Paris Saint-Germain – Real Sociedad: Champions League-ronde van 16, heenwedstrijd – live | Champions League

Sleutel evenementen

38 minuten: Uit een vrije trap pikt Vitinha Marquinhos uit bij de tweede paal en hij kopt de bal over doel. Andre Silva is klaar voor Real Sociedad.

37 minuten: Robin Le Normand maakt een fout op Ousmane Dembele terwijl hij de naverbrander aanzet, waarna Mikel Merino een been uitsteekt om de vleugelspeler van PSG neer te halen. Vrije trap voor PSG en gele kaart voor Le Normand. Merino ontwijkt een gele kaart, maar leek zijn schouder te blesseren tijdens een overtreding op Dembele.

34 minuten: De bal werd het strafschopgebied in gestuurd, weggewerkt en vervolgens teruggetrapt richting de verre paal. Bradley Barkola moet extreem snel reageren en kan alleen maar over de lat gaan.

33 minuten: Kylian Mbappe omzeilt Hamari Traore en schoof op naar de linkerkant van het strafschopgebied van Real Sociedad. Terwijl Dembele bij de tweede paal om een ​​voorzet schreeuwt, komt Mbappé in het verkeer terecht en moet genoegen nemen met een corner.

30 minuten: Dembele galoppeerde over rechts en werd op de zijlijn neergehaald door Javi Galan. Hij koos ervoor een sterke uitdaging van de linksback van Real Sociedad af te weren en de bal achter zich te laten.

28 minuten: Nu er bijna een half uur verstreken is, vermoed je dat Real Sociedad-baas Imanol Alguacil de gelukkigste van de twee managers zal zijn. Zijn ploeg creëerde de beste kans van de wedstrijd en hield ruimschoots stand tegen de verheven tegenstander, ook al leek hun torenhoge verdedigingslinie op een ongeluk te wachten.

Bijgewerkt binnen

25 minuten: Net binnen de Real Sociedad-helft pikt Ousmane Dembélé een lange bal van diep op, galoppeert het veld op en met Kylian Mbappé als steun gaat hij er alleen op uit en schiet in het zijnet. De vlag gaat omhoog wegens buitenspel.

24 minuten: PSG gaat naar voren, maar een veelbelovende aanval wordt afgebroken wanneer Bradley Barkola er niet in slaagt de lage pass van Kylian Mbappe onder controle te krijgen en de bal uit het spel laat gaan voor een inworp van Real Sociedad.

22 minuten: Andre Silva rekt zich uit om op het einde van Kubo’s voorzet te komen en mikt een schitterende kopbal vanaf ongeveer 14 meter richting de verre paal. Donnarumma leek verslagen, maar was opgelucht toen hij de bal een haarbreed zag vliegen. Het was een geweldige inspanning van de aanvaller van La Real, want de bal van Kubo lag vlak achter hem.

Jolly Takefusa Kubo heeft volop vreugde op rechts voor La Real. Foto: Sarah Meyssonnier/Reuters

20 minuten: Real Sociedad won opnieuw een vrije trap in een veelbelovend gebied nadat de verdwaalde elleboog van Lucas Beraldo per ongeluk een rivaal raakte. Brais Mendez stuurt de bal het strafschopgebied van PSŽ in, waar Danilo de bal kopt.

19 minuten: Echte Sociedad-hoek. Kubo’s levering aan de dichtstbijzijnde post wordt door Vitinha uit gevaar geleid richting de verre zijlijn.

18 minuten: Kubo pakt de bal op de rechterflank op en schokt vervolgens heen en weer voordat hij met zijn linkervoet naar binnen snijdt. Krijgt niet veel kracht op zijn lage schot en trekt de bal van dichtbij naar de staander de verkeerde kant op.

15 minuten: Vrije trap van Real Sociedad vanaf rechts. Brais Mendez schiet de bal naar de tweede paal, waar Mikel Merino de bal met de zijvoet over de lat schuift, maar Marquinhos zet zijn voet erin voordat iemand in de blauw-witte strepen van dichtbij naar huis kan koppen. Dat was een goed genomen vrije trap van oa prachtig een kans voor Real Sociedad om op voorsprong te komen was onbenut.

14 minuten: Takefusa Kubo gaat op de bal en mist de kans om Mikel Merino op te zetten met een steekpass.

12 minuten: PSG schonk de bal twee keer op rij aan Real Sociedad, maar de Baskische ploeg kan er weinig mee. Bij de eerste mogelijkheid maakte Ander Barrentxea grond aan de binnenkant van links, maar zijn poging om Andre Silva in goede positie uit te schakelen werd onderschept door Danilo.

