NBA Play-offs: Jaylen Brown verliest 40 terwijl Celtics 2-0 voorsprong nemen, Tyrese Halliburton uitgeschakeld met pijnlijke benen

23 mei 2024;  Boston, Massachusetts, VS;  Boston Celtics-bewaker Jaylen Brown (7) reageert na het maken van een driepuntsvelddoelpunt tegen de Indiana Pacers in de eerste helft tijdens Game 2 van de Eastern Conference Finals van de NBA Playoffs 2024 in TD Garden.  Verplicht krediet: David Butler II-USA TODAY Sports

Het was niet zo dramatisch als Game 1, maar de Boston Celtics zullen het aankunnen.

De Celtics versloegen donderdag de Indiana Pacers met 126-110 in Game 2 van de Eastern Conference Finals en namen een 2-0 voorsprong in de reeks in Indianapolis. Game 3 staat gepland voor zaterdag om 20:30 ET.

Na dinsdag op het laatste moment een uitsplitsing vanuit Indiana nodig te hebben, draaide alles in Boston om zaken, vooral Jaylen Brown. De held uit Game 1 scoorde 40 punten bij 14 van de 27 schietpartijen, scoorde op elk niveau van het veld en kwelde de Pacers de hele nacht in de verdediging.

De output was een play-off-hoogtepunt in de carrière.

Brown speelde een centrale rol in een 20-0-run die de Celtics laat in het eerste kwart en vroeg in het tweede kwart de controle gaf. De Pacers zouden de voorsprong in het derde kwartaal terugbrengen tot slechts twee punten, maar de Celtics bleven maaiers gooien en stonden aan het einde van het frame met 15 voor.

Browns tegenhanger Jayson Tatum deed er veel langer over om op gang te komen, maar eindigde toch met 23 punten, zes rebounds en vijf assists, terwijl Derrick White een van zijn beste nachten van de play-offs had met 23 punten en zes assists.

Helaas voor de Pacers was de 2-0 achterstand niet de enige nederlaag van de avond. Star running back Tyrese Haliburton verliet de wedstrijd in het derde kwartaal en keerde niet terug, en Indiana kondigde aan dat hij geen pijn meer had in zijn linkerbeen.

Haliburton leek tijdens de rust met iets te maken te hebben, maar uit verdere herhalingen bleek dat hij met een grimas vertrok na een ongemakkelijke stap in het derde kwart. ESPN’s Adrian Wojnarowski hij meldde later hamstringpijn nadat hij in de reguliere competitie tien wedstrijden had gemist met een hamstringblessure. Zijn gezondheid zal enorm zijn voor een game drie die je moet winnen in Indiana.