Waarderingen Liverpool: Elliott, Kelleher cruciaal in overwinning tegen Burnley

Liverpool herwon zaterdag hun status als koploper in de Premier League na een 3-1 overwinning op Burnley op Anfield.

Een vroeg optreden van de Reds zorgde ervoor dat Burnley het beste van de eerste etappe genoot. Nadat ze er echter niet in slaagden te profiteren van de trage start van de thuisploeg, gingen de Clarets met 1-0 onderuit via een kopbal van Diogo Jota uit de corner van Trent Alexander-Arnold.

Liverpool leek na de opener de wedstrijd in handen te hebben, maar vlak voor rust sloegen de bezoekers van manager Vincent Kompany terug met een indrukwekkende kopbal van Dar O’Shea.

– Streaming op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Alexander-Arnold werd tijdens de rust vervangen door Harvey Elliott en het duurde niet lang voordat de twintigjarige indruk maakte door Luis Díaz te assisteren die van dichtbij binnenkwam.

Doelman Caoimhin Kelleher, de uitblinker van de dag, maakte een belangrijke stop om David Datra Fofana te ontzeggen, die even later een tweede kans kreeg die hij naast de paal stuurde. Díaz had in Darwin Núñez moeten spelen voor wat een grote kans voor Liverpool zou zijn geweest om een ​​voorsprong van twee doelpunten te nemen, maar in plaats daarvan werd Jota’s harde schot gered door James Trafford.

Nuñez scoorde kort daarna zijn doelpunt, met een goed geplaatste kopbal voor Elliott’s tweede assist van de wedstrijd.

Positief

Liverpool was soms briljant en vocht goed tijdens een griepuitbraak in het kamp. Een sterk optreden van Andy Robertson zorgde voor waarde op het traject, terwijl Díaz, afgezien van zijn gemiste pass op Nunez, ook uitblonk. Elliott was ook uitzonderlijk toen hij van de bank kwam.

Minpunten

Door een trage start nam Burnley al vroeg de controle over de wedstrijd over, terwijl hun doelpunt slecht was voor Liverpool om toe te geven. Liverpool moet beter zijn in het verdedigen van spelhervattingen. Fouten achterin zorgden er ook voor dat Kelleher op zijn best was tijdens de afwezigheid van Alisson.

Managerbeoordeling

Jürgen Klopp, 7 — Jürgen Klopp was teleurgesteld toen hij de trage start van zijn ploeg zag, maar voerde een aantal aanpassingen door om de wedstrijd onder controle te krijgen, waarbij zijn best de effectiviteit van de brede spelers van Barnley tegenhield. Zijn beslissing om Elliott door te sturen bleek doorslaggevend, terwijl hij ook het beste uit Robertson haalde, die een verklaring aflegde in een poging de positie als linksback terug te winnen.

Spelersbeoordelingen (1-10; 10 = beste, spelers die na 70 minuten worden geïntroduceerd, krijgen geen beoordeling)

GK Caoimhin Kelleher 8 — De international van de Republiek Ierland voorkwam dat Burnley de leiding nam met een moedige stop om Zeki Amdouni te ontzeggen. Hij kon niet veel doen rond het doel van Clarets, O’Shea krulde een trefzeker schot in de bovenhoek, maar maakte daarna opnieuw een grote doorbraak om Fofana in de tweede helft te ontzeggen. Zijn bijdrage was van cruciaal belang voor het veiligstellen van alle drie de punten.

DF Andy Robertson 7 — Eerste start in meer dan vier maanden sinds ik onlangs terugkeerde van een blessure, en het was over het algemeen een sterke prestatie. Hij verhoogde consequent zijn spel langs de linkerflank en leek in vertrouwen te groeien naarmate de wedstrijd vorderde. Een veelbelovend rendement voor de aanvoerder van Schotland.

DF Virgil van Dijk 6 — Een vroege fout vereiste dat Kelleher redding moest brengen van Amdouni, en over het geheel genomen leek Van Dijk niet in zijn gebruikelijke dominante positie. Hij had het in de tweede helft beter moeten doen met zijn kopbal die recht op de keeper afkwam.

