Opportunistische Ravens verpletteren de 49ers met een push in het derde kwartaal

SANTA CLARA, Californië – De Baltimore Ravens onderschepten de quarterback Brock Purdy van de San Francisco 49ers vier keer en gebruikten een blitz van 17 punten in het derde kwartaal om maandagavond naar een overwinning van 33-19 te gaan in Levi’s Stadium.

Baltimore zette een NFL-beste 12-3 run neer en gebruikte twee haastige touchdowns in het derde kwartaal om een ​​voorsprong van 16-12 tijdens de rust om te zetten in een beslissende 30-12 voorsprong. Ravens quarterback Lamar Jackson legde een MVP-verklaring af tegen de 49ers (11-4), waarbij hij voor 252 yards en twee touchdowns gooide, terwijl hij 45 yards op de grond toevoegde. Sam Darnold bracht de 49ers naar een touchdown in het vierde kwartaal nadat hij de geblesseerde Purdy had vervangen, maar het was te weinig en te laat.

Baltimore Ravens

De Ravens hebben duidelijk gemaakt wie op dit moment het beste team – en de beste speler – in de NFL is.

In een gevecht tussen de twee beste teams zette Jackson zijn claim op zijn tweede NFL MVP-prijs in door de 49ers pass rushers in te weven en voor 252 yards en twee touchdownpassen te gooien. Hij versloeg Purdy, zijn 49ers-teamgenoot die meedeed als de NFL MVP-favoriet.

Baltimore, dat het beste record in de NFL heeft, kan zondag de nummer 1 van de AFC veroveren met een overwinning op de Miami Dolphins. Met hun vijfde overwinning op rij hebben de Ravens volgens ESPN Analytics een kans van 72% om het beste zaad van de AFC te veroveren.

De Ravens zeiden vorige week dat ze zich “niet gerespecteerd” voelden door voor de tweede keer dit seizoen de underdog te zijn en legden een verklaring af aan beide kanten van de bal. Baltimore registreerde vijf onderscheppingen – het hoogste aantal in één wedstrijd sinds 2007 – en scoorde er zeven op rij, de langste reeks sinds 2019.

QB-uitsplitsing: Na een rommelige eerste helft zag Jackson eruit als de NFL MVP in een perfect derde kwartaal. Hij was 6-uit-6 voor 121 yards en twee touchdowns toen Baltimore 17 punten scoorde op de eerste drie drives van de tweede helft om een ​​close game open te breken. Jackson bleef schitteren in prime time. Hij is 5-2 op “Monday Night Football”, waarbij hij in totaal 17 touchdowns gooit en geen onderscheppingen. Jackson verbeterde ook naar 20-1 tegen de NFC, het beste resultaat van welke quarterback dan ook tegen een tegenstanderconferentie sinds de fusie van 1970.

Koop baanbrekende prestaties: Veiligheid Kyle Hamilton. Hij toonde de All-Pro-vorm die hij het hele seizoen al heeft laten zien aan een nationaal televisiepubliek met twee onderscheppingen in de eerste helft – wat overeenkomt met zijn gecombineerde totaal van zijn eerste 30 carrièrewedstrijden. Zijn eerste in de eindzone maakte een einde aan de veelbelovende eerste rit van San Francisco. Hamilton’s tweede kwam nadat Christian McCaffrey hem blokkeerde en een aanvallende lijnwachter bij zich had. Hij stond op en ving een afgeweken pass op van Purdy, die zijn eerste wedstrijd van vier onderscheppingen in zijn carrière van 24 wedstrijden opnam.

Hamilton schrok toen hij in het vierde kwart ten onder ging met een rechterknieblessure. Hij kwam niet opnieuw in de wedstrijd, maar werd buitenspel gezet nadat hij uit de medische tent kwam, wat in de toekomst bemoedigend nieuws voor de Ravens zou kunnen zijn.

