krulde Son de bal in de hoek en maakte opnieuw een verbluffende comeback.

De menigte, die de hele nacht zijn naam had gescandeerd, beleefde een wild feest van opluchting, vreugde en ongeloof.

Veel van deze fans arriveerden in Doha na een nachtvlucht van tien uur vanuit Seoul en zeiden dat het te veel was voor een tweede wedstrijd op rij.

“Zij [the team] We moeten nu ophouden dit ons aan te doen”, zei Kim Hyeseong, een Zuid-Koreaanse fan, tegen Al Jazeera kort nadat de overwinning was bezegeld.

“Ze doen wonderen omdat ze nooit opgeven”, zei hij.

Klinsmann zei dat hij zich bewust is van de verwachtingen die zijn team heeft van fans in het stadion en thuis.

“Soms blokkeert de druk de spelers [mentally] bij de start – maar als we beneden komen, weten we dat we vanaf daar alleen maar verder kunnen gaan”, zei de voormalige WK-winnaar.

Voor fans als Leo Chan is het meer een kwestie van geloven in het team. Maar hij zei dat ze zeggen dat ze het zichzelf en hun aanhangers moeilijk maken.

“Ik wilde het stadion verlaten enkele ogenblikken voordat de strafschop werd toegekend, maar nu blijf ik tot de finale omdat deze spelers wonderen verrichten en zullen winnen. [the championship].”