Nederland en Duitsland boekten sterke overwinningen in de Volkenbond | Volkenbond

Nederland kende wat zenuwachtige momenten maar bleek daar uiteindelijk te sterk voor Bosnië en Herzegovina toen ze hun Nations League-campagne zaterdag openden met een 5-2-zege in het Philips Stadion.

Joshua Zirkzee scoorde bij zijn eerste start voor Oranje en bezorgde de gastheren een voorsprong van 13 minuten in hun League A Groep 3-wedstrijd, maar ze werden 14 minuten later betrapt door een snelle tegenaanval, waarin Ermedin Demirovic gelijk maakte.

Tijjani Reijnders herstelde in de tweede helft de voorsprong van de thuisploeg en Cody Gakpo maakte er in de 11e minuut van de tweede helft 3-1 van.

Veteraan-spits Edin Dzeko trok er na 17 minuten één terug om Bosnië hoop te bieden iets uit de wedstrijd te halen, maar Wout Weghorst en Xavi Simons scoorden laat en bezegelden de overwinning.

Niclas Füllkrug scoort voor Duitsland. Foto: Soccrates-afbeeldingen / Getty Images

in Düsseldorf, Duitsland Jamal Musiala scoorde één keer en scoorde er nog drie toen ze de bezoekers versloegen Hongarije 5-0 in een winnende start van hun campagne. De thuisploeg kwam in de wedstrijd van Groep A3 op voorsprong met een voorzet van Niclas Füllkrug, bijgestaan ​​door middenvelder Musiala na een goede combinatie van passes in de 27e minuut.

Terwijl Hongarije aandrong op de gelijkmaker, sloeg Musiala toe bij de rust in de 58e en maakte een snelle tegenaanval vanuit de bezoekershoek af.

Florian Wirtz sloeg vervolgens zijn derde na een een-tweetje met Musial in de 66e voordat Havertz opnieuw het houtwerk raakte.

sla de nieuwsbriefpromotie over

De beste speler van de wedstrijd Musial legde de bal vervolgens in de 77e minuut via Aleksandar Pavlović binnen, en ook Havertz sloot zich in de 81e minuut aan bij de scorers met een penalty.