Portugal 2-1 Tsjechië (18 juni 2024) Wedstrijdanalyse

Een laat doelpunt van de Portugese invaller Francisco Conceição zorgde voor een 2-1 overwinning op Tsjechië in hun Euro 2024 Groep F-opener, waar ze ook een eigen doelpunt nodig hadden toen ze van een achterstand kwamen om de overwinning te claimen.

Portugal domineerde het balbezit en kreeg het leeuwendeel van de kansen, maar de Tsjechen kwamen in de 62e minuut op voorsprong toen de verbluffende treffer van Lukas Provod in de verre hoek kwam.

Zeven minuten later maakte Portugal gelijk toen de Tsjechische doelman Jindrich Stanek een kopbal van Nunu Mendes afweerde, maar alleen naar het been van Robin Hranac en de bal in het eigen net van de verdediger ricocheerde.

De wedstrijd werd toegevoegd toen Conceição van dichtbij scoorde na een verdedigende fout van Hranco, die Portugal de overwinning bezorgde.