NBA Playoffs: PJ Washington schittert opnieuw terwijl Mavericks zich terugtrekt van Thunder in Game 3 en een 2-1 voorsprong neemt in de reeks

PJ Washington heeft de afgelopen twee wedstrijden in totaal 57 punten gescoord en heeft Dallas over de Thunder geleid.

PJ Washington neemt Dallas over.

Washington, na donderdagavond een playoff-high van 29 punten te hebben laten vallen, leidde de Mavericks zaterdagmiddag opnieuw langs de Oklahoma City Thunder. Washington scoorde 27 punten en sloeg vijf driepunters om de Mavericks naar een 105-101 overwinning te stuwen in Game 3 van hun halve finalereeks van de Western Conference in het American Airlines Center. De overwinning geeft Dallas een 2-1 voorsprong op de beste reekshoofd in het Westen.

De Mavericks sprongen vroeg in het eerste kwart weer uit nadat ze de wedstrijd met 6 uit 6 vanaf het veld waren begonnen. Maar alsof het de hele serie was, kwam de Thunder meteen terug om de game dichtbij te houden. Nadat ze de voorsprong van Dallas laat in de eerste inning tot één balbezit hadden teruggebracht, gebruikten de Thunder een punt van 11-5 om het tweede kwart te openen, dat werd afgedekt door een 3-pointer van Jalen Williams, wat hen hun eerste voorsprong sinds de openingsminuten opleverde.

The Thunder namen vervolgens een voorsprong van één punt in de rust, dankzij een opeenvolgende reeks en een geweldig antwoord op de lay-up van Luka Doncic door Isaiah Joe – die tien punten van de bank had. Washington had in de eerste helft ook 19 van de 27 punten.

De Thunder trok zich bijna terug in het derde kwartaal na een 11-0 run om de periode te beginnen, maar Washington en de Mavericks antwoordden meteen terug. Ze gingen op een achterstand van 16-0 om weer naar voren te springen en namen een voorsprong van vier punten nadat Washington opnieuw een driepunter uit de hoek sloeg.

Oklahoma City verloor Williams bijna door een zeurende enkelblessure in het derde kwartaal. Hij zakte in elkaar op het veld na een scherm en bleef een tijdje liggen terwijl hij zijn enkel vasthield voordat hij van de vloer hinkte de kleedkamer in. Hij keerde echter aan het begin van het vierde kwart terug en speelde de wedstrijd zonder grote problemen uit.

Hoewel de Thunder met nog iets meer dan een minuut te gaan één balbezit had, was het Irving die langs Williams vloog en een perfecte linkerhand op de rand liet vallen, waardoor de Mavericks voldoende op voorsprong kwamen om de overwinning van vier punten te bezegelen.

Washington had zes rebounds en twee assists te gaan met zijn 27 punten, wat hem een ​​totaal van 57 punten opleverde in de laatste twee wedstrijden voor Dallas. Hij scoorde dit seizoen gemiddeld slechts 12,9 punten per wedstrijd. Irving had 22 punten en zeven assists. Doncic, die twijfelachtig was vanwege pijn aan zijn rechterknie, speelde zaterdag normaal en eindigde met 22 punten en 15 rebounds.

Shai Gilgeous-Alexander leidde Oklahoma City met een bijna triple-double. Hij eindigde met 31 punten, 10 rebounds en zes assists. Williams voegde 16 punten en acht assists toe, terwijl Chet Holmgren 13 punten en acht rebounds liet vallen.

Game 4 van de serie staat gepland voor maandagavond in Dallas. Een overwinning van de Mavericks daar zal hen terugsturen naar Oklahoma City, slechts één overwinning verwijderd van hun tweede trip naar de finale van de Western Conference in de afgelopen drie seizoenen – en de Thunder op de rand van uitschakeling brengen, vroeg na hun beste seizoen in bijna tien jaar.