Miami 3-1 Toronto (17 juli 2024) Spelanalyse

Federico Redondo scoorde zijn eerste en tweede MLS-doelpunt en assisteerde bij een ander doelpunt toen Inter Miami CF woensdagavond een indrukwekkende 3-1 overwinning boekte op bezoek bij Toronto FC.

Diego Gómez had ook een doelpunt en een assist, en de 13e en 14e assists van Julian Gressel brachten hem naar de tweede plaats op de MLS-lijst – vóór de geblesseerde teamgenoot Lionel Messi.

Drake Callender maakte drie stops toen Miami (15-4-5, 50 punten) de vijfde van zes won en daarmee weer boven FC Cincinnati kwam in het klassement van de Eastern Conference en Supporters’ Shield.

Cincinnati versloeg Miami met 6-1 in de vorige wedstrijd van de Herons, maar heeft er twee op rij verloren sinds hij woensdagavond thuis met 1-0 verloor van Chicago Fire FC.

Derrick Etienne jr. scoorde laat een doelpunt voor Toronto (8-14-3, 27 punten), dat zeven van de acht verloor. De ploeg van eerstejaarscoach John Herdman begon de avond op de achtste plaats en was in het bezit van de eerste wildcard in het Oosten, maar is puntloos in hun laatste zeven wegwedstrijden in de MLS, een periode die teruggaat tot eind april.

Voetballers uit Miami vieren feest na het scoren van een doelpunt tegen Toronto in de MLS.

Miami heeft vijf van de zes overwinningen behaald zonder Messi, die dienst deed voor Argentinië tijdens hun Copa America-titel en tijdens de Copa-finale van zondag een enkelbandschade opliep die hem voor onbepaalde tijd buiten spel zal houden.

Middenvelder Sergio Busquets was woensdag eveneens afwezig vanwege een schorsing door een rode kaart. En centrale verdediger Serhiy Kryvtsov vertrok vanwege een blessure in de 35e minuut.

Toronto begon als een team dat dichter bij volle sterkte was, waarbij Lorenzo Insigne de eerste duidelijke kans van de wedstrijd in de 17e minuut haastte en Deandre Kerr in de 27e minuut een prachtige set-up van Federico Bernardeschi verspilde.

De Reds werden zestien minuten later gestraft toen Redondo Gomez vanaf het middenveld binnenbracht. Gomez leidde zijn run af om aan de kant te blijven en finishte vervolgens krachtig langs doelman Sean Johnson.

Redondo maakte er in de 53e minuut 2-0 van toen hij op rechts een geweldige service van Gressel kreeg en met een kopbal de achterpaal in de linkerbovenhoek kopte.

Zijn tweede en Miami’s derde volgden zes minuten later na een nieuwe Gressel-voorzet vanaf rechts, al zorgde Gomez voor de laatste break.