Palestina versus Australië: WK-kwalificatietoernooi 2026 – Live | WK 2026

Sleutel evenementen

23 min: Socceroos-wissel Lewis Miller vervangt de ongelukkige Ryan Strain op de rechtsback.

21 minuten Ryan Strain ligt neer en lijkt ernstige pijn te hebben. Er was niemand in de buurt toen hij viel. Het leek erop dat hij zijn kruis had verdraaid nadat hij met zijn voet in het gras was blijven steken. Het spel gaat door terwijl hij buiten het veld wordt behandeld.

20 minuten Toegegeven, dat doelpunt was tegen de spelregels in, maar dat is de waarde van gescoorde doelpunten. Ze komen bijna in een vacuüm voor.

DOEL! Palestina 0-1 Australië (Souttar 18)

De spectaculaire scoringsreeks van Harry Souttar gaat door. Goodwin nam een ​​briljante corner naar de eerste paal, waar Souttar over de verdedigers heen sprong en vanaf vijf meter naar huis kopte. Het is zijn tiende doelpunt in slechts 21 wedstrijden voor de Socceroos.

17 minuten Palestina ziet er nog steeds erg comfortabel uit. De Socceroos slaagden er niet in om enig aanvalsritme te vinden. Nog steeds.

14 minuten Er waren berichten over geplande protesten in de zevende en 13e minuut. Het is vrij moeilijk om op tv te zien of de Palestijnse fans het spel de rug hebben toegekeerd; er werd niets gezegd in het tv-commentaar.

De Australiërs moesten in de eerste vijf minuten defensief meer presteren dan vorige week in de hele negentig minuten. #PLEvAUS

— Joey Lynch (@joeylynchy) 21 november 2023

12 minuten Palestina heeft een uitstekende staat van dienst in de WK-kwalificatie thuis (of op neutraal terrein), met 17 overwinningen en geen nederlagen in hun laatste 21 wedstrijden.

11 minuten Metcalfe heeft een beweging vanaf 25 meter. Het is redelijk goed gefotografeerd, maar te dichtbij Hamada.

10 minuten Palestina begon met vertrouwen, zette hoog in als het kon en viel ambitieus aan. Australië heeft zich niet echt gevestigd.

7 minuten De hoekschop wordt half vrijgespeeld voor Abu Wardi, die vanaf 22 meter het dak van het net raakt. Ryan heeft het gedekt, maar het was een behoorlijke poging.

6 min: Ryan maakt een goede redding! De corner is krap, maar Seyam gaat met een mooie krultang met zijn linkervoet voor doel. Ryan beweegt slim naar links en springt om de bal achter zich te stompen voor een hoekschop.

5 minuten Duke maakt een onhandige fout op Ataa Jaber, net buiten het gebied aan de rechterkant. Seyam is over de bal…

2 minuten De wedstrijd is bezig, al heb ik door technische problemen de eerste 90 seconden gemist. Australië, in hun uittenue, is in de aanval terwijl ik typ.

Graham Arnold spreekt

Einde: Bangladesh 1-1 Libanon

De tweede wedstrijd in Groep I eindigde gelijk in Dhaka. Dat betekent dat een overwinning vanavond de Socceroos na twee wedstrijden vier punten voorsprong zou opleveren. Zo ziet de tabel eruit:

• Australië P1 punt. 3

• Libanon P2 Punt 2

• Palestina P1 punt 1

• Bangladesh P2 punt 1

Protesten ‘gepland na 7, 13 en 75 minuten’

Dit komt uit ons liveblog over de oorlog tussen Israël en Hamas

Het Palestijnse nationale voetbalteam zou zijn eerste thuiswedstrijd sinds 2019 spelen in Ramallah op de bezette Westelijke Jordaanoever. Vanwege de oorlog werd ze overgebracht naar Koeweit. In de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2026 spelen ze tegen Australië.

Van fans die de wedstrijd bijwonen, wordt verwacht dat ze protesteren tegen Israëlische acties in de Gazastrook. Eerder meldde Al Jazeera dat “zeven minuten na de wedstrijd de fans Palestijnse vlaggen zullen hijsen en met keffiyehs zullen zwaaien om het begin van de oorlog op 7 oktober te markeren. [the date of the Hamas attack inside Israel]. Dertien minuten na aanvang van de wedstrijd zullen de fans opstaan ​​en het veld de rug toekeren om te protesteren tegen de moord op meer dan 13.000 mensen sinds het begin van de aanval. 75 minuten lang zullen fans hun hand opsteken en de handen ineenslaan uit protest tegen 75 jaar bezetting.”

