West Brom v Wolves: FA Cup-wedstrijd wordt hervat na onderbreking van het publiek – Live | FA-beker

Sleutel evenementen

Cunha werd man van de wedstrijd vandaag uitgereikt en dat vind ik heel eerlijk. Hij was een opvallende speler in een spel van vrij slechte kwaliteit.

— Statman Dave (@StatmanDave) 28 januari 2024

ITV heeft zojuist de loting voor de vijfde ronde van de FA Cup bekendgemaakt zal nu plaatsvinden tijdens de rust van Liverpool tegen Norwich, in plaats van vóór de aftrap.

FT: West Brom 0-2 Wolven

De krantenkoppen zullen 2-0 zijn voor Wolves na doelpunten van Pedro Neto en Matheus Cunha om hen door te loodsen naar de vijfde ronde, maar deze wedstrijd zal voor altijd herinnerd worden vanwege de problemen met het publiek die leidden tot een vertraging van een half uur bij de herstart.

Het werd een hele odyssee, wachtend op de herstart van de wedstrijd, na die ontsnapping in de Birmingham Road Hawthorns-bocht. Laten we hopen dat niemand ernstig gewond raakt bij dit alles.

Het is gewoon twee extra minutenterwijl West Brom naar voren stroomt om troost te zoeken.

90 minuten: Het is een geweldige stop van Griffiths om Cunha te ontzeggen, die een gemene poging in de verre hoek ontketent die de stand op 3-0 leek te brengen.

Chirewa heeft sinds zijn komst een of twee goede zetten laten zien.

89 minuten: Het is nu vooral Albion, terwijl Swift zich omdraait en vanuit het strafschopgebied een goed schot recht op Sa maakt. Ze komen dichtbij, maar je betwijfelt of de klok hen zal slaan.

87 minuten: Erik Pieters probeert een ongelooflijk ambitieus schot van afstand, maar het komt niet in het doel terecht. Het is niet eens dichtbij.

86 minuten: Nog beter spelen op de vleugel van Fellows, maar Mowatt kan de schietkans niet benutten, ondanks dat hij in goede ruimte in het strafschopgebied terechtkomt.

83 minuten: Cunha ziet de lege ruimte voor hem en rijdt naar voren, maar Pieters ziet hem uiteindelijk buitenspel. Thomas-Asante loopt dan weg van Dawson en probeert hem op gelijke hoogte te brengen, maar vindt niemand. Het is een West Brom-hoek.

Bijgewerkt binnen

81 minuten: Laat me je iets vertellen: een doelpunt van West Brom zou het blauwe papier in de afgelopen tien minuten weer kunnen laten oplichten. Geen van beide ploegen was sinds de pauze begonnen.

79 minuten: Ironisch genoeg heerst er nu een beetje een bizar en griezelig gevoel in het stadion. Niemand weet hoe te reageren na die vertraging.

78 minuten: We beginnen opnieuw met West Brom, beginnend in de middencirkel.

Er wordt weer gevoetbald.

Enkele vervangingen. Voordat het duel wordt hervat zal West Brom Erik Pieters, Gonzalo Pipa en Caleb Taylor inzetten. Bartley en Townsend behoren tot de vervangers.

Wolven introduceren Tawanda Chirewa voor Neto.

Laat los om opnieuw op te starten

We komen terug, het spel gaat verder vanaf de 78e minuut – het punt waarop Matheus Cunha het tweede doelpunt scoorde. De onrustige hoek lijkt tot rust te zijn gekomen – te midden van een sterke aanwezigheid van stewards en politie – en het echte voetbal kan zeer binnenkort worden hervat.

De vertraging duurde ruim een ​​half uur.

Oké, beide teams staan ​​nu op het veld en doe wat warming-ups. Nog geen officieel woord, maar het lijkt erop dat we opnieuw gaan lanceren.

De spelers verzamelen zich in de tunnel. Het lijkt erop dat we binnenkort een beslissing zullen nemen.

Nog een e-maildeze van Hugh Molloy:

Kijken met 5 en 7 jaar oud op de bank, het is prima dat ze de scènes niet lieten zien. Ja, volwassenen kunnen het ‘aankunnen’, maar er waren gewelddadige, boze en spottende gezichten, handgebaren en gedrag dat niet gepast was voor wat een gezinsbezoek zou moeten zijn.

