NBA Playoffs: NY Knicks en Nuggets op de rand van de finale met 3-2 voorsprong | Basketbalnieuws

NBA Playoffs: NY Knicks en Nuggets op de rand van de finale met 3-2 voorsprong |  Basketbalnieuws

Brunson’s 44 punten leidden de Knicks naar een overwinning van 121-91 op de Pacers, terwijl MVP Jokic de Nuggets naar een Game 5-overwinning op de Timberwolves leidde.

De New York Knicks en Denver Nuggets namen een 3-2 voorsprong thuis in de halve finales van de Eastern-Western Conference.

Jalen Brunson scoorde 44 punten voor gastheer Knicks, die dinsdagavond de Indiana Pacers met 121-91 versloeg in Game 5 in het met sterren bezaaide Madison Square Garden.

The Knicks, die Games 3 en 4 verloren in Indianapolis, leiden de best-of-seven series nu met 3-2. New York zal proberen een plek te veroveren in de Eastern Conference Finals met een wegoverwinning in Game 6 op vrijdag.

Brunson, die dit voorjaar voor de vijfde keer in elf playoff-wedstrijden minimaal 40 punten scoorde, voegde zeven assists en vier rebounds toe in 43 minuten.

Josh Hart had 18 punten en 11 rebounds voor de Knicks, en Jesaja Hartenstein had 17 rebounds. Hartenstein’s 12 aanvallende rebounds evenaarden het franchise-playoff-record van Charles Oakley tegen de Chicago Bulls op 15 mei 1994.

Alec Burks had 18 punten van de bank, terwijl Miles McBride 17 punten had voor de Knicks.

“Voor mij is dat het handelsmerk van het team”, zei Knicks-coach Tom Thibodeau over het hoge energieniveau van New York.

“Het hele jaar door zijn we in het nadeel geweest en dit is onze manier. We moeten in elk balbezit heel hard spelen en dat moeten we blijven doen. Dat moeten we dus 48 minuten doen.

“En we weten dat als we verdedigen en rebounden, voor de bal zorgen, we een goede kans hebben om te winnen.”

MVP ‘Joker’ schittert voor Nuggets

Ondertussen vierde Nikola Jokic zijn derde MVP-trofee door 40 punten te scoren en 13 assists uit te delen toen de Denver Nuggets de Minnesota Timberwolves met 112-97 versloegen in de halve finales van de Western Conference.

Aaron Gordon had 18 punten en 10 rebounds, terwijl Jamal Murray en Kentavious Caldwell-Pope elk 16 punten hadden voor Denver, dat de best-of-seven series met 3-2 leidt na de eerste twee op eigen veld te hebben laten vallen.

Game 6 is donderdagavond in Minneapolis.

Jokic ontving zijn MVP-trofee van NBA-commissaris Adam Silver vóór de tip, scoorde vervolgens 12 punten in het eerste kwartaal en zeven in het tweede, waardoor Denver een voorsprong van 50-44 kreeg tijdens de rust.

Edwards probeerde in de eerste helft slechts acht schoten, sloeg er slechts één en bleef puntloos in de eerste ruim zeven minuten van het derde kwart. Nadat de Nuggets een voorsprong van 76-63 hadden genomen, werd hij agressief, sloeg een lay-up en zette een driepuntsspel om om de achterstand snel terug te brengen tot acht punten.

Jokic nam de rest van het kwart over, sloeg een schot, zette een paar driepuntsacties om en maakte nog twee vrije worpen om Denver een voorsprong van 88-74 te bezorgen op weg naar de vierde.

Jokic eindigde als derde met 16 punten bij 6-uit-7 schieten.

Minnesota deed nog een laatste poging om binnen 101-90 te komen, maar Murray sloeg in de slotminuten een driepunter om de overwinning te bezegelen.

Christian Braun scoorde 10 punten vanaf de bank in Denver.

Denver Nuggets-centrum Nikola Jokic glimlacht terwijl hij de NBA MVP-trofee vasthoudt tijdens een ceremonie vóór Game 5 van de tweede ronde NBA-playoff-serie van basketbal tegen de Minnesota Timberwolves op dinsdag 14 mei 2024 in Denver (AP Photo /David Zalubovski)
Nikola Jokic van de Denver Nuggets ontving vóór de wedstrijd in Denver de NBA MVP-trofee [David Zalubowski/AP]