NBA Playoffs: Kyrie Irving neemt het over en leidt Mavericks langs Clippers in ronde 2-wedstrijd tegen Thunder

De eerste helft was voor Luka Dončić. Kyrie Irving nam het over in de tweede.

Dat resulteerde vrijdag in de 114-101 Game 6-overwinning van de Dallas Mavericks op de Los Angeles Clippers, waarmee een 4-2-serieoverwinning werd veiliggesteld om door te gaan naar de tweede ronde van de play-offs. De als vijfde geplaatste Mavericks gaan een tweede ronde in tegen de Oklahoma City Thunder. Het seizoen van de Clippers was teleurstellend.

Na een nederlaag van 123-93 thuis in Game 5 stonden de Clippers vrijdag in het eerste kwart met 34-26 achter. Ze vochten om de wedstrijd gelijk te trekken op 52 voor rust, terwijl ze Irving in de eerste helft tot twee punten beperkten. Die streak markeerde hun laatste wedstrijd in de streak.

De Mavericks braken na rust open toen Irving in het derde kwartaal met 35-20 voor stond met 13 punten in de strofe. Er was geen rally in het vierde kwartaal voor de Clippers, wier spelmakers het dynamische duo van Dallas niet konden evenaren.

Nadat hij in de eerste helft 1 van de 6 had geschoten, sloeg Irving in het derde kwart 5 van de 6 schoten. Irving’s persoonlijke 5-0 run met een floater in het verkeer en een tweede kans 3-pointer vergrootten de voorsprong van Dallas naar een toen hoge 15 punten in de laatste minuut van het kwart.

Irving’s 3-en-1 in de vierde breidde de voorsprong van Dallas uit naar 106-82, waardoor alle resterende hoop op een comeback van de Clippers teniet werd gedaan.

Irving eindigde met een game-high van 30 punten nadat hij er twee had gescoord in de eerste helft. Hij voegde zes rebounds, vier assists, twee steals en twee blocks toe. Hij schoot 11 van 19 uit het veld en 5 van 9 uit 3.

Dončić noteerde 28 punten, 13 assists en zeven rebounds. Op een avond waarop hij vanuit het veld worstelde (9 van 26, 1 van 10 van 3), liet hij in de tweede helft de schijnwerpers over aan Irving.

Kyrie Irving en de Maverick's sloten Game 6 vrijdag in de tweede helft af.  (Ron Jenkins/Getty Images)

Kyrie Irving en de Maverick’s sloten Game 6 vrijdag in de tweede helft af. (Ron Jenkins/Getty Images)

Een bekend postseason-verhaal voor de Clippers

Met Kawhi Leonard eruit en Paul George en James Harden die vanaf de vloer worstelden, had Los Angeles niet de vuurkracht om te concurreren. Norman Powell leidde de Clippers in het scoren met 20 punten van de bank.

George noteerde 18 punten, 11 rebounds en vijf assists. Hij schoot er 6 van de 18 uit het veld en maakte slechts 2 van de 10 driepuntspogingen. Harden noteerde 16 punten, 13 assists en zeven rebounds. Hij schoot er 5 van de 16 vanaf de grond en miste alle zes zijn driepuntspogingen. Russell Westbrook scoorde zes punten in negen minuten vanaf de bank.

Leonard miste vier van de zes wedstrijden van de serie vanwege een knieontsteking. Hij heeft nu in vier van de laatste 19 play-offwedstrijden van de Clippers gespeeld.

De Mavericks versloegen de Clippers vanaf de vloer (48,2% tot 41,5%) en vanuit een driepuntsbereik (33,3% tot 25,8%) op een avond waarin Doncic worstelde met zijn schot.

De Mavericks hebben nu drie dagen vrij om zich voor te bereiden op de opener van dinsdag tegen de Thunder. Hij zal wachten op de status van reservespits Maxi Kleber, die zijn rechterschouder verstuikte op een sterke daling in het tweede kwartaal en hij kwam niet terug.

De Clippers gaan verder met een andere vraag buiten het seizoen over een All-Star-selectie die er niet in slaagde om voor een kampioenschap te strijden en in de eerste ronde van de play-offs voor het tweede seizoen op rij werd verlaten.