Vanderbilt verbaasde Virginia Tech met een spannende overuren

NASHVILLE, TN - 31 augustus: Vanderbilt Commodores quarterback Diego Pavia (2) schreeuwt na het scoren van een eerste down tijdens de wedstrijd tussen de Vanderbilt Commodores en de Virginia Tech Hokies op 31 augustus 2024 in het FirstBank Stadium in Nashville, Tennessee. (Foto door Matthew Maxey/Icon Sportswire via Getty Images)

Senior transfer Diego Pavia (#2) was dominant voor Vanderbilt tegen Virginia Tech. (Foto door Matthew Maxey/Icon Sportswire via Getty Images)

In een onverwachte streek hield Vanderbilt een comeback van Virginia Tech tegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. De Commodores kwamen als beste uit de bus in de eerste OT van het schoolvoetbalseizoen door de Hokies met 34-27 te verslaan.

Hoewel ze niet op de ranglijst stonden, waren de Hokies een populair donker paard om de ACC te winnen en de play-offs te halen. Ondertussen hebben de Commodores een reeks slechte seizoenen in de SEC achter de rug, maar ze begonnen het seizoen met een krachtige boodschap aan de rest van de conferentie.

Diego Pavia, een senior transfer uit New Mexico, was krap voor de Commodores, gooide voor 182 yards en haastte zich voor 95 om het team naar de grote overwinning te leiden.

De wedstrijd kende een trage start, waarbij Vanderbilt een 3-0 voorsprong nam in het eerste kwart voordat hij twee touchdowns scoorde in het tweede. De Commodores gingen met een ruststand van 17-6 de kleedkamer in.

De Hokies, hoewel aanvankelijk geschokt, kwamen terug in de tweede helft en versloegen Vanderbilt met 24-10. Virginia Tech nam laat in het vierde kwartaal de eerste voorsprong, maar Vanderbilt volgde met een eigen velddoelpunt om de wedstrijd gelijk te trekken op 27-27.

Met nog minder dan twee minuten te gaan, bezorgde een slechte aanval van Virginia Tech Vanderbilt de bal terug. Een velddoelpunt op de laatste seconde had Vanderbilt op voorsprong kunnen zetten, maar de poging van kicker Brock Taylor ging naast, waardoor de twee teams verlengingen kregen.

Pavia was klinisch tijdens de verlengingen van Vanderbilt, liet de bal over het veld rennen en haalde uiteindelijk de winnende touchdown binnen. De verdediging van de Commodores deed vervolgens zijn ding en dwong Virginia Tech tot een vierde en lange positie die back-up quarterback Collin Schlee miste.