Real Sociedad v PSG: Champions League-ronde van 16, terugwedstrijd – live | Champions League

Sleutel evenementen

70 minuten: Kijk eens naar dat buitenspeldoelpunt. Barrenetxea was in fracties. Dit kan een wreed spel zijn.

Deel

69 minuten: Waar was dit La Real? PSG werd een beetje melkachtig. Zoals ze kunnen, en zoals het ze vaak heeft gekost. Zeker niet nu. Hakimi heeft een poging aan de andere kant voor PSG. Dan tackelt Mbappé – hij is tenslotte maar een mens – en La Real gaat opnieuw.

Deel

67 minuten: PSG is kapot. Misschien bezorgt minder dan vier doelpunten hen uitslag. Merino krijgt een schot en schiet naast.

Deel

65 minuten: Ola?! Heeft Real Sociedad een doelpunt gescoord? De bal ligt in het net bij een schot van Barrenetxee – maar buitenspel. Deze keer staat Oyarzabal aan de kant, maar hij kan het schot niet forceren. La Real werd wakker. Te laat, zelfs als PSG.

Deel

61 minuten: Enkele wijzigingen aangebracht door La Real: Barrenetxea, die nog niet klaar was om te starten, Becker vertrekt. Turrientes komt in de plaats van Mendez.

Nuno Mendes is uitgeschakeld – gele kaartbescherming – en Mukiele is ingeschakeld.

Deel

57 minuten: Mbappe ziet er hier echt uit. Al was Sociedad een stuk kleiner dan dat. Een woord van hulp van Lee, hij is behoorlijk getalenteerd. Mbappé, er is echter niemand anders in de game die dat kan. Zelfs Haaland niet.

Deel

Doel! Real Sociedad 0-2 PSG (Mbappé, 56)

Kijk nog eens naar die man. Precies waar hij op zat te wachten. Vanaf de middenlijn wordt Mbappé doorgelaten en net op het moment dat Remiro op zoek is naar de zwevende finish van Thierry Henry, gaat de pijl naar de dichtstbijzijnde paal.

Kylian Mbappe scoort zijn tweede doelpunt. Foto: Juan Medina/Reuters
En vier het. Foto: Álex Caparrós/Getty Images
Deel

Bijgewerkt binnen

54 minuten: Ugh, Dembélé nam een ​​slechte tackle op Zubeldia en dat is een gele kaart.

Deel

53 minuten: Mbappé is hier de sleutelfiguur en staat altijd klaar om de toonbank te leiden. Hij is zo goed en toch kunnen zijn resultaten in de Ligue 1 zo laag zijn.

Deel

52 minuten: La Real probeert wat pit toe te voegen en Mendes krijgt een hoekschop tegen. Donnarumma slaat toe. Het moet gezegd worden dat Mendes, een speler met een grote reputatie in Portugal, een beetje vatbaar voor ongelukken lijkt.

Deel

50 minuten: Mbappe loopt rond en ziet er zelfverzekerd uit. De Spaanse pers zal vast enthousiast zijn over wat ze van hun nieuwe man hebben gezien.

Kylian Mbappé in actie tegen Igor Zubeldi van Real Sociedad. Foto: Juan Herrero/EPA
Deel

48 minuten: Wat kan Real Sociedad hier vinden? Li is een ander probleem voor hen, een hele snelle speler. En hij krijgt een schot geblokt.

Deel

46 minuten: We zijn weer up and running: Lee Kang-in, een Koreaan, verving Barcola voor PSG. Het gerucht ging dat Mendes werd vervangen, maar de verdediger moet met een gele kaart spelen.

Deel

Rust: Real Sociedad 0-1 PSG (0-3 totaal)

De helft eindigt met Mbappé die er gevaarlijk uitziet aan de linkerkant, omdat hij de hele helft bezit en van waaruit hij het doelpunt scoort dat PSG naar de volgende ronde lijkt te duwen.

Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain viert de 0-1 bij Vitinho. Foto: Soccrates-afbeeldingen / Getty Images
Deel

45+4 minuten: Dembele wordt de derde PSG-speler die een gele kaart krijgt. Ze dragen ze naar de kamers, dus iets om in gedachten te houden.

Deel

45+1 min: Enkele positieve signalen voor La Real nu de rust nadert. Maar ze hebben nog veel meer nodig. Mbappé heeft deze gelijkspel bijna om zeep geholpen.

Deel

45 minuten: Kubo, de Japanse spits, vindt de ruimte en schiet net naast. Behoorlijke inspanning, want er komen nog vier minuten bij.

Deel

44 minuten: Mbappé wint een hoekschop, maar klaagt ook over het uittrekken van zijn shirt. Remiro raakt hem, en wel op een bepaalde afstand. La Real kan na buitenspel de lijnen vrijmaken.