Dean Kinsella is het ermee eens:

Ik moet zeggen dat ik het goedkeur dat er geen geweld op tv wordt getoond. Geef geen zuurstof aan de trieste daden van deze dwazen.

Wat gebeurt er als de wedstrijd wordt onderbroken?

Dat is een vraag van lezer Joe Pearson. Het is duidelijk dat de FA zou kunnen beslissen om de gelijkspel aan Wolves toe te kennen, gezien hun voorsprong en de late fase van de wedstrijd. Het alternatief is dat het spel opnieuw wordt afgespeeld, ofwel alleen de laatste fasen, ofwel helemaal opnieuw.

Terwijl we wachten op het vervolg (laten we hopen dat dat zo is), hier is het doelpunt van Matheus Cunha, waardoor Wolves bovenaan deze beker kwam te staan.

“Nog steeds problemen” En “er is op dit moment geen manier om het spel voort te zetten” zegt Mark Pougatch in de tv-studio. De politie is nog steeds bezig met de problemen in die hoek van de Hawthorns.

Het lijkt er niet op dat de game snel zal worden hervat. Foto: Andrew Boyers/Action Images/Reuters

Met dank aan Sam Matterface van ITV voor zijn kalmte bij het beschrijven van die scènes voor het publiek. Een groot deel van de problemen wordt ons niet daadwerkelijk getoond.

@sammatterface om de een of andere reden de rol van radiocommentator bij West Brom @itvvoetbal ze kiezen ervoor om de toeschouwers de problemen die zich op de tribunes voordoen niet te laten zien.

Herinnering: wij zijn volwassenen. Wij redden het wel

Voor wie ervoor kiest is er ook een uitknop.

🤷🏻‍♂️

— Ian Ladyman (@Ian_Ladyman_DM) 28 januari 2024

Beide groepen spelers verlieten het veld en liep naar de kleedkamers. Bij de laatste controle gaf de klok ongeveer 84 minuten aan. De problemen begonnen rond de 80 minuten.

Het afspelen is gepauzeerd vanwege een ventilatorprobleem

82 minuten: Het spel is volledig gestopt, de spelers benaderen de fans in het publiek en vragen hen om te kalmeren. Het lijkt erop dat sommige Wolves-fans het doelpunt vierden in de West Brom-sectie, wat een opflakkering veroorzaakte. De politie probeert de boel onder controle te krijgen en veel spelers gaan de tunnel in.

Politie en stewards proberen fans in bedwang te houden terwijl er problemen uitbreken op Birmingham Road End. Foto: Marc Atkins/Getty Images

Dit ziet er helemaal niet goed uit. Lelijke dingen.

79 minuten: Enkele verontrustende scènes in een hoek van het veld, met fans op het veld terwijl twee groepen fans met elkaar botsen.

Niet wat we willen zien.

DOEL! West Brom 0-2 Wolven (Cunha, 78)

Er zit nog een doel in en dat is voor Wolven! Cunha verschijnt achter en in het net.

Een bal achterin zorgde ervoor dat iedereen in de verdediging van West Brom buitenspel ging, maar dat werd verkeerd getimed. Cunha sloop naar binnen en kreeg zijn kans onder Griffiths.

Matheus Cunha scoort het tweede doelpunt voor de bezoekers. Foto: Shaun Botterill/Getty Images

76 minuten: West Brom klopte op de deur. Swift draait zich naar zijn rechtervoet, maar kan het schot niet houden.

Je voelt dat er nog een ander doel in zit.

74 minuten: Onzorgvuldig spel van Townsend, onnodig bewegend om balbezit tegen te geven en vervolgens zijn man omver te duwen om de vrije trap te nemen.

73 minuten: Fellows heeft een reële impact op de rechterkant van West Brom, waardoor Doherty teruggeduwd wordt en hem gedwongen wordt wat meer te verdedigen.

Dan wordt het allemaal een beetje cheesy met een paar run-in en Bartley wordt geboekt voor wat eigenlijk een rugbywedstrijd is in Cunha. Hij en Dawson worden dan intiem, in een hertachtige sleur.

71 minuten: Grote kans voor Tomas-Asante! Fellows richt de bal naar de rand van het strafschopgebied, maar de aanvaller leunt achterover en pareert zijn schot. Het had beter moeten zijn.

