Spelersbeoordelingen: Martínez held terwijl Argentinië de Copa América wint

Wereldkampioen Argentinië versloeg Colombia zondag met 1-0 in de Copa America-finale en bezegelde daarmee een record van de 16e continentale titel, dankzij een verlengingswinnaar van invaller Lautaro Martínez.

Geplaagd door veiligheidsproblemen die de start van het evenement in het Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida ontsierden, was de finale aanvankelijk een moeilijke aangelegenheid die in het voordeel was van het meer proactieve Colombia. Tijdens een zwaarbevochten eerste helft liep de Argentijnse ster Lionel Messi een enkelblessure op, waardoor hij later gewisseld moest worden.

Desondanks hield Argentinië stand en hield de score op 0-0 tot het einde van de 90e minuut van de wedstrijd. Zonder hun Inter Miami CF-talisman in de verlenging, La Albiceleste herwon het momentum en de trofee met een doelpunt van Martínez in de 112e minuut.

Het resultaat markeert de eerste opeenvolgende Copa-titels voor Argentinië in de 21e eeuw. Colombia heeft ondertussen nog steeds een enkele Copa-trofee, die in 2001 werd veroverd.

BEOORDELING VAN DE MANAGER (1-10)

Lionel Scaloni, 7 — Het is niet alleen niet gemakkelijk nu Messi vervangen wordt vanwege een blessure, maar ook met een verdediger als Gonzalo Montiel, die in de 72e minuut met zijn eigen tik moest worden vervangen. Dit gooide een sleutel in de plannen van Scaloni en ondanks dat er vragen werden gesteld over het gebrek aan aanvallende dreiging van zijn ploeg om aan de wedstrijd te beginnen, vond de Argentijnse coach een manier om de klus te klaren en Colombia puntloos te houden. Scaloni kan het hoofd hoog houden nadat hij de juiste aanpassingen heeft doorgevoerd die hebben geleid tot de Copa-trofee.

SPELERSRATINGS (1-10; 10: beste. Spelers die na 70 minuten worden geïntroduceerd, krijgen geen beoordeling)

GK Emiliano Martínez, 8 — Een grote persoonlijkheid die net zo groot was in het net. Martínez hield, zoals hij het hele toernooi heeft gedaan, Argentinië levend in de wedstrijd en verzamelde vier reddingen en een handvol grote claims in de finale van zondag.

DF Gonzalo Montiel, 6 — Hij maakte een aantal cruciale acties, maar had het lang niet zo druk als de rest van zijn achterlijn. De blessure leidde tot zijn wissel in de 72e minuut.

DF Cristian Romero, 8 — Met belangrijke confrontaties en successen in zijn duels kon er weinig meer van Romero worden gevraagd. De verdediger van Tottenham Hotspur was een van de belangrijkste redenen waarom Argentinië geen doelpunt tegen kreeg.

DF Lisandro Martínez, 8 — Hij werkte heel goed samen met Romero, een andere verdediger van onschatbare waarde in de Argentijnse elftal, die inviel na een vroege nederlaag tegen Colombia. Hij had een defensieve interventie in de blessuretijd van de tweede helft die een doelpunt waard was.

DF Nicolás Tagliafico, 7 — Een gecombineerde prestatie die zich ontwikkelde tot een lovenswaardige afwerking. De 31-jarige, die aanvankelijk werd betrapt op het maken van fouten op zijn eigen helft van het veld, begon uiteindelijk het spel te beïnvloeden met zijn beslissingen.

MF Enzo Fernández, 7 — Soms rustig, maar Fernández had veel touwtjes in handen met zijn distributie in het hart van de XI.

MF Alexis Mac Allister, 6 — Een gemiddelde avond voor de middenvelder van Liverpool, die ongetwijfeld last had van problemen met het publiek voorafgaand aan de wedstrijd, waardoor hij moest ingrijpen om de veiligheid van zijn gezin te garanderen.

MF Rodrigo De Paul, 7 — De Paul moest soms veel terrein bestrijken op de rechterflank toen Ángel Di María van vleugel wisselde. De Paul dekte zijn deel van het middenveld goed en hielp terugvechten door het balbezit terug te winnen.

MF Ángel Di María, 9 — Di María speelde met het temperament van iemand die wist dat het zijn laatste voor Argentinië zou zijn. De veteraan, die graag de controle wilde over het creëren van kansen en af ​​en toe een schot op doel, was ongetwijfeld de man van de wedstrijd.

FW Lionel Messi, 7 — De levende legende slingerde zich in en uit krappe ruimtes en probeerde in de beginfase van het spel iets uit het niets te maken. Een enkelblessure beperkte uiteindelijk zijn rol.

FW Julián Álvarez, 5 — Er valt niet veel te zeggen over de spits die goed aansloot bij de aanvalslinie, maar geen enkel schot op doel registreerde.

VERVANGINGEN

FW Nicolas González, 8 — Op een andere avond zouden de krantenkoppen de naam van Gonzáles als hoofdverhaal hebben. De invaller, bij wie een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, was enthousiast over zijn kansen en prestaties in het laatste derde deel.

DF Nahuel Molina, N.v.t. — Wissel in de 72e minuut.

FW Lautaro Martínez, N.v.t. — Hij kwam in de 97e minuut in de wedstrijd en scoorde het winnende doelpunt. Als spelers na de 70e minuut beoordeeld zouden worden, zou Martinez gemakkelijk een van de hoogste beoordelingen hebben.

MF Leandro Paredes, N.v.t. — Gewisseld in de 97e minuut.

MF Giovani Lo Celso, N.v.t. — Hij werd in de 97e minuut gewisseld en assisteerde de wedstrijdwinnaar.

DF Nicolás Otamendi, N.v.t. — Gewisseld in de 117e minuut.