Stoke tegen Brighton, Gillingham tegen Sheffield United en meer: ​​FA Cup derde ronde – live | FA-beker

Sleutel evenementen

Afwerking: Coventry City 6-2 Oxford United

De mannen van Mark Robins wonnen met een tennisscore, waardoor hun bezoekers uit League One werden geslagen.

Einde: Millwall 2-3 Leicester City

Ondanks hun late rally degradeerde Millwall. Leicester versloeg ze met een enkel doelpunt in de vijf in de Den.

Fulltime: Maidstone 1-0 Stevenage

Laat de gigantische moordenaarsclaxon klinken! Het laagst geplaatste team dat nog in de competitie zat, ging door naar de vierde ronde. Madistone, zuidkant van de National League, versloeg hun League One-rivaal Stevenage dankzij de strafschop van Sam Corney. Petje af voor hen!

Finale: AFC Wimbledon 1-3 Ipswich Town

De indrukwekkende kampioensploeg van Kieran McKenna schoof door naar de vierde ronde met een overwinning van twee doelpunten op hun League Two-gastheer in Plough Lane.

AFC Wimbledon 1-3 Ipswich Town: Het doelpunt van Jack Taylor in de 90e minuut geeft Ipswich wat ruimte in Zuid-Londen.

Coventry City 6-2 Oxford United: Matt Godden scoort zijn tweede doelpunt in vijf minuten en slaat opnieuw een hemelsblauwe spijker in het deksel van de FA Cup-kist van Oxford United.

Matthew Godden scoort zijn tweede en Coventry City's zesde toen de Sky Blues Oxford United versloegen.
Matthew Godden scoort zijn tweede en Coventry City’s zesde toen de Sky Blues Oxford United versloegen. Foto: Marc Atkins/Getty Images

Millwall 2-3 Leicester City: Er was laat drama in de Den, waar Zian Flemming Millwall een reddingslijn gooide met zijn aanval in de 86e minuut. Kan Leicester City dit afsluiten?

Coventry City 5-2 Oxford United: Matt Godden voegt een vijfde toe voor de Championship-ploeg, waardoor de wedstrijd ver voorbij Oxford United komt.

Coventry City 4-2 Oxford United: Coventry lijkt op weg naar de vierde ronde van de competitie die ze in 1987 op beroemde wijze wonnen, met nog maar zes minuten te spelen tegen Oxford United. Joel Latibeaudaire, Ben Sheaf, Kasey Palmer en Callum O’Hare scoorden voor de thuisploeg, terwijl Mark Harris en Tyler Goodhram scoorden voor de bezoekers van League One.

AFC Wimbledon 1-2 Ipswich Town: Met nog tien minuten te gaan in het Cherry Red Records Stadium, zorgden een eigen doelpunt van Josh Davison en Axel Tuanzeba die een van beide kanten van een Jake Reeves-strafschop raakte ervoor dat kampioenschapskant Ipswich op koers was om een ​​schande tegen de FA Cup-winnaars van 1988 te voorkomen. Wimbledon stond nog met tien man nadat Harry Pell vlak voor het uur verloor door een rode kaart.

Axel Tuanzebe uit Ipswich Town scoort de tweede voorbij Harry Pell en AFC Wimbledon-doelman Alex Bass.
Axel Tuanzebe kopt Ipswich op voorsprong, ondanks de inspanningen van Harry Pell en Wimbledon-doelman Alex Bass. Foto: Jed Leicester/Shutterstock

Maidstone 1-0 Stevenage: Maidstone, de laagst geplaatste ploeg die nog over is in de competitie, had gehoopt op een meer glamoureuze tegenstander in de derde ronde dan Stevenage uit League One, maar ze leiden momenteel hun verhevener tegenstander dankzij een penalty van Sam Corne vlak voor rust. Er zijn nog 18 minuten te spelen in het Gallagher Stadium in Kent.

Sam Corne van Maidstone United scoort zijn eerste doelpunt vanaf de strafschopstip tegen Stevenage.
Sam Corne van Maidstone United scoort vanaf de stip. Foto: Andrew Boyers/Action Images/Reuters
Sam Corne (midden) van Maidstone United viert feest met Liam Sole nadat hij vanaf de strafschopstip het eerste doelpunt van de wedstrijd voor zijn ploeg heeft gescoord.
Hij viert het dan met Liam Sole. Foto: Zac Goodwin/PA

Millwall 1-3 Leicester City: Leicester herstelde hun kussen met twee doelpunten in de Den, waar Tom Cannon in de 61e minuut scoorde. Dit is het derde doelpunt van de 21-jarige in twee wedstrijden.

Sunderland 0-2 Newcastle: De tweede helft is net begonnen in het Stadium of Light, waarbij Sunderland volledig werd overklast, maar in de wedstrijd bleef door gewoon… oh.

Vrijwel direct na de aftrap zorgt een vreselijke fout van Pierre Ekwah ervoor dat Miguel Almiron balbezit krijgt in het strafschopgebied van Sunderland. Hij trekt de bal in het pad van Alexander Isak, die hem al 32 seconden na de herstart langs Anthony Patterson glijdt. Volg de actie met Rob Smith…

Millwall 1-2 Leicester City: Duncan Watmore scoorde een doelpunt terug voor Millwall tegen Leicester in hun wedstrijd in de Den. De weglopers in het kampioenschap stonden op twee na doelpunten van Cesare Casadei en Ricardo Pereira.

VAR: Video Assistant Referee-technologie wordt gebruikt tijdens de derde ronde van de FA Cup van dit weekend… maar slechts tot een bepaald punt. De toepassing ervan is beperkt tot wedstrijden die op het terrein van de Premier League worden gespeeld, wat betekent dat de meeste wedstrijden niet onder toezicht zullen staan ​​van de toeschouwer in Stockley Park.

Vandaag de derde ronde wedstrijden

• AFC Wimbledon 1-2 Ipswich Town (L)

• Coventry City 4-1 Oxford United (L)

• Maidstone United 1-0 Stevenage (L)

• Millwall 0-2 Leicester City (L)

• Sunderland 0-1 Newcastle United (L)

• Blackburn Rovers tegen Cambridge United (15:00 GMT)