70 minuten: Dat is het voor Bellegarde’s middag als de Algerijn Rayan Ait-Nouri rechtstreeks terugkeert van Afcon en midden in de FA Cup-actie stapt.

69 minuten: Twee aanrakingen van West Brom brachten hen weer op voorsprong, waarbij Kilman zich uitstrekte om Townsend en Tomas-Asante te ontkennen… maar toen sloegen Wolves opnieuw door het net terug. Hij is zo’n uitlaatklep.

Bellegarde probeert hem dan in de verre hoek te krullen, en het is niet ver!

67 minuten: West Brom haalt Tom Fellows binnen voor Chalobah op het middenveld. Een injectie van energie, denk ik.

64 minuten: De lange worp van Furlong blijft het favoriete wapen van West Brom op de rechterflank en veroorzaakt behoorlijk wat paniek in de Wolves-box.

Het lijkt erop dat de Championship-ploeg het allerbelangrijkste tweede doelpunt in deze wedstrijd zal pakken.

63 minuten: Conor Townsend stormde zojuist op volkomen onnodige wijze Jos Sa binnen. Ik begrijp niet dat hij daarvoor niet gestraft is.

61 minuten: Doyle schiet nu vanuit alle hoeken, terwijl er verschillende raketten zijn kant op komen van de West Brom-fans terwijl hij een hoekschop neemt. Rustig maar, mensen.

59 minuten: Het was bijna déjà vu voor West Brom toen Neto doorbrak voor Wolves en probeerde een corner te krijgen voor een schot met links. Dit is slechts een hoek als de lichamen terugkomen om hem af te sluiten.

57 minuten: West Brom geniet nu van langdurig balbezit. Kan ik er mijn weg doorheen vinden? Dawson rammelt Thomas-Asante binnen om het stuk te breken.

55 minuten: Vaak. Dat is erg laat en erg onnadenkend van Wallace over Tommy Doyle. Het is gewoon een gele kaart – de eerste gele kaart van het spel. Het had oranje kunnen zijn.

53 minuten: West Brom schreeuwt om een ​​penalty nadat Wallace’s kopbal Thomas-Asante bijna bereikte en de Baggies denken dat er een fout op de spits is gemaakt. Kilman was een verdediger, maar een strafschop zou moeilijk zijn.

52 minuten: Wolven zijn een vreemd team. Heel Jekyll en Hyde. Ik heb ze dit seizoen af ​​en toe gezien (tegen Manchester United, Spurs en Chelsea) en ze waren briljant. Maar ik zag ze ook gedwee verliezen bij Sheffield United en West Ham. Dit is tot nu toe verre van vintage Wolves, ondanks het voordeel dat ze hebben.

Matheus Cunha wordt van de bal geslagen door Kyle Bartley. Foto: Jack Thomas/WWFC/Wolves/Getty Images

49 minuten: De eerste kans van de tweede helft wierp een blik op het hoofd van Mario Lemina, maar het was gemakkelijk genoeg voor Josh Griffiths om die te grijpen.

47 minuten: Er was niets mis met de inzet en het momentum van West Brom. Soms lieten uitvoering en nauwkeurigheid hen in de steek in het laatste derde deel, en een andere verdwaalde pass bewijst dit opnieuw.

Tweede helft: Oké, laten we hopen op wat meer actie in de komende 45 minuten.

Roy Keane is van mening dat West Brom “genoeg heeft laten zien” om weer in deze competitie te komen en drong er bij Wolves op aan om de zaken op te voeren om een ​​broodnodige tweede goal te pakken. Beide zijn saillante punten. De spelers komen terug.

Als je het niet erg vindt om vandaag ergens anders naar je voetbalfix te zoeken, Manchester United speelt momenteel tegen Aston Villa in een WSL-wedstrijd en Nikita Parris scoorde twee voor de ontbrekende Marc Skinner. Volg live met Yara El-Shaboury:

HT: West Brom 0-1 Wolven

Het leek op een voetbalhelft die we allemaal snel zullen vergeten, met vrijwel geen duidelijke kansen voor beide ploegen – tot dat magische moment van Pedro Neto. Dat is het verschil tijdens de pauze na een redelijk consistent optreden van de Premier League tot nu toe. Ze weerstonden de aanzienlijke dreiging van de gastheren en kalmeerden het geroezemoes rond de Hawthorns.

45 minuten: We krijgen één minuut extra tijd.