Deel

42 minuten: Onze vriend Le Normand zet de aanval in en Beraldo doet dat goed, voordat Kubo een domme overtreding begaat in het PSG-vak om de druk te verlichten.

Deel

40 minuten: La Real heeft rust nodig en hun manager – Imanol Alguacil – moet wonderbaarlijk werk verrichten om zijn team om te draaien. Hakimi kreeg ondertussen een gele kaart voor een losse tackle op Galan, waarbij zijn schoenplaatjes behoorlijk schommelden.

Deel

38 minuten: Lichte paniek in de PSG-regio nu de hack van Lucas Hernandez wordt ontkend. Het gevaar was snel geweken. Het gebeurt ook bij de aanvallers van de thuisploeg. In de eerste game was het hetzelfde.

Deel

36 minuten: Barcola voert zijn verdedigende taken goed uit en wordt gemakkelijk gegrepen door Donnarumma voordat Merino Lofthouse aan hem overlaat. Donnarumma is geen Steve Sherwood, om het Robin Hood-thema voort te zetten.

Deel

34 minuten: Jamie Shaw valt in: “Robin Le Normand klinkt als een geweldige voetballer. Wat een naam. Het maakt niet uit of het rommelig of onhandig is.. de naam maakt het goed. Ik weet absoluut niets over hem, ik heb hem nog nooit zien spelen, maar dat zijn slechts details. Een solide 8/10 vanavond met een krachtige kopbal die in de 74e minuut gelijk maakte.

Hij klinkt als een middeleeuwse ridder, de yin van Robert van Locksley’s yang, een Franse huursoldaat ingehuurd door de sheriff van Nottingham om een ​​rebellenbende af te weren.

Deel

31 minuten: Vergis je niet: PSG was hier uitstekend. Ze wurgden hun tegenstander op dezelfde manier als Sociedad hun tegenstanders aandeed.

Deel

29 minuten: Ondertussen wordt Remiro gevraagd de das met zijn teennagel te redden. Barcola komt langs de vleugel en daar tegenover komt Mbappé en een knal. Goede redding van de doelman van La Real.

Deel

28 minuten: Nuno Mendes kreeg een vrij zachte kaart van Michael Oliver. Er was niet veel aan die uitdaging…

Deel

27 minuten: De thuisfans zijn nog steeds luidruchtig, maar de frustratie kookt over. De recente vorm van hun team is niet veelbelovend.

Deel

25 minuten: La Real jaagt hier helaas op schaduwen. Wij hadden liever een beter spel gezien dan dit, en PSG slaagde er in de thuiswedstrijd zelfs in om hun superioriteit ver boven hen te laten zien.

Deel

23 minuten: Mbappe geeft een voorzet en Zubeldia maakt een fout op hem. Er zat niets anders op dan zwaaien en missen.

Deel

21 minuten: Een glimp van La Real! Becker geslaagd? Nee, er was sprake van een overtreding van de drukte.

Deel

20 minuten: PSG heeft er vanaf het begin naar gekeken. Hun grotere aanvalskwaliteit is het verschil.

Deel

18 minuten: Het doel wordt gecontroleerd. Niemand weet zeker waarom. Michael Oliver is de scheidsrechter, hij gaat naar de kant en kan hem niet vinden. Ik had naar Radio Rental moeten gaan… ah, dat is het probleem. Het netwerk wordt gecontroleerd. Er zit een gat in. Is het binnengekomen? Ja, hij heeft het net eruit gehaald. Er bestaan ​​geen naakte geesten.

Deel

Doel! Real Sociedad 0-1 PSG (Mbappé, 16)

De grote man heeft het gedaan. Hij ontvangt de bal via de zijlijn en houdt de bal vast, waarbij hij verdedigers uitdaagt voordat hij de bal naar binnen gooit. Te goed. Einde van de banden?

Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain viert de 0-1. Foto: Soccrates-afbeeldingen / Getty Images
Kylian Mbappé viert het eerste doelpunt voor zijn ploeg. Foto: Franck Fife/AFP/Getty Images
Deel

15 minuten: Zaïre Emery, een tiener, staat deze keer op de toonbank. PSG dreigt keer op keer cijfers naar voren te gooien.

Deel

12 minuten: Becker langs de flank, de voormalige Union-speler beroofde deze keer. PSG probeert niet op voorsprong te blijven; de geschiedenis leert dat dit waarschijnlijk een heel slecht idee is.

Deel

10 minuten: Het is dichtbij voor PSG en het is allemaal Mbappé die de lijn op schiet en het schot van Barcola goed wordt gered door Remiro. Goed verdedigen, en Mbappé lijkt hier klaar voor te zijn.

Deel

8 minuten: De hoek komt niet veel voor; Merino, zelf een Newcastle-legende, probeert de bal terug te winnen, maar de bal wordt weggespeeld.

