Spieker en Fajardo leiden Alouettes naar 21-17 comeback-overwinning op Elks – Edmonton

Cody Fajardo en de Montreal Alouettes leken zondagavond niet synchroon met een 17-6 rustachterstand tegen de Edmonton Elks, maar dat kon hoofdcoach Jason Maas niets schelen.

Fajardo, wide receiver Cole Spieker en de trouwe verdediging van de Alouettes zorgden voor een comeback in de tweede helft toen topgeplaatste Montreal op nagelbijtende wijze Edmonton met 21-17 versloeg voor de vijfde overwinning op rij.

“We geven nooit iets op en blijven gewoon leren”, aldus Maas. “We weten dat het een wedstrijd van zestig minuten is, ongeacht de ruststand. Je moet in deze competitie zestig minuten spelen en wedstrijden afmaken.

“Daar doen we fantastisch werk.”

Fajardo, die terugkeerde nadat hij vier wedstrijden had gemist met een hamstringblessure, gooide een touchdownpass van 33 meter naar Spieker voor zijn derde ontvangst in een rit van zes spelen en 100 meter om het derde kwartaal te openen.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Vanaf daar namen de Alouettes (10-1) het momentum over. Spieker bleef ternauwernood in de wedstrijd met een vangst van 22 meter voor zijn tweede TD van de wedstrijd, met 3:37 over in de derde. De ontvangst sloot een drive van negen play af, gestart door de 30-jarige van Walter Fletcher toen Montreal een voorsprong van 18-17 nam.

“Cole Spieker speelde een geweldige wedstrijd”, zei Fajardo. “Het leek alsof elke keer dat ik de bal naar hem gooide, hij ermee naar beneden ging.

“In de rust hebben we grote aanpassingen gedaan. Ik had ook het gevoel dat het me de tijd gaf om bij te praten. Ik kwam er een beetje roestig uit, maar ik denk dat dat is wat er gebeurt als je vijf weken mist.”

Fajardo gooide voor 336 yards op 22-uit-34 voltooiing te gaan met twee touchdownpassen, terwijl Spieker twee touchdowns ving en in totaal 107 ontvangende yards scoorde op vijf ontvangsten, allemaal in de tweede helft, voor een aangekondigd publiek van 19.048 in Molson Stadium .

Ontvang het belangrijkste nieuws, politieke, economische en actuele krantenkoppen van de dag, één keer per dag in uw inbox.

Ontvang dagelijks nationaal nieuws

Maar die inspanningen zouden er niet toe hebben gedaan als de verdediging van de Alouettes Edmonton laat in de wedstrijd niet tweemaal in de rode zone had afgeweerd.

“Om ze zelfs in het voetbal met drie downs uit te schakelen. Ik bedoel, ik kan er niet genoeg over zeggen”, zei Maas. “Ik bedoel, het is geweldig.”

Met een achterstand van 21-17 bereikten de Elks de 12-yardlijn van Montreal met 1:24 over, maar schoven slechts zes yards op toen de verdediging van de Alouettes een omzet op downs afdwong.

Edmonton reed vervolgens helemaal naar de Montreal 20 in de laatste seconden van de wedstrijd, maar de verdediging van Montreal stond weer overeind omdat de Elks niet in de eindzone konden komen.

Eerder in het vierde kwartaal miste Elks-kicker Boris Bede wat een cruciaal velddoelpunt van 41 meter bleek te zijn. Hij was die avond 1-uit-2.

“Het is moeilijk. Het is momenteel moeilijk om op deze manier te verliezen’, zei Elks interim-coach Jarious Jackson. “Uiteindelijk speel je op dit moment tegen de beste ploeg van de competitie en moet je je kansen grijpen als die zich voordoen.”

All-star-ontvanger Austin Mack maakte drie ontvangsten voor 32 yards in zijn debuut in 2024 nadat hij deze week terugkeerde naar de Alouettes na te hebben gespeeld met de Atlanta Falcons van de NFL. Jose Maltos uit Montreal sloeg 3-uit-3 na velddoelpunten.

Elks QB McLeod Bethel-Thompson sloeg 21-uit-33 voor 200 yards en twee TD-passes in zijn tweede start op rij toen Edmonton’s (3-8) winning streak van drie wedstrijden eindigde.

Terugrennen Kevin Brown, die terugkeerde van een schouderblessure, haastte zich naar 105 meter.

De Alouettes versloegen ook de Elks met 23-20 in een wedstrijd van week twee in Edmonton.

De Alouettes scoorden geen touchdown in een moeilijke eerste helft met balverlies, gemiste passes en problemen met het tot stand brengen van een punt. Montreal zat ook zonder twee aanvallende lijnwachters, waarbij Philippe Gagnon een late scratch maakte voordat Pier-Olivier Lestage vroeg in de eerste inning vertrok.

Ondertussen maakte Bethel-Thompson contact met Eugene Lewis in de eindzone gedurende zes yards met 4:59 over in het eerste kwart toen Edmonton een 7-3 voorsprong nam.

De Elks breidden hun voorsprong met 1:19 uit naar de tweede en namen een 14-3 voorsprong. Deze keer vond Bethel-Thompson Kurleigh Gittens Jr. door de menigte voor een touchdown van acht meter.

Edmonton’s Devodric Bynum onderschepte de diepe pass van Fajardo, gericht op Mack 5:27 in de tweede.

De Elks voegden een velddoelpunt toe in de laatste seconden van de eerste helft en stonden na twee kwartalen met 17-6 voor, maar de tweede helft was een ander verhaal.

“Ze hebben het momentum zeker opgepikt in de tweede helft”, zei Brown. “We kregen het tegen het einde terug, maar het was een beetje te laat.”

LEGENDEN IN HET HUIS

De Alouettes uit 1974 werden tijdens de rust geëerd om de 50e verjaardag van hun Grey Cup-kampioenschap te vieren. De thuisploeg droeg tijdens de wedstrijd throwback-truien met het Alouettes-logo uit 1974. Montreal versloeg Edmonton met 20-7 in het Empire Stadium in Vancouver voor hun derde titel in de franchisegeschiedenis.

VOLGENDE

Alouettes: ga een afscheidsweek in voordat je op 6 september gastheer bent van de BC Lions (5-6).

Elanden: bezoek de Calgary Stampeders (4-6) op Labor Day (2 september).