Zorgwekkende trend: De Ravens werden opgeroepen voor hun derde safety van het seizoen, de meeste in de NFL en de meeste in één seizoen in de franchisegeschiedenis. Geen enkele was echter zo bizar als die van maandagavond. In de tweede wedstrijd van Baltimore ontweek Jackson de passen van de 49ers, maar niet de scheidsrechter. Jackson liet scheidsrechter Alex Moore struikelen, die zijn evenwicht verloor en op de grond viel, voordat hij de bal weggooide in de eindzone. Hij werd opgeroepen voor opzettelijke gronding, en het leverde San Francisco de eerste punten van de wedstrijd op. — Jamison Hensley

Volgende spel: versus dolfijnen (13.00 uur ET, zondag)

San Francisco 49ers

De hele week werd de confrontatie van de 49ers op maandagavond tegen de Ravens geprezen als een voorproefje van de Super Bowl.

In plaats daarvan bood het de Niners een ontnuchterende herinnering dat het bereiken van het grootste podium van de NFL niet eenvoudig is, en als ze dat toch willen doen, zullen ze het soort kostbare fouten die ze in het scheve verlies hebben veroorzaakt, moeten elimineren. Tegenover de beste tegenstander die ze tot nu toe hebben gezien, speelden de Niners een wedstrijd vol fouten die geen enkel team – hoe goed ook – kan overwinnen.

De Ravens straften de Niners voor vijf omzet, waardoor ze 17 punten werden. Purdy had de slechtste wedstrijd uit zijn jonge carrière en gooide vier onderscheppingen in zijn carrière waarvan de Niners niet konden herstellen. En alsof Purdy’s strijd nog niet genoeg was, verloren de Niners de All-Pro linker tackle Trent Williams aan een liesblessure en kregen ze 10 strafpunten voor 102 yards.

Het was San Francisco’s slechtste prestatie van het seizoen, en hoewel de Ravens daar zeker een rol in hebben gespeeld, blijven de Niners de afgelopen twee weken met veel vragen achter. De 49ers kunnen de nummer 1 in de NFC nog steeds afronden door hun laatste twee wedstrijden te winnen – bij de Washington Commanders en thuis tegen de bloedhete Los Angeles Rams – of met een overwinning en wat hulp.

Sleutelspel: Met nog 12:07 te gaan in het derde kwart gooide Purdy een korte pass naar links van hem naar McCaffrey. Maar Purdy’s hand werd geraakt, de pass was niet eens dichtbij en hij ging regelrecht in de handen van Ravens linebacker Patrick Queen.

De stand was al 23-12 in Baltimore, dus de wedstrijd stond op dat moment niet op het spel, maar was wel cruciaal vanwege wat het voor Williams betekende. Williams haastte zich om Queen aan te pakken en een pick-six te voorkomen, maar even na de actie ging Williams op weg naar de blauwe medische tent. Al snel werd bekend gemaakt dat hij een liesblessure had opgelopen en dat het twijfelachtig was om terug te keren. Hij kwam niet meer in de wedstrijd.

Er is misschien geen belangrijkere speler bij de Niners, en Williams voor langere tijd verliezen is een zware klap voor een team dat dit seizoen geen wedstrijd heeft verloren toen het een wedstrijd gezond begon en eindigde.

QB-analyse: De verdediging van de Ravens bezorgde Purdy de hele nacht problemen, vooral in de eerste helft, toen hij in de eerste 30 minuten drie onderscheppingen gooide. Hij voegde nog een onderschepping toe in de tweede helft en eindigde met vier. Hij werd in het vierde kwart met een angel uit de wedstrijd gestuurd, toen Darnold de wedstrijd afsloot.

Maandag was de eerste wedstrijd met vier onderscheppingen in Purdy’s carrière, en hij is de enige speler die dit seizoen drie tips gooide in de eerste helft. Purdy eindigde een slechtste wedstrijd in zijn carrière, 18 van 32, voor 255 yards zonder touchdowns, voor een passantenwaardering van 42,6. Zijn MVP-bod eindigde waarschijnlijk tijdens het proces.

Oogverblindende statistieken: McCaffrey had opnieuw een grote avond en eindigde met 131 scrimmage yards en één touchdown. Het is McCaffrey’s achtste wedstrijd op 100 meter op rij, waarmee hij Roger Craig en Frank Gore overtreft voor het franchiserecord. Het was ook McCaffrey’s 11e 100-yard scrimmage-wedstrijd van het seizoen, ook een Niners-record. — Nick Wagoner

Volgende spel: bij Commanders (13.00 uur ET, zondag)