Deel

7 minuten: PSG pusht, waardoor La Real niet het tempo kan bepalen. Hoewel ze bekend staan ​​om hun comebacks, is dit een nieuwe game waarin teams fouten najagen. Het is bijna de moeite waard. Het kruis van Kubo zit in het pakket erachter.

Deel

5 minuten: Is 2-0 een gevaarlijke voorsprong voor een ploeg als PSG? Als we de geschiedenis uit het verleden in ogenschouw nemen, dan is dat heel erg. Hier is de eerste zet van Mbappé, vanuit een linksbinnenpositie, maar hij schiet over.

Deel

3 minuten: Traore van La Real heeft een blessure en het lijkt op een schouder. Hij deed zijn uiterste best om na de crash te controleren terwijl hij over de overlap racete.

Deel

1 minuut: We gaan verder en het geluid is erg luid terwijl La Real hun tegenstanders vanaf het begin achtervolgt. Zal dat onbekende defensieve partnerschap PSG op de been houden? Laten we eens kijken, oké?

Deel

Een groot lawaai begroet beide teams Terwijl ze het veld betreden in San Sebastian, zingen 40.000 Basken hun hart uit klopper (jongens).

Deel

Nu de aftrap nadert, een herinnering aan de eerste wedstrijd.

‘Madre mia, wat een lijden! Wat een geweldig team! Wat een manier om te concurreren! Aan een herkansing wil ik niet eens denken”, luidde het oordeel van Luis Enrique na de wedstrijd tegen de tegenstanders die zonder angst druk uitoefenden, maar in een vermoeide tweede helft verdedigd werden door een sterke aanval van Parijs.

Deel

Meer over Mbappé hier.

“Het is 100% de beslissing van de coach. Vroeg of laat zullen we moeten wennen aan het spelen zonder Kylian Mbappé. Dat is mijn beslissing en degene die ik neem met als doel het beste te geven voor het team… Ik heb geen probleem [with him]. Het is gewoon een kwestie van management en hoe je het team het beste kunt managen”, begon Luís Enrique, die al geïrriteerd was geraakt door de derde opeenvolgende vraag over dit onderwerp.

Deel

Teamnieuws: voor La Real is Ander Barrenetxea niet fit genoeg om te starten. Sheraldo Becker start in zijn plaats. Mikel Oyarzabal start voor het eerst in ruim een ​​maand.

Voor PSG: Schakel Marquinhos en Danilo uit terwijl Nuno Mendes in het veld komt, terwijl Hernández in de centrale verdediging inspringt als partner van Lucas Beraldo. Mbappé begint ondanks het feit dat hij vrijdag tijdens de rust tegen Monaco uitkwam en bij zijn lieve oude moeder zat.

Kylian Mbappé heeft zijn moeder gehad. Foto: Jean Catuffe/Getty Images
Deel

Heel welkom voor PSG, zo niet helemaal Anfield Road of Goodison Park. Laat de pyro beginnen.

Deel

Teams

Echte samenleving: Remiro, Traore, Zubeldia, Le Normand, Galan, Mendez, Zubimendi, Merino, Becker, Kubo, Oyarzabal. ondertitels: Barrenetxea, Marrero, Gonzalez, Olasagasti, Tierney, Umar, Pacheco, Andre Silva, Turrientes, Magunazelaya, Marin, Aramburu.

PSG: Donnarumma, Hakimi, Lucas Beraldo, Hernandez, Nuno Mendes, Zaïre Emery, Vitinha, Fabian, Dembele, Kylian Mbappé, Barcola. ondertitels: Gadou, Navas, Ugarte, Marquinhos, Goncalo Ramos, Danilo Pereira, Lee, Muani, Mukiele, Carlos Soler, Mayulu, Tenas.

Rechter: Michael Oliver (Engeland)

Deel

Preambule

Het is mogelijk dat dit de laatste 90 minuten – misschien nog eens 30 – zijn van Kylian Mbappé’s zoektocht om de Champions League te winnen met PSG. Laten we eerlijk zijn: dit is de verhaallijn waar we hier allemaal over nadenken. In de heenwedstrijd betekende het doelpunt van de grote man dat La Real een berg te beklimmen had en met 2-0 achter stond. Ze speelden goed in Parijs, maar misten de aanvallende kwaliteit om een ​​beroemde overwinning te behalen en de oude Kylian te laten zien wat hij kan als hij fulltime La Liga-speler is. Het probleem is dat ze sinds 26 november niet meer thuis hebben gewonnen, en dat ze slechts één overwinning op negen hebben behaald. Dus een schokkaart? Bij PSG weet je het nooit… waarschijnlijk wel, maar deze nederlaag zou misschien wel de meest spectaculaire mislukking van allemaal zijn tijdens l’affaire Mbapps.

De aftrap is 20.00 uur Britse tijd. Sluit me bij mij aan.