Rood en Zwart verzamelen vroeg, laat om puntloze Elks 37-34 – Edmonton te verslaan

Quarterback Drew Brown voltooide verschillende lange touchdownpassen in de tweede helft en Lewis Ward maakte een velddoelpunt van 38 meter naarmate de tijd verstreek, en de Ottawa Redblacks overwonnen een vroege achterstand en versloegen zondag de Edmonton Elks met 37-34.

Nadat Edmonton het gelijkmakende velddoelpunt had gescoord met nog acht seconden te gaan in het vierde kwartaal, trapten de Elks de bal buiten de baan bij de daaropvolgende aftrap, waardoor Brown de tijd kreeg om een ​​pass van 29 meter te voltooien vanaf zijn eigen 50 meter lange lijn naar rookie-ontvanger Kalil. Pimpleton om Ward’s winnende velddoelpunt op te zetten.

“We hadden gemakkelijk kunnen zeggen dat we verlengingen gingen spelen, maar je moet wel een beetje een killersinstinct hebben”, zei Ottawa-coach Bob Dyce. “Overwinningen als deze bouwen je karakter op en zorgen ervoor dat je hart sneller gaat kloppen.

“Als we explosief moeten zijn, kunnen we explosief zijn. Het enige wat we nodig hebben is een kans. Het was fantastisch om die finish te zien.”

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Rood Zwart staat nu op 3-2 van het seizoen.

“Het was een goede overwinning, het voelt goed”, zei Brown. “Ik denk dat het belangrijk is om dit soort wedstrijden op dit punt in het seizoen te winnen. Er waren dingen in de eerste helft die ik veel beter had kunnen doen en die waarschijnlijk iedereen een klein doelpunt hadden bespaard, maar het is altijd goed om te winnen en ik ben echt trots op de jongens.

“Ik denk dat het een goed inzicht is in wat we kunnen doen als we allemaal op dezelfde lijn zitten.”

De Elks blijven worstelen en vallen terug naar 0-5. Edmonton heeft vier wedstrijden op rij met precies drie punten verschil verloren, waarvan de laatste drie door winnende velddoelpunten naarmate de tijd verstreek.

“Je moet ervan houden dat ze niet opgeven, dat is zeker iets waar je trots op kunt zijn”, zei Elks-coach Chris Jones over het vermogen van zijn team om wedstrijden dichtbij te houden.

De e-mail die u nodig heeft voor het belangrijkste dagelijkse nieuws uit Canada en de rest van de wereld.

“Maar we creëren manieren om geen wedstrijden te winnen en dat moeten we oplossen. (Kicker Boris Bede) is al heel lang een kicker in deze competitie en daar maakte hij een fout (de bal buiten de baan trappen na het gelijkspel van Edmonton). Hij probeerde te veel te spelen, te veel te doen. We hebben ons allemaal wel eens schuldig gemaakt aan het proberen te spelen of iets te doen buiten wat van ons gevraagd wordt, en helaas komt het nu weer terug om ons te bijten.”

Ottawa kon bij hun eerste rit op het bord komen en scoorde op Ward’s velddoelpunt van 25 meter.

De Elks kwamen in het eerste kwart met nog een minuut op voorsprong. Nadat Elliott Brown een onhandige poging van Ottawa quarterback Brown op het middenveld had hersteld, profiteerde Edmonton uiteindelijk toen QB McLeod Bethel-Thompson een pas van 10 meter naar Arkell Smith voltooide.

Edmonton breidde zijn voorsprong vier minuten uit in het tweede frame toen Bethel-Thompson een bom van 39 meter op Hergy Mayala spijkerde, die ondanks dubbele dekking een geweldige vangbal maakte. Ze voegden er een single aan toe in de volgende start.

Ottawa nam de leiding na Ward’s velddoelpunt van 31 meter met nog twee en een halve minuut te gaan in de eerste helft, en reed vervolgens terug het veld in voor een touchdown van één meter, gerund door back-up QB Dustin Crum, die de voorsprong van Edmonton met 15-13 beëindigde tijdens de rust. .

Edmonton kwam met nog zes minuten te gaan in het derde kwart weer op het bord na een velddoelpunt van 42 meter van Boris Bede.

Maar Ottawa reageerde snel en nam iets meer dan een minuut later de leiding toen Brown een korte pass naar Pimpleton voltooide en de rookie de jets aanzette en 70 meter de eindzone in racete voor een touchdown in zijn eerste CFL-wedstrijd.

“We wisten uit het trainingskamp dat hij een zeer goede ontvanger was”, zei Dyce. “Als jonge knaap wachtte hij zijn tijd af met het leren van het spel en al het harde werk dat hij erin stopte, heeft zijn vruchten afgeworpen. Het is een eer voor hem en zijn inspanningen.”

Rood en Zwart voltooiden de tweepuntsconversie om de stand op 21-18 te brengen.

De verdediging van Edmonton steeg toen Kordell Jackson Brown uitschakelde op de Ottawa 24, maar Bede miste een poging van 31 meter om genoegen te nemen met één om de vierde te starten.

De Rode Zwart kwam meteen terug met nog een grote actie toen Brown diep naar Justin Hardy ging en hij vocht tegen een verdediger voor een touchdown van 68 meter.

Ward breidde de voorsprong uit met zijn derde velddoelpunt van de wedstrijd, vanaf 35 meter.

De Elks vertoonden weer tekenen van leven en sloten een lange rit af met een touchdown van vier meter, gerund door back-up QB Dakota Prukop. Ze voegden de tweepuntsconversie toe om er met nog iets minder dan zes minuten te spelen 31-27 van te maken.

Ottawa sloeg rechtsback met opnieuw een groot spel toen Dominique Rhymes de bal 66 meter rende en Ward’s 10 meter velddoelpunt opzette.

Edmonton marcheerde in de laatste paar minuten het veld af en kreeg een pass-interferentie-oproep in zijn voordeel bij een derde-down-gok om Prukop’s derde-down one-yard TD-run op te zetten met acht seconden om de wedstrijd in evenwicht te brengen, waardoor een dramatische finish werd afgedwongen door Ottawa.

OPMERKINGEN

De Elks en Redblacks eindigden vorig seizoen in de competitie gelijk op 4-14. … Edmonton kwam in de wedstrijd na drie opeenvolgende nederlagen met slechts drie punten per stuk. … De Elks kregen een boost door twee grote defensieve toevoegingen in een paar voormalige CFL-all-stars. Linebacker Derrick Moncrief en verdedigende lijnwachter Shawn Oakman voegden zich bij het team. … Ondanks het verlies van vorige week tegen Winnipeg na een klap op het hoofd, kon Redblacks QB Brown terugkeren om de wedstrijd in Edmonton te beginnen. … Pimpleton maakte zijn eerste CFL-start bij receiver en Davion Taylor bij linebacker voor Ottawa. … Edmonton kwam sinds 26 oktober 2019 thuis met slechts 2-26 aan de wedstrijd.