NBA Playoffs: Knicks stelt wilde overwinning op 76ers veilig met hectische laatste minuut en neemt 2-0 voorsprong in de reeks

Jalen Brunson (11) van New York Knicks wordt geraakt door Tyrese Maxey (0) van Philadelphia 76ers tijdens de eerste helft van Game 2 van een NBA-basketbal-playoff-serie, maandag 22 april 2024, in New York.  (AP-foto/Frank Franklin II)

De Philadelphia 76ers lijken maandag een overwinning in Madison Square Garden te hebben gestolen.

Maar de Knicks stalen hem meteen.

De 76ers herstelden zich van een achterstand van acht punten in het vierde kwartaal en namen in de laatste minuut van de wedstrijd een voorsprong van 101-96. Maar er brak chaos uit in de laatste seconden van de wedstrijd toen de Knicks zich verzamelden voor een wilde 104-101 overwinning. De overwinning bezorgde de Knicks een 2-0 voorsprong in de playoff-serie van de eerste ronde, die verschuift naar Philadelphia voor Games 3 en 4.

Een hectische laatste minuut stelt de overwinning van de Knicks veilig

New York had de bal en stond met vijf seconden achter. Donte DiVincenzo reed door de verdediging van de 76ers naar de basket en trapte de bal vervolgens naar de linkervleugel naar Jalen Brunson. Brunson omzeilde Tyrese Maxey en liet vervolgens een 3-pointer leeglopen om de voorsprong van Philadelphia terug te brengen naar 101-99.

De 76ers kregen de bal terug met een voorsprong van twee punten en nog 27 seconden te gaan. Maar ze konden de bal niet netjes vangen in het strafschopgebied.

Tyrese Maxey kon de pass van Kyle Lowry niet aan en Josh Hart stal hem. Hij chipte de bal naar DiVincenzo, die een open 3 vanaf de vleugel miste. Maar hij kreeg nog een kans.

Jesaja Hartenstein stelde de aanvallende rebound veilig en maakte de lay-up DiVincenzo voor nog een blik op de groene 3. Deze keer vond DiVincenzo de onderkant van het net vanaf de bovenkant van de sleutel om een ​​voorsprong van 102-101 veilig te stellen.

De 76ers probeerden uiteindelijk de wedstrijd gelijk te trekken bij de laatste zoemer. Maar de driepunter van Joel Embiid ricocheerde van de rand toen de zoemer klonk, waardoor Madison Square Garden in razernij raakte.

De overwinning verpestte grote avonden van Maxey en Joel Embiid en zorgde ervoor dat de Knicks zich herstelden van een 9-0 hole en een achterstand van 10 punten in de eerste helft. De serie keert nu terug naar Philadelphia met New York op een 2-0 voorsprong. Het was gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker voor de Knicks op 1-1.

De 76ers kregen goed nieuws na de warming-ups vóór de wedstrijd. Maxey was die dag twijfelachtig vanwege een ziekte, en Embiid werd beperkt door een noodlijdende, operatief gerepareerde knie waar hij last van had sinds hij laat in de reguliere competitie terugkeerde in de opstelling. Beiden mogen spelen.

Maxey zag er niet slechter uit door slijtage. Hij opende de wedstrijd met drie onbeantwoorde driepunters en bezorgde de 76ers een 9-0 voorsprong.

Tegen de rust had hij er twintig en Embiid had 16 punten en 10 rebounds. De 76ers namen een voorsprong van 53-49 in de pauze. Die Knicks moeten nog leiden. Dat zou halverwege het derde kwartaal veranderen.

De Knicks vochten in het derde kwartaal voordat Brunson met nog vier minuten te gaan in het verkeer terechtkwam en New York de eerste voorsprong bezorgde op 68-67. Vroeg in de vierde sloeg Bojan Bogdanovic back-to-back 3s – zijn eerste twee buckets van de wedstrijd – en bezorgde New York een voorsprong van 85-78.

De Knicks breidden hun voorsprong uit naar 90-82 en leken stevig onder controle met nog 7:43 over. Maar de 76ers waren nog niet klaar.

Onder leiding van zes punten van Maxey ging Philadelphia op een 12-4 run om de wedstrijd in evenwicht te brengen op 94-94. Back-to-back layups van Maxey, waaronder een 3-pointer met 1:09 over, brachten de 76ers weer onder controle met een voorsprong van 100-94. Lowry’s vrije worp breidde de voorsprong uit naar 5 punten met nog 47,1 seconden te gaan. Toen kwamen de hectische laatste momenten van de wedstrijd die een onwaarschijnlijke overwinning voor de Knicks veiligstelden.