USMNT versus Colombia Score: VS lijdt grootste nederlaag uit Gregg Berhalter-tijdperk met 5-1 nederlaag

LANDOVER, MD — De voorbereidingen van het nationale herenteam van de Verenigde Staten op de Copa America begonnen met een 5-1 nederlaag Colombia zaterdag in de zwaarste nederlaag van de ploeg onder Greg Berhalter. Na snelle doelpunten van John Arias en Rafaël Santos Borre, de USMNT wist na een goede pass een doelpunt terug te pakken Folarin Balogun Tim Weah, maar dat was niet het begin van de comeback, want Colombia scoorde in de 77e minuut een verzekeringsdoelpunt. Richard Rios. Omdat alles al buiten bereik was, scoorde Jorge Carrascal snel een vierde, gevolgd door Luis Sinisterra met de vijfde plaats van Colombia voor de goede orde. Terwijl de USMNT te maken kreeg met de zwaarste tegenstand van het kalenderjaar in Colombia op de twaalfde plaats, was het een wedstrijd die liet zien dat ze nog veel werk te doen hebben.

Dit was nog steeds een vriendschappelijke wedstrijd waarin Berhalter meer over zijn team wil weten, en dat is te zien Christian Pulisic werd tijdens de rust teruggetrokken zodat Haji Wright zijn minuten kon afhandelen Tim Ream En Weston McKennie beiden werden voor het einde van de wedstrijd teruggetrokken. Maar nu de Copa America op 21 juni begint met een wedstrijd tegen Bolivia, is verbetering nodig en snel. Woensdag is er weer een vriendschappelijke wedstrijd, maar dan tegen een nog sterkere ploeg Brazilië terwijl de Amerikanen op zoek zijn naar momentum.

Hoe het gebeurde

De USMNT had geen slechtere start kunnen hebben, want de bal van Antonee Robinson viel regelrecht voor de voeten van Arias, die een schot recht op de onstuitbare Matt Turner afvuurde en zo al na zes minuten de score opende. Dat was al erg genoeg, maar dertien minuten later, na een losse bal in de eerste fase van een corner, vond de omhaal van Santos Borre de achterkant van het net. Dat zijn twee doelpunten die op zichzelf niet slecht zijn, maar gecombineerd in dezelfde helft zetten ze de USMNT echt achter de bal.

Toegegeven, Balogun had de pech dat hij zelf niet de achterkant van het net vond en de USMNT-aanval vond goede zakken toen Gio Reyna uitgangen vond uit krappe gebieden, maar als hij de Copa America ingaat, zal alleen maar goed zijn een team als Colombia niet ten val brengen. Dit zijn de games waarbij de USMNT een nieuw tenue moet ontgrendelen, maar het is er een die ze tot nu toe nog niet hebben laten zien tijdens het spelen onder Berhalter.

Daarom spelen ze dit soort wedstrijden tegen topteams uit de wereld, maar tot nu toe heeft het ons niet veel verteld dat we niet al weten. Colombia kent zijn identiteit en kan vertrouwen op de tegenaanval, maar met zoveel rotaties leek de verdediging van de USMNT onsamenhangend. Het vervangen van Sergino Desta is een proces, maar het gebrek aan balans in de USMNT-opbouw is iets dat verloren gaat zonder zijn vaardigheid aan de bal.

In de tweede helft werd het er niet beter op, omdat Colombia meer kansen kreeg om te scoren door de ruggen van de USMNT te verdringen. Robinson leek zich zelden op zijn gemak te voelen bij het omgaan met overbelasting aan de linkerkant en hoewel de USMNT-aanval kansen creëerde, deden ze niet genoeg om Colombia te ontwrichten bij de tegenaanval toen ze kansen hadden om naar voren te gaan. Hoewel sommige dingen kunnen worden toegeschreven aan het ontbreken van Dest in de build, kan de onzekerheid van het spelen zo dicht bij een groot toernooi alleen maar een punt van zorg zijn.

De Copa America is het moment waarop de USMNT veel over zichzelf zal leren, in positieve of negatieve zin op weg naar 2026, maar het niet corrigeren van de fouten die zaterdag in Landover zijn gemaakt, zal leiden tot een snelle exit uit het toernooi.