‘Vanavond beroofd door een slechte scheidsrechter’: Harry Kewell neergehaald door ACL-droom | Voetbal

De woedende Harry Kewell beweert dat zijn ploeg “beroofd werd door slechte scheidsrechters”, toen zijn droom om zijn Australische voorgangers te overtreffen door Yokohama F.Marinos naar de triomf van de Aziatische Champions League te leiden tot een bitter einde kwam.

De Japanse ploeg van Kewell werd zaterdag in Abu Dhabi met 5-1 verslagen door Al-Ain, waardoor ze werden veroordeeld tot een totale nederlaag van 6-3 en een einde kwam aan zijn ambitie om hen na slechts vier maanden aan de leiding naar hun eerste ACL-trofee te leiden.

Maar een overtuigende nederlaag in de tweede etappe van de finale weerhield de voormalige Socceroos er niet van om zijn zwaarste aanval uit te voeren op scheidsrechter Ilgiz Tantashev, waardoor hij in heet water terecht kon komen.

Kewell, wiens ploeg de tweede helft met slechts tien man moest spelen nadat hun doelman van het veld was gestuurd, vond dat de Oezbeekse scheidsrechter gevallen was omdat hij tegen de VAE-ploeg speelde en maakte zijn woede duidelijk.

“Mijn spelers waren fantastisch. Het is jammer dat we vanavond zijn beroofd door een slechte scheidsrechter”, aldus de 45-jarige. “Ik vond de beslissingen van de scheidsrechter schokkend, verschrikkelijk. Ze speelden een spelletje en hij trapte erin. Maar gefeliciteerd.”

Yokohama-coach Harry Kewell in de tweede etappe van de AFC Champions League-finale. Foto: Ali Haider/EPA

Nu doelman William Popp van het veld werd gestuurd, werd de uitgeputte ploeg van Kewell na rust grotendeels overklast.

De Australiër heeft een spectaculaire start gemaakt als manager in Yokohama, waar hij een team overnam dat eerder in Japan tot titels leidde door zijn Australische voorgangers Ange Postecoglou en Kevin Muscat, maar die nog nooit de grootste prijs van het Aziatische clubvoetbal hebben gewonnen.

En nadat hij met hoge verwachtingen aan de terugwedstrijd was begonnen na een 2-1 gelijkspel thuis in Japan, luidde hij deze week in de aanloop de strijdkreet door te verklaren: “We zijn klaar om onze naam in de geschiedenis te schrijven.”

Toen het echter zover kwam, had zijn ploeg, die worstelde op de 14e plaats in hun binnenlandse J1-competitie, de leiding tegen een ploeg die werd gecoacht door zijn oude rivaal Hernan Crespo.

Al Ain viert de overwinning op Yokohama F Marinos in de finale van de AFC Champions League. Foto: Amr Alfiky/Reuters

Kewell en Crespo ontmoeten elkaar al bijna twintig jaar als coaches sinds ze elkaar ontmoetten als spelers in de Champions League-finale in Istanboel, toen de Argentijn deel uitmaakte van het Milanese team dat tijdens de rust met 3-0 voor stond voordat hij verloor van het Australische Liverpool, dat terugvechtte. naar 3-3 voordat er na strafschoppen werd gewonnen.

sla de nieuwsbriefpromotie over

Deze keer zou er geen glorieuze comeback in de tweede helft plaatsvinden nadat Popp in de blessuretijd van de eerste helft zijn marsorders had gekregen voor het neerhalen van de briljante Marokkaanse aanvaller Soufiana Rahimi terwijl hij naar het doel snelde.

Tegen die tijd had Al-Ain al gelijk gemaakt en een 2-1 voorsprong genomen, en Rahimi, de beste speler op het veld, was behoorlijk woedend.

Rahimi scoorde na acht minuten en maakte na een halfuur een fout van Shinnosuke Hatanaka, waardoor Kaku vanaf de stip de 2-0 kon maken.

Yan Matheus trok er één terug, maar maakte er bij rust 10 van, Rahimi maakte er een dubbel van met zijn 13e doelpunt van de campagne voordat invaller Togo-international Kodjo Laba er nog twee scoorde in blessuretijd om de ellende van Kewell nog groter te maken.

Kewell kon alleen maar het leger van Japanse fans begroeten dat was afgereisd om Yokohama te steunen en concludeerde: “Ze zijn fantastisch… het is jammer dat het niet eerlijk genoeg was om een ​​goede show neer te zetten.”