Whyte maakt het winnende velddoelpunt en bezorgt Lions een 24-21 overwinning op Elks – Edmonton

Sean Whyte scoorde een velddoelpunt van 42 meter in de laatste seconden toen de BC Lions van een achterstand kwamen en de Edmonton Elks met 24-21 versloegen in een CFL-wedstrijd op donderdagavond.

Whyte maakte ook verbinding met velddoelpunten van 29 en 24 yards om zijn streak uit te breiden naar 27.

Edmonton bracht de wedstrijd gelijk op 21-21 na Boris Bede’s velddoelpunt van 52 meter met nog iets meer dan een minuut te gaan.

Running back Davie Mackie maakte een eerdere fout goed door laat in het vierde kwartaal te scoren op een duik van één meter, waardoor de Lions een voorsprong van 19-18 kregen. De rit van BC werd geholpen door een Edmonton pass-interferentieoproep op de vijf-yardlijn van de Elks.

Justin McInnis maakte een vingertopvangst voor de tweepuntsconversie om de stand op 21-18 te brengen.

De overwinning verbeterde de score van de Lions naar 3-1. De Elks, die slechts vijf dagen na de nederlaag in Toronto speelden, vielen terug naar 0-4.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Adams, die 27 van de 38 passes voltooide voor 330 yards, een touchdown en geen onderscheppingen, vertoonde geen teken van de buikblessure die hem dinsdag buiten de training hield.

De Lions leken klaar om vroeg in het vierde kwartaal de leiding te nemen en naar de 10-yardlijn van Edmonton te rijden. Mackie probeerde een paar extra yards te scoren bij een derde-en-één-gok, maar kwam tekort. Voormalig Lion Loucheiz Purifoy hervond de bal.

Het laatste nieuws uit Canada en de rest van de wereld wordt direct in uw e-mail bezorgd.

De Elks namen het over met hun eigen vier en de daaropvolgende drive werd geholpen door twee grove straffen op BC.

Quarterback McLeod Bethel-Thompson leidde de Elks op een rit van negen spelen van 106 meter, waardoor ze op de rand kwamen met een rush van zeven meter. Back-up running back Dakota Prukop scoorde na een duik van één meter, waardoor Edmonton met nog iets meer dan zeven minuten te gaan een voorsprong van 18-13 kreeg.

De tweepuntsconversiepoging van Bethel-Thompson werd in de eindzone van richting veranderd door cornerback Garry Peters.

Running back William Stanback scoorde ook voor BC met een pass van vijf meter, zijn eerste touchdown sinds hij als free agent bij de Lions kwam.

Tweedejaarsontvanger Ayden Eberhart had zes vangsten voor 78 yards.

BC linebacker Patrice Rene had een goede nacht met een knockdown en rammelend bot.

De aanval van de Lions verliep voor de derde keer op rij zonder ploegendienst.

Bethel-Thompson voltooide 19 van de 30 passes voor 247 yards, één touchdown en twee onderscheppingen.

Slotback Kurleigh Gittens Jr. had 21 yards op de vangst voor de Elks.

Ook Bede schoot vanaf 39 meter een doelpunt binnen. Punter Jake Julien voegde singles van 64 en 55 yards toe.

Een puntloos derde kwartaal begon met een nette finish van Edmonton toen Lions cornerback Ciante Evans Bethel-Thompson uitschakelde op de BC 13-yardlijn.

De Lions stonden tijdens de rust met 13-12 voor na een velddoelpunt van 29 meter van Whyte met nog 10 seconden te gaan. De drive van de Lions werd geholpen door een penalty uit Edmonton.

BC scoorde halverwege het tweede kwart de eerste touchdown van de wedstrijd. Adams stelde een rit samen met een bom van 35 meter naar Alexander Hollins en een ontvangst van 16 meter door Ayden Eberhart. Stanback’s touchdown bracht de Lions op 10-4.

De Elks antwoordden met een touchdown die was opgezet op een vangst van 46 meter door brede ontvanger Dillon Mitchell. Bethel-Thompson vond Gittens in de eindzone en bezorgde Edmonton een voorsprong van één punt.

De Elks stonden na het eerste kwart met 4-3 voor nadat de teams velddoelpunten hadden geruild en Bede er één had geschopt.

Het velddoelpunt van Edmonton kwam nadat de Lions een velddoelpunt van 47 meter hadden geprobeerd, maar de trap was hoog. De Elks herstelden zich op de 55-yardlijn.

VOLGENDE

Edmonton: The Elks ontvangen Ottawa op 14 juli.

BC: De Lions, die de komende acht weken één thuiswedstrijd spelen, zijn op 7 juli in Hamilton.

OPMERKINGEN: De Elks versloegen de Lions voor het laatst op BC Place op 19 augustus 2021. …Edmonton’s 36 punten in een 39-36 nederlaag tegen Toronto vorige week waren de meeste verliezen voor de Elks sinds ze met 45-37 verloren in Ottawa op de 25e Juni 2016 … In de voorgaande zeven ontmoetingen hebben de Lions de Elks met 265-82 verslagen.