10 minuten: PSG beleeft een periode van constant balbezit zonder veel belangstelling te wekken. Hun spelers lijken blij genoeg om de bal tussen hen in te pingen in het middelste derde deel van het veld.

8 minuten: De bal ging langs de rechterflank naar de aanstormende Takefus Zubo, maar hij kon hem niet onder controle houden en PSG-linksback Lucas Beraldo redde hem en passeerde naar zijn doelman Giannluigi Donnarumma.

7 minuten: Kylian Mbappé werd op weg gestuurd achter de hoge verdedigingslinie van Real Sociedad. Hij komt één-op-één terecht met Alex Remir en brengt een slimme redding op de bezoekende doelman. Hij had moeten scoren.

Kylian Mbappé redde al vroeg van Remiro in het doel van Real Sociedad. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters

5 minuten: De bal ging langs Bradley Barcola, die de linkerflank omhelst, terwijl Ousmane Dembele aan de rechterkant hetzelfde deed. Hij kan geen kruis zetten.

4 minuten: PSG gaat naar voren, maar kan de bal niet bij Kylian Mbappé in het midden krijgen, ondanks de inspanningen van Ousmane Dembele en Fabian Ruiz.

3 minuten: Real Sociedad kwam niet bij de pakken neer zitten en verdedigen. Ze spelen een hoge lijn en drukken hard.

PSG versus Real Sociedad gaat…

1 minuut: PSG beweegt de bal en verliest hem vrijwel onmiddellijk en staat onder druk. André Silva, leider van Real Sociedad, rijdt de uitdaging van Marquinhos aan, bevindt zich in de ruimte en schiet van afstand. Breed, maar niet veel.

niet lang meer: De lichtshow voorafgaand aan de wedstrijd is voorbij en het is tijd voor onze Italiaanse scheidsrechter Marco Guida en zijn team van officials om beide spelers naar het veld te leiden, waar ze zich zullen opstellen voor het volkslied van de Champions League.

Paris Saint-Germain hoopt in deze fase van het toernooi een derde opeenvolgende exit te voorkomen, terwijl Real Sociedad voor de eerste keer in hun geschiedenis de kwartfinales hoopt te bereiken. Het is Valentijnsdag in de stad van de liefde, en het is maar een paar minuten verwijderd.

Kylian Mbappé scoorde dit seizoen 24 doelpunten voor PSG in alle competities. Foto: Miguel Medina/AFP/Getty Images
De Malinese verdediger Hamari Traore van Real Sociedad richtte zich op. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters
Sommige Champions League-voetballers inspecteren het veld voor aanvang van de wedstrijd. Foto: Miguel Medina/AFP/Getty Images

Elders in de Champions League: Lazio ontvangt Bayern München vanavond in de eerste etappe van de Ronde van 16, en je kunt de actie vanuit Rome volgen met Niall McVeigh.

Lazio staat momenteel achtste in de Serie A, terwijl Bayern München tweede staat in de Bundesliga en hoopt te herstellen van de nederlaag van het weekend tegen de ongeslagen koploper Bayer Leverkusen.

Interview met Kieran Tierney: Ondanks dat zijn seizoen bij Real Sociedad door Arsenal werd afgebroken vanwege verschillende hamstringblessures, heeft de Glasweger de tijd van zijn leven in San Sebastian, waar hij niet gelukkiger lijkt te zijn. Woorden: Sid Lowe.

Luis Enrique: “Ik denk dat als een team een ​​speler heeft van het kaliber Kylian Mbappe, het enige dat je moet begrijpen is dat hoe meer hij speelt, hoe beter het voor iedereen is”, zei de PSG-manager, toen hem werd gevraagd naar de beschikbaarheid van zijn spits.

“We profiteren er allemaal van, dat is ons doel, daar bestaat geen twijfel over. Hij had vier dagen geleden kunnen spelen als het de finale was, maar aangezien dat niet het geval was, denk ik niet dat het risico het waard was. Hij is dus beschikbaar en traint net als de andere spelers.”

Enrique weigerde in te gaan op de mogelijkheid dat dit Mbappé’s laatste Champions League-wedstrijd in het Parc des Princes als PSG-speler zou kunnen zijn. “Nee”, zei hij. “Zo voel ik het niet.”

Luis Enrique beantwoordt vragen van journalisten voorafgaand aan de wedstrijd van vanavond. Foto: Aurélien Meunier/PSG/Getty Images

Officials voor de wedstrijd van vanavond

• Rechter: Marco Guida

• Scheidsrechter assistenten: Ciro Carbone en Giorgio Peretti

• Vierde scheidsrechter: Fabio Maresca

• Video-assistent-scheidsrechter: Paolo Valeri

Paris Saint-Germain tegen Real Sociedad

PSG: Donnarumma, Hakimi, Danilo Pereira, Marquinhos, Lucas Beraldo, Zaïre Emery, Fabian, Vitinha, Dembele, Kylian Mbappé, Barcola.

ondertitels: Navas, Ugarte, Goncalo Ramos, Asensio, Hernandez, Muani, Mukiele, Carlos Soler, Ethan Mbappé, Mayulu, Tenas.

Echte samenleving: Remiro, Traore, Zubeldia, Le Normand, Galan, Mendez, Zubimendi, Merino, Kubo, Andre Silva, Barrenetxea.

ondertitels: Zakharyan, Marrero, Gonzalez, Olasagasti, Umar, Pacheco, Turrientes, Magunacelaya, Marin, Fraga, Aramburu.

Patroongids: Sinds de kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League op basis van doelsaldo dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Borussia Dortmund, is Paris Saint-Germain ongeslagen in 10 wedstrijden in alle competities. laatste keer bovenaan de Ligue 1 1. De ploeg van Luis Enrique is momenteel vijftien wedstrijden ongeslagen, maar werd in vijf van de afgelopen zes seizoenen verslagen door de Spaanse tegenstander in de Champions League.

Momenteel staat Real Sociedad zevende in La Liga, negen punten achter in de Champions League. De vorm van Real Sociedad is veel minder indrukwekkend sinds een doelpuntloos gelijkspel bij Inter ervoor zorgde dat ze bovenaan Groep D eindigden en doorgingen naar de laatste zestien. De ploeg van Imanolo Alguacil heeft sindsdien gestreden voor enige vorm van consistentie. Sindsdien wonnen ze er vier en speelden ze zes gelijk. Zorgwekkender is dat ze er in geen van hun afgelopen vier wedstrijden in zijn geslaagd de scorebordoperator lastig te vallen.

Vroeg teamnieuws

Uitgerust voor de overwinning van PSG tegen Lille, ondanks herstel van een hielblessure, wordt verwacht dat Kylian Mbappé vanavond terugkeert voor de eerste ontmoeting tussen deze teams. Luis Enrique zal het echter moeten stellen zonder Milan Skriniar, Nuno Mendes, Presnel Kimpembe, Livin Kurzawa en Sergio Rico, die allemaal aan de kant staan ​​met blessures.

Kieran Tierney wordt door Arsenal uitgeleend aan Real Sociedad en zal vanavond een opvallende afwezige zijn terwijl hij herstelt van de tweede hamstringscheur die hij heeft opgelopen sinds zijn verhuizing naar Baskenland. Sheraldo Becker, Carlos Fernandez, Aihen Munoz en Alvaro Ordriozola zullen naar verwachting ontbreken. Met dertien doelpunten dit seizoen is aanvoerder Mikel Oyarzabal de topscorer van Sociedad, maar hij heeft de voorgaande twee wedstrijden afgewezen en is een grote twijfel voor vanavond.

Real Sociedad-verdediger Kieran Tierney staat momenteel aan de kant met een hamstringblessure. Foto: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

R16: Paris Saint-Germain tegen Real Sociedad

Het mag dan Valentijnsdag zijn in Parijs, maar het is onwaarschijnlijk dat er veel romantiek in de lucht zal hangen nu Paris Saint-Germain Real Sociedad verwelkomt in de Franse hoofdstad in de heenwedstrijd van hun achtste finales van de Champions League.

Nog steeds op jacht naar de ongrijpbare Europese titel die werd begeerd door hun Qatarese eigenaren, ontmoetten de Franse staatskampioenen de Baskische kant vanuit de pittoreske stad San Sebastien in een van de meer intrigerende wedstrijden van de ronde.

Gezien de eindeloze financiële middelen waarover Luis Enrique beschikt, is het geen verrassing dat PSG grote favorieten zijn om hun twee legs te winnen tegen vergelijkende muizen uit buurland Spanje.

Echter, gezien de neiging van de Franse ploeg om tijdens de knock-outfase van dit toernooi in beide benen af ​​te brokkelen, zou het geen grote verrassing zijn als ze succes zouden boeken, of op zijn minst het leven voor zichzelf moeilijk zouden maken. De aftrap in het Parc des Princes is om 20:00 GMT, maar blijf in de tussentijd op de hoogte van teamnieuws en updates.