Er werd ook aangekondigd dat fans bij het tweede signaal de sleutels omhoog zouden houden tijdens de wedstrijd, om “de sleutels te symboliseren die de Palestijnen namen toen ze hun deuren op slot deden en vluchtten tijdens de Nakba”.

De Socceroos-spelers zullen een bedrag van vijf cijfers markeren, van hun wedstrijdgeld voor deze wedstrijd naar Oxfam.

Football Australia zal ook een donatie betalen.

Sommige Palestijnse spelers blijven in Gaza. Degenen die via een trainingskamp in Jordanië naar Koeweit zijn gereisd, zijn gepreoccupeerd met de veiligheid van hun dierbaren. Palestina-coach Makram Daboub besprak de buitengewone omstandigheden waarin deze wedstrijd zal worden gespeeld.

Teamnieuws: Vier wijzigingen voor de Socceroos

Palestina heeft twee wijzigingen aangebracht ten opzichte van de loting met Libanon. Mohammed Rashid En Zaid Qunbar vervang Mohammed Yaheen en Chihadeh Saleh.

De Socceroos, kom maar op Ryan Stam, Kye Rowles, Aziz Behich En Martin Boyle voor Lewis Miller, Cameron Burgess, Jordan Bos en Brandon Borrell. Ze behoren allemaal tot de vervangers.

Palestina (mogelijk 4-3-3) Hammadi; Al-Battat, Termanini, M Saleh, Saldaña; Rashid, Jaber, Abu Warda; Seyam, Qunbar, Dabbagh.
Subs: Kaddura, Naim Abuaker, Khalil, Hamed, Mahdi Issa, Farawi, Kharoub, Yamin, Batran, C Saleh, Hassan, Mahmoud Wadi.

Australië (mogelijk 4-1-2-3) Ryan; Stam, Souttar, Rowles, Behich; Bacchus; Irvine, Metcalfe; Boyle, Hertog, Goodwin.
Subs: Burgess, Bos, Silvera, Maclaren, Yengi, Borrello, Gauci, Circati, O’Neill, Maynard-Brewer, Miller, Luongo.

📋 Graham Arnold heeft vier wijzigingen aangebracht ten opzichte van onze laatste wedstrijd tegen Bangladesh.

Ryan Strain, Kye Rowles, Aziz Behich en Martin Boyle keren terug naar de basis.

🇵🇸 v 🇦🇺 – 22.11.23 – 01:00 AEDT
📱💻📺 Live op kanaal 10, Paramount+, 10 Play#PLEvAUS #Voetbalroos pic.twitter.com/IbxOlWEz8P

— Metro Socceroos (@Socceroos) 21 november 2023

Preambule

Hallo en welkom om van minuut tot minuut de WK-kwalificatiewedstrijden tussen Palestina en Australië te volgen. De Socceroos hebben bijna 600 ‘A’-internationals gespeeld, maar een wedstrijd als deze hebben ze nog nooit gespeeld.

De oorlog in Gaza plaatst dit spel in een unieke context. De wedstrijd zou oorspronkelijk in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever worden gespeeld – het zou de eerste thuiswedstrijd van Palestina sinds 2019 zijn geweest – voordat deze vanwege veiligheidsoverwegingen werd verplaatst. In plaats daarvan zal de eerste geplande thuiswedstrijd van Palestina sinds het uitbreken van de oorlog worden gespeeld in het Jaber Al-Ahmad International Stadium.

Dit is hun tweede WK-kwalificatiewedstrijd, na een doelpuntloos gelijkspel tegen Libanon donderdag. De Socceroos begonnen hun campagne door Bangladesh met 7-0 te verslaan in Melbourne, waarbij invaller Jamie Maclaren in de tweede helft een hattrick scoorde. Palestina, de hoogst gerangschikte oppositie in deze groep, zal een zwaardere uitdaging zijn, maar het zal nog steeds een grote verrassing zijn als Australië niet wint.

“Waar we controle over hebben, zijn onze prestaties en het spelen tegen Palestina en het optreden voor Australië”, zei Socceroos-coach Graham Arnold, die de oorlog na de wedstrijd van donderdag als “verschrikkelijk” omschreef. “We leven met iedereen mee met wat er aan de hand is, maar nogmaals, het is een voetbalwedstrijd en dat brengt voor iedereen veel vreugde.”

Start het spel 17:00 lokale tijd, 1:00 AEDT, 14:00 GMT.