Nationaal verdediger Izquierdo zakte in elkaar op het veld tegen Sao Paulo

Nacional-verdediger Juan Izquierdo zakte donderdag in elkaar op het veld en werd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een onregelmatige hartslag had opgelopen tijdens de achtste finales van de Copa Libertadores tegen Sao Paulo in het Morumbi-stadion in Brazilië.

Izquierdo verving Sebastián Coates voor de Uruguayaanse club tijdens de rust, maar viel in de 84e minuut bewusteloos op de grond zonder enig contact te maken met een andere speler.

Spelers aan beide kanten riepen onmiddellijk medische hulp in. Nog steeds bewusteloos werd de 27-jarige onder applaus van de fans door een ambulance van het veld gehaald.

“Juan Izquierdo had tijdens de wedstrijd tegen Sao Paulo een onregelmatige hartslag”, maakte Nacional bekend op sociale mediaplatform X.

“Hij wordt behandeld op de intensive care van het Albert Einstein Ziekenhuis. Hij verkeert momenteel in een stabiele toestand en blijft onder observatie.”

Sao Paulo wenste Izquierdo een spoedig herstel in een bericht op X.

De wedstrijd ging verder met doelpunten van Damián Bobadilla en Jonathan Calleri, wat leidde tot een 2-0 overwinning voor Sao Paulo, die hen, na een gelijkspel in de heenwedstrijd, naar de kwartfinale van Brazilië tegen Botafogo stuurde.