Zach Hyman scoort 50 in het verlies van Edmonton Oilers bij Senators – Edmonton

Zach Hyman scoorde zijn 50e van het seizoen, maar zijn Edmonton Oilers verloren zondag met 5-3 van de Ottawa Senators.

“Dit is een mijlpaal waarvan ik denk dat niemand dacht dat ik die ooit zou bereiken toen ik aan mijn carrière begon en ik heb die mijlpaal bereikt, wat behoorlijk gek is, eerlijk gezegd”, zei Hyman na de wedstrijd. “Ik heb veel hulp gehad – ik speelde met een aantal speciale spelers, vooral Connor (McDavid). Zonder hem zou ik niet in deze positie zijn en ik vond het passend dat hij mij in die positie plaatste.”

De Oilers namen de leiding in minder dan vier minuten in de wedstrijd toen Mattias Ekholm Adam Henrique opzette voor zijn twintigste van het seizoen. Ottawa antwoordde op de powerplay met minder dan twee minuten te gaan, en Drake Batherson gebruikte een perfecte plate pass om Jacob Chycrun op te zetten.

De e-mail die u nodig heeft voor dagelijks nieuws uit Canada en de rest van de wereld.

De Oilers scoorden twee powerplay-goals in de eerste vier minuten van de tweede periode. Leon Draisaitl pakte een feed van Evan Bouchard en maakte een eenmalige scherpe hoek. Op dat moment scoorde Hyman zijn historische doelpunt door aan de zijkant van het net te kamperen en de pass van Connor McDavid binnen te tikken. Tim Stutzle raakte blocker Calvin Pickard en bracht iets meer dan een minuut later de voorsprong van de Oilers terug naar 3-2. Batherson bracht de stand laat in de tweede gelijk op het powerplay.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

De senatoren begonnen de wedstrijd met 3:12 te gaan toen Mattias Ekholm werd opgeroepen voor het vasthouden van Mathieu Joseph. Het duurde slechts negen seconden voordat ze scoorden op het manvoordeel, waarbij Chycrun zijn tweede van de avond sloeg. Parker Kelly voegde de lege netter toe.

De Oilers versloegen de Sens 36-16. Joonas Korpisalo behaalde de overwinning met 33 reddingen.

“Teleurstellend om niet met twee punten thuis te komen”, zei Oilers-hoofdcoach Chris Knoblauch. “Ik dacht dat we veel goede kansen hadden, vooral als we 3-1 voor staan ​​en de zaken er goed uitzien. Dan maken we een fout en het is 3-2 en ze zijn weer in de wedstrijd toen het leek alsof ze uit waren. En dan speciale teams, dat was duidelijk een groot deel van deze wedstrijd.

De Sens waren 3/4 in het powerplay, terwijl de Oilers 2/3 waren.

Evan Bouchard had drie assists.

De Oilers, 42-23-4, bezoeken dinsdag de Winnipeg Jets (630 CHED, Face-off Show om 16.30 uur, wedstrijd om 18.00 uur).

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.