Senegal 3-1 Kameroen: Africa Cup of Nations – Hoe het gebeurde | Afrika Cup der Naties

Sleutel evenementen

Dat was het voor nu, een volledige AFCon-recensie volgt later.

Einde: Senegal 3-1 Kameroen

Senegal sloot de aanval af. Zij domineerden de wedstrijd, maar zonder de misser van Nkoudou zou het 2-2 zijn geweest. Senegal ging door nadat Sadio Mane van die misser profiteerde en er tot nu toe zes punten voor de houders van maakte. Kameroen heeft veel werk te doen als het dinsdag tegen Gambia speelt.

Doel! Senegal 3-1 Kameroen (Manen, 90+5)

Dat is wat er gebeurt als je grote kansen mist. Gueye en Mane gaan op een van hun runs en maken er één af. Als een tang, pure kwaliteit. Kameroense spelers vallen van pijn op de grond.

Sadio Mane rondt de punten voor Senegal af met een klinische finish.
Sadio Mane rondt een punt af voor Senegal met een klinische finish. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Getty Images

Bijgewerkt binnen

90+5 minuten: Oh nee! De bal van Castelletto is prachtig en Nkoudou kan niet missen… maar hij kan het wel, en de bal vliegt over. Hoe heeft hij gemist? Kameroen heeft het verpest…

Kameroense voetballers reageren op de gemiste kans.
Hoe kwam het dat Kameroen niet gelijk maakte? Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Getty Images

90+4 minuten: Manen draaien en draaien, net als vroeger. Hij heeft opties, maar zijn pass is slecht. Het was niet de beste wedstrijd.

90+2 minuten: Er is al een tijdje weinig gespeeld. De aanvallen van Kameroen komen met horten en stoten, terwijl Senegal probeert de klok terug te draaien.

90 minuten: Er komen zeven minuten bij. Kári Tulinius valt in: “Ik vind het leuk hoe Aliou Cissé manieren heeft gevonden om zijn aanvallers zich te laten uiten. Alle aanvallende formaties lijken zo goed doordacht en Ismaïla Sarr speelt nooit beter dan wanneer hij in een Teranga Lions-shirt zit, wat veel goeds belooft voor de titelverdediging van Senegal.”

89 minuten: Castelletto zakt diep en verandert het spel. Hij wil dit. Camara ligt weer plat en het lijkt het einde te zijn voor de felbegeerde middenvelder. Hij ziet er gespannen uit. Paus Ciss zal in zijn plaats komen.

88 minuten: Waar kwam deze concurrentie vandaan? Kameroen doet zijn bijnaam de Ontembare Leeuwen eer aan. Castelletto, op de voorgrond, heeft ondertussen ruzie met Mane.

86 minuten: Opluchting! Dichtbij. Castelletto passeert de bal, Magri gaat verder en Nkoudou mist bijna, zwaaiend met zijn been.

85 minuten: Nou, nu hebben we een spel. Ondertussen raakte Camara geblesseerd voor Senegal en werd afgevoerd. Wat ooit een serene vooruitgang leek, zal moeten worden gezien.

Doel! Senegal 2-1 Kameroen (Castelletto, 83

De wedstrijd mislukte door alle wissels, boekingen en blessures. Maar wat is dit? Vrije trap vanaf rechts en Castelletto kopt de bal binnen. Het spel gaat verder. Hun eerste schot op doel.

Jean Charles Castelletto brengt Kameroen met een fraaie kopbal terug in deze wedstrijd. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Getty Images

80 minuten: Nare val van Diallo en de scheidsrechter roept om een ​​brancard. Hij is onderweg, maar Diallo wordt vervangen door Nicolas Jackson en Ismaila Sarr komt in het veld terwijl N’Diaye, voorheen van Sheffield United, in het veld komt.

79 minuten: Neyou strompelt weg en Ntcham komt binnen.

77 minuten: Samuel Eto’o weet dat de camera op hem gericht is en hij moet weten dat zijn team slechter was dan de op een na beste hier.

74 minuten: Een nare overtreding op Neyou levert hem een ​​gele kaart op. Hij verontschuldigt zich bij Ismaila Sarr,

72 minuten: Vervangingen: Gana Gueye voor Senegal en Moumbagna voor Kameroen, Ngamaleu voor Kameroen en Pape Sarr voor Senegal.

71 minuten: Andre Onana is woedend op zijn verdedigers. Het was zo gemakkelijk voor Senegal, dat op voorsprong zat en bijna naar eigen goeddunken scoorde. De titelverdedigers zien er uitstekend uit en hun fans houden van het leven.

Doel! Senegal 2-0 Kameroen (Habib Diallo, 70)

Senegal gaat in aantal vooruit en spreidt de bal, en Kameroen doet een stapje hoger. De bal van Ismaila Sarr gaat over het strafschopgebied en Diallo scoort.

Habib Diallo scoort een volledig verdiend tweede doelpunt voor Senegal
Habib Diallo scoort een volledig verdiend tweede doelpunt voor Senegal. Kameroen was wanhopig arm. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Getty Images

67 minuten: Song roept ondertussen, gekleed in zijn beschermende uitrusting, pet en sneakers, zijn team toe. Het is de beurt aan Mendy om er uit te zien als een lastige keeper terwijl hij de voorzet van Nkoudou morst. Pape Gueye, die uitstekend was, neemt het gevaar weg. Om de een of andere reden speelt hij niet veel in Marseille.

