Winnipeg Jets versloeg Chicago laat met 2-1 en vestigde een franchiserecord met de achtste overwinning op rij – Winnipeg

De Winnipeg Jets blijven een manier vinden.

De Jets waren het grootste deel van de avond traag en lusteloos en scoorden een paar late doelpunten om de Chicago Blackhawks donderdagavond met 2-1 te verslaan en een franchiserecord te vestigen voor de achtste opeenvolgende overwinning voor een uitverkochte zaal van 15.225.

De Jets breidden hun scorereeks ook uit naar 14 wedstrijden en hebben nu 31 wedstrijden op rij gespeeld met drie doelpunten of minder. Ze hebben nu ook elf wedstrijden op rij waarin twee of minder doelpunten mogelijk zijn.

Nadat Gabriel Vilardi slechts enkele minuten eerder gelijk had gemaakt, scoorde Nikolaj Ehlers met nog maar 65 seconden te gaan om de streak intact te houden.

“De manier waarop we in de tweede periode speelden beviel ons niet”, zei Ehlers. “Er kwamen frustraties naar boven en we praatten erover, en door de manier waarop we in de derde speelden, denk ik dat we ze niet lieten ademen. Het moest erin.”

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

De Jets waren in het middenframe met 10-6 te slim af, maar kwamen uiteindelijk tot een rally in de derde periode, waar de schoten 12-5 in hun voordeel waren.

“We hadden een goede start”, zei Jets-hoofdcoach Rick Bowness. “We hadden een verschrikkelijke tweede. We waren gewoon een beetje gefrustreerd toen we uit de wedstrijd stapten. We herstelden ons heel goed in de derde periode, dus Chicago speelde een geweldige wedstrijd.

Ontvang het laatste nationale nieuws. Het wordt elke dag naar uw e-mailadres verzonden.

‘Kijk niet naar hun lijst. Kijk niet naar hun klassement, dat is een slecht team. Het is een goed team. Ze speelden hard. Ze hebben het ons vanavond heel moeilijk gemaakt.”

Met acht opeenvolgende overwinningen hebben de Jets hun franchiserecord uit 2017 overtroffen.

“Het is duidelijk een geweldige prestatie voor deze groep”, zei Josh Morrissey, die misschien wel hun beste speler op het ijs was. “Maar tegelijkertijd betekent het eigenlijk niets. We concentreren ons morgen op wat we moeten doen om ons voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag.”

Voor de tweede wedstrijd op rij kon Mark Scheifele de competitie niet afmaken. Hij stopte vroeg in de tweede periode voor een rugcontrole, ging rechtstreeks naar de kleedkamer en kwam niet terug met een onderlichaamsblessure.

“Hij zal opnieuw worden geëvalueerd om te zien waar hij morgen staat”, zei Bowness.

Geen van beide partijen slaagde er in de eerste twintig minuten in om de achterkant van het net te vinden, maar de Jets kregen de meeste kansen, waarvan de beste afkomstig was van Vilardi nadat hij op eigen kracht tussenbeide kwam, maar de rebound belandde in de handschoen van Petr Mrazek.

Winnipeg had een voorsprong van 10-6 bij schoten op doel in de tweede, maar het middelste frame was niet iets om te onthouden voor de Jets, die Scheifele al vroeg verloren door een blessure.

Even later opende Chicago de score toen Connor Murphy vanaf de punt een polsschot sloeg en Laurent Brossoit om 4:19 door het scherm versloeg.

Winnipeg ging meer dan twaalf minuten zonder schot in de periode toen Chicago aandrong op meer, maar de Jets probeerden in de late minuten het tij te keren.

Beide ploegen maakten ook een paar powerplay-fouten in de tweede, omdat de bezoekers een 1-0 voorsprong namen in de derde.

Dat bleef zo ​​gedurende het grootste deel van de laatste periode toen Winnipeg probeerde aan te vallen, maar Mrazek bleef in de weg lopen en maakte een aantal geweldige reddingen om zijn team op voorsprong te houden.

Maar de dam brak uiteindelijk met nog 3:29 over toen Adam Lowry de puck in de hoek kreeg aan het einde van Chicago en Vilardi alleen vooraan aantrof, die hem voorbij Mrazek begroef om de wedstrijd gelijk te trekken en het uitverkochte publiek te elektriseren.

Het werd nog luider met nog iets meer dan een minuut te gaan toen Ehlers de zone van Chicago binnenreed en een lage pols voorbij Mrazek begroef om de Jets op voorsprong te zetten met nog iets meer dan een minuut te gaan.

Brossoit scoorde twintig schoten en verbeterde naar 5-1 in zijn laatste zes starts. Mrazek maakte 26 reddingen in de nederlaag.

Winnipeg zal zaterdag op zoek gaan naar zijn negende overwinning op rij als het de Philadelphia Flyers organiseert. De wedstrijd begint kort na 18.00 uur met pre-game verslaggeving op 680 CJOB vanaf 16.00 uur.

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.