DF Jarell Quansah 6 — Hij kreeg in de 20e minuut een gele kaart vanwege een misplaatste uitdaging en Kelleher had hem moeten redden nadat Fofana door een fout kon scoren. Verbeterd na dat punt met een aantal goed getimede tackles.

DF Trent Alexander-Arnold 7 — De vice-captain hielp de bal naar voren te verplaatsen en toonde al zijn passbereik om Liverpool te helpen hun aanvallen te starten. Hij registreerde de eerste assist met een goed geplaatste hoekschop voor Jot, maar hij werd uit voorzorg tijdens de rust vervangen, mogelijk vanwege een recente griepuitbraak in de selectie van de Reds.

MF Wataru Endo 7 — Endo kwam onmiddellijk in actie na zijn terugkeer van de Asian Cup in Japan, en hij zette een zelfverzekerde prestatie neer toen hij het anker aan de basis van het middenveld vormde. Hij werd veel van de bal gevraagd en maakte vaak de juiste beslissing, terwijl hij in de middenzones een positief aantal duels won.

MF Curtis Jones 6 — Jones zorgde voor de bal en probeerde de zaken in de goede richting te krijgen, waarbij hij de aanvallers van Liverpool vaak op geavanceerde posities op het veld aantrof. Hij speelde een scherpe pass naar Robertson bij de eerste pass die een blok van O’Shea dwong.

MF Alexis Mac Allister 6 — In de aanval ging het niet helemaal zoals de Argentijnse international, die goed op het middenveld vocht, maar het spel in het laatste derde deel niet zo veel beïnvloedde als hij had gewild.

FW Luis Diaz 7 — De Colombiaanse international speelde een indrukwekkende wedstrijd waarin hij de kern vormde van veel van de beste aanvallen van Liverpool en hij viel ook op door zijn inzet om de verdediging te helpen tijdens Barnley’s periodes van balbezit. Hij miste een belangrijke pass die Nunez in de tweede helft in een geweldige positie zou hebben gebracht om te scoren.

FW Darwin Nuñez 7 — Nuñez vond ruimte achter de verdediging met positieve runs achter hem en kreeg in de eerste helft bijna een assist voor Díaz voordat Trafford een sterke redding maakte. Hij bleef indruk maken met zijn beweging aan de bal en werd uiteindelijk beloond met een technisch moeilijke kopbal die tot in de perfectie werd uitgevoerd en Liverpool een buffer van twee doelpunten bezorgde.

FW Diogo Jota 7 — Nadat hij bijna in Núñez had gespeeld voor een grote kans, timede Jota zijn duik even later perfect en kopte Liverpool uit een corner op voorsprong met zijn vierde doelpunt in zijn laatste vier competitiewedstrijden.

Wissels (spelers die na 70 minuten worden geïntroduceerd, hebben geen rating)

Harvey Elliott (Alexander-Arnold, 45′) 8 — Het duurde niet lang voordat Elliott zijn stempel op de wedstrijd drukte toen hij een precieze assist gaf om Díaz bij de eerste paal te verjagen met een zinderende voorzet. Een allround uitstekende prestatie, waarin hij met een precieze bal opnieuw een assist voor Nunez veiligstelde.

Cody Gakpo (Díaz, 81′) N/R — Geïntroduceerd onmiddellijk na het derde doelpunt van Liverpool, waarbij zijn lengte en hold-up-spel zijn team hielpen het spel te beheersen en spelhervattingen te verdedigen.

Kostas Tsimikas (Robertson, 90’+6) N/R — Het eerste optreden sinds zijn blessure in de thuiswedstrijd in de Premier League tegen Arsenal is een positieve stap voorwaarts.

James McConnell (Endo, 90’+6) N/R — De 19-jarige kwam in de laatste twee minuten als anker op het middenveld en maakte daarmee pas zijn tweede Premier League-optreden.

Bobby Clark (Mac Allister, 90’+6) N/R — Ter vergelijking: de grijze veteraan Clark maakt als late invaller zijn vierde competitiewedstrijd voor Liverpool.