66 minuten: Joe Pearson komt tussenbeide: “Voor zover ik uit uw commentaar kan opmaken, lijkt het erop dat Kameroen Onana met pensioen had moeten laten blijven. Hij werd van het Wereldkampioenschap voor de Mensenrechten naar huis gestuurd, vooral omdat hij in botsing kwam met Song, die daar nog steeds zit. Hoe kan dit fout gaan?”

André Onana
Zelfs Andre Onana. Foto: MB Media/Getty Images

65 minuten: Opnieuw een vrije trap van Kameroen. We wachten op hun eerste schot op het doel. Nkoudou past het op iedereen toe en vertrekt. Frustratie is de sleutel.

63 minuten: De andere Diallo – Habib – hanteert de bal in plaats van deze in een veelbelovende positie te controleren. Dat was een verlies.

62 minuten: Diallo is enthousiast over die boeking, echt geïrriteerd. Senegal moet ervoor zorgen dat het land niet naar het niveau van Kameroen zakt.

60 minuten: Het wordt rommelig, dit. En temperament. Ook het tempo van de drums in het stadion wordt steeds sneller.

58 minuten: Abdou Diallo kreeg een gele kaart na een overtreding op Ngamaleu die eerder op een botsing tussen de twee leek dan op een overtreding. Diallo zal de cruciale wedstrijd van Senegal tegen DR Congo missen vanwege twee boekingen.

56 minuten: Straf? Nee, Tolo beroofde Diallo in de hoek. Een geweldige wedstrijd die feest viert.

55 minuten: Kameroen wint een vrije trap en Nkoudou krijgt de kans om die binnen te tikken. Kemen kopt binnen, maar Mendy zal daar waarschijnlijk niet winnen. Aan de andere kant begint Mane aan een reis, maar wordt beroofd.

52 minuten: Senegal moet zijn draai nog vinden in de eerste helft. Koulibaly lanceerde het en de Wooh van Kameroen werd geprezen door de Soedanese scheidsrechter.

50 minuten: Kameroen probeert langzaam op te bouwen. Iets zelfverzekerder aan de bal voordat Zambo-Anguissa zonder al te veel contact met hem op de grond valt. Geen fout.

48 minuten: Castelletto kreeg een gele kaart vanwege een hoge overtreding op Habibou Diallo. De elleboog zwaaide losjes. Op zijn best.

Jean Charles Castelletto krijgt een gele kaart wegens elleboogstoten.
Jean Charles Castelletto krijgt een gele kaart wegens elleboogstoten. Hij had geluk dat het niet rood was. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Getty Images

Laatste nieuws: Tanzania-coach geschorst

Reuters – Tanzania-coach Adel Amrouche is geschorst voor de finale van de Africa Cup of Nations nadat hij beledigende opmerkingen had gemaakt tegen Marokko, dat de Oost-Afrikaanse ploeg woensdag met 3-0 versloeg in hun eerste wedstrijd van het toernooi. De Tanzaniaanse voetbalbond zei dat de disciplinaire commissie van de Confederation of African Football (CAF) Amrouche voor acht wedstrijden had geschorst na een beroep van Marokko. CAF moet nog worden aangekondigd.

“In een andere stap heeft de Tanzania Football Federation (TFF) coach Amrouche geschorst. Als gevolg van dat besluit is Hemed Marokko aangesteld als waarnemend coach en zal hij worden bijgestaan ​​door Juma Mgunda”, aldus TFF-woordvoerder Clifford Mario Ndimbo. Amrouche zei dat Marokko te veel invloed heeft in de machtsverhoudingen in het Afrikaanse voetbal en de benoeming van scheidsrechters beïnvloedt.

Tanzania-coach Adel Amrouche
De Tanzaniaanse hoofdcoach Adel Amrouche is door CAF voor acht wedstrijden geschorst. Foto: Sia Kambou/AFP/Getty Images

46 minuten: We zijn weer op de goede weg en het is tijd om te zien wat Kameroen te bieden heeft.

Lezen tijdens de rust. Het is niet gemakkelijk, maar het is belangrijk.

Rust Senegal 1-0 Kameroen

Zoals je zult zien was het een ruime 1-0 voorsprong. Er was een fout van Andre Onana voor nodig om hen op voorsprong te zetten – en een break – maar Senegal lag voor op Kameroen.

45+3 minuten: Camara maakt het uit en Kemen neemt hem mee op de grond. Het is een verdiende gele kaart.

Olivier Kemen krijgt een gele kaart
Olivier Kemen krijgt een gele kaart vanwege een ‘tactische fout’. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Getty Images

45+2 minuten: Kameroen zet Mendy niet echt onder druk als hij de bal doorgeeft. In plaats daarvan probeert Ismaila Sarr aan de andere kant de hoek om te slingeren.

45 minuten: Na de vrije trap van Kameroen scoorde Nkoudou met vier minuten extra voorsprong aan het einde van de helft.

43 minuten: Kameroen heeft veel te zoeken in de tweede helft. Ze houden voorlopig vast aan dit spel.

41 minuten: Kameroen kan de bal niet krijgen van een dominant Senegal dat nu aan het aftasten is en op zoek is naar hun tweede doelpunt. Habib Diallo werd in de kist beroofd. Wanhopig vertrek van Magri, maar Senegal is weer in aantal.