NBA-play-offs: Knicks passeren Sixers achter de 41 punten van Jalen Brunson

PHILADELPHIA, PA - MEI 02: Jalen Brunson #11 van de New York Knicks rijdt langs Nicolas Batum #40 van de Philadelphia 76ers tijdens het derde kwartaal van Game 6 van de eerste ronde van de play-offs van de Eastern Conference in Wells Fargo Center op 2 mei 2024 in Philadelphia, Pennsylvania.  (Foto door Tim Nwachukwu/Getty Images)

De New York Knicks zijn donderdag voorbij de Philadelphia 76ers gekomen en kunnen vooral Jalen Brunson bedanken voor wederom een ​​onderscheidende prestatie.

De All-Star point guard leidde zijn team naar een 118-115 Game 6-overwinning, waarmee een einde kwam aan een omstreden streak met 41 punten. New York neemt het in de halve finales van de Eastern Conference op tegen de Indiana Pacers, die eerder donderdag de Milwaukee Bucks versloegen.

Het uitschakelen van de Sixers leek een veel gemakkelijkere taak dan verwacht in het eerste kwart, toen de Knicks naar een voorsprong van 22 punten sprongen, maar de Sixers kwamen terug en namen de leiding in de rust. Later in het vierde kwartaal herwonnen ze de controle met een voorsprong van negen punten, maar de Sixers wisten de wedstrijd opnieuw gelijk te trekken met nog 35 seconden te gaan.

Zeg Josh Hart:

Hart’s triple bezorgde de Knicks de leiding, en na de basket van Joel Embiid moesten de Sixers een fout maken. Donte DiVincenzo en Brunson maakten van daaruit nog vier vrije worpen om het duel buiten bereik te brengen en een einde te maken aan de streak.

Samenvattend was het een zeer goede wedstrijd voor de Villanova-spelers.

Het was ook een grote wedstrijd van Joel Embiid, die 39 punten scoorde bij 12-van-25-schieten met 13 rebounds, twee assists en vijf omzet. In de laatste minuut maakte hij een fout.

Als je Sixers-fans had verteld dat Embiid 39 punten liet vallen terwijl de bank samen 42 punten scoorde, hadden ze je waarschijnlijk om Game 7-tijd gevraagd. Helaas zorgden de puntloze optredens van Tobias Harris en Kyle Lowry ervoor dat ze te veel werk te doen hadden om een ​​meer samenhangend Knicks-team goed te maken.

Nu rotatielid Bojan Bogdanovic dit seizoen uitgeschakeld is met enkel- en voetblessures, hebben de Knicks zwaar op hun starters vertrouwd om hen over de finish te krijgen. Brunson, Hart, DiVincenzo en OG Anunoby speelden allemaal minimaal 43 minuten, waarbij DiVincenzo de hele wedstrijd op het veld bleef. Mitchell Robinson en Miles McBride waren de enige bankspelers die het woord zagen en scoorden samen vijf punten.

Die strategie heeft New York misschien vergast voor Game 7, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen.