Manchester City tegen Liverpool: Premier League – Live | Eredivisie

Sleutel evenementen

79 minuten: Liverpool brak het veld toen Mo Salah de bal over het doel passeerde naar Tsimikas aan de binnenkant. Hij snijdt naar binnen, maar zijn kruis is slecht. Ruben Dias leidt de leiding.

77 minuten: Phil Foden wordt in zijn gezicht betrapt door de backhand van Luis Diaz terwijl de twee spelers om de bal strijden. Vrije trap voor de thuisploeg op eigen helft. Kyle Walker stuurt de bal lang en Liverpool foutloos.

75 minuten: Darwin Nunez staat op een achterstand in een poging de galop van Phil Foden te stoppen en krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd omdat hij een overtreding heeft begaan op zijn rivaal. Vrije trap voor City, naast rechts. Haaland haast zich naar de paal om voor Mack Allister te komen, maar Julian Alvarez kopt de bal over de lat.

72 minuten: Vervanging bij Liverpool: Cody Gakpo voor Dominik Szoboszlai.

71 minuten: Alisson speelt niet één van zijn betere wedstrijden voor Liverpool en mag zich een beetje gelukkig prijzen dat het doelpunt van Dias werd afgekeurd. Akanji kwam niet helemaal bovenop hem en de Liverpool-keeper ontkende volledig zijn poging om de voorzet te verwerken.

Manchester City 1-0 Liverpool

Het is wat je was. Alisson draaide onder druk van Manuel Akanji een swingende corner binnen en Ruben Dias stond klaar om de tweede paal binnen te tikken. Het doelpunt blijft niet staan, aangezien wordt aangenomen dat Akanji een fout op Alisson heeft gemaakt.

DOEL! Manchester City 2-0 Liverpool (Dias 67)

City verdubbelde de voorsprong vanaf de set-piece, maar er is een VAR-beoordeling voor een overtreding op Alisson. Het doelpunt wordt afgekeurd.

67 minuten: Doku wordt weer de ruimte in vrijgelaten en overmeestert Joel Matip. Zijn laatste bal in het strafschopgebied blijkt opnieuw te ontbreken en Liverpool maakt de bal vrij voor een corner.

67 minuten: Rodri’s heimachine van buiten het strafschopgebied raakt Ryan Gravenberch in de rug en de City-spelers roepen massaal op voor handbal en een strafschop. Ze moeten genoegen nemen met een corner waar niets uit komt.

63 minuten: Jeremy Doku verovert opnieuw de bal nadat de pass van Ryan Gravenberch op Diaz wordt onderschept door Nathan Ake. Hij passt de bal langs Alvarez, maar slaagt er niet in om bij de tweede paal naar binnen te rennen om de daaropvolgende voorzet te ontmoeten. Liverpool neemt een doeltrap.

61 minuten: Ruben Diaz komt gevaarlijk dicht bij de voorzet van Szoboszlai vanaf de rechterkant langs zijn eigen keeper en achter in het net terwijl hij probeert te voorkomen dat de worp Luis Diaz bereikt. In plaats daarvan komt hij weg door een hoekschop te incasseren en City maakt de lijn vrij.

59 minuten: In het strafschopgebied van City glijdt Nathan Aké uit en pakt de bal weg van Darwin Nunez. De bal ging naast een Liverpool-speler, maar zijn ploeg kreeg ten onrechte een corner toegekend. Er komt niets van terecht en potentiële controverses worden genadig afgewend.

57 minuten: City valt opnieuw aan tijdens de rust, terwijl Foden Doku op weg stuurt vanuit een hoekschop van Liverpool. De eerste aanraking van de vleugelspeler is slecht en de terugtrappende Alexis Mac Allister staat klaar om het gevaar te bezweren.

Phil Foden in beweging.
Phil Foden in beweging. Foto: De Guardian

56 minuten: City krijgt de bal in het strafschopgebied van Liverpool en de slechte kopbal van Trent Alexander-Arnold zorgt voor een halve kans voor Haaland. Zijn schot op de turn vanaf 18 meter zeilt over de lat.

55 minuten: Jurgen Klopp brengt veranderingen aan terwijl Luis Diaz en Ryan Gravenberch in de plaats komen van Curtis Jones en Diogo Jota.

52 minuten: Op een hectare ruimte aan de linkerkant krijgt Doku een voorzet van Alvarez en geeft Alexis Mac Allister een slip. Hij controleert zijn run en speelt de Argentijn aan de rand van het strafschopgebied. Alvarez schiet hoog over het doel.

52 minuten: Liverpool domineerde de beginfase van deze tweede helft en won een corner. Kostas Tsimikas stuurt de bal het strafschopgebied in, waar Ederson hem uit de lucht plukt en Phil Foden bij de tegenaanval het veld op probeert te sturen.

50 minuten: Mo Salah komt vanaf de rechterkant naar de naamregel en verslaat Nathan Aké. Akanji geeft snel een voorzet en geeft zijn teamgenoot een tik, waardoor de bal uit het spel wordt geslagen terwijl hij tussen haar en de Egyptenaar komt.

49 minuten: Aan de zijlijn gaat Jürgen Klopp tekeer tegen zijn spelers, duwt ze naar voren en instrueert ze om met wat meer urgentie te spelen.

Jürgen Klopp schreeuwt vanaf de zijlijn
Jurgen is er niet blij mee. Foto: Tom Jenkins/The Guardian

48 minuten: Manuel Akanji wordt gedwongen de bal vrij te spelen voor een inworp na een goede actie van Trent Alexander-Arnold over rechts.

47 minuten: Het is een opmerkelijk zwakke start van de tweede helft op een terrein waar de sfeer ongebruikelijk ingetogen lijkt, aangezien City bovenaan staat. Waarschijnlijk kunnen we er al vroeg mee beginnen.

46 minuten: City is op zoek naar de 24e thuisoverwinning op rij en zal het record van Sunderland gedurende meer dan een eeuw evenaren als het vandaag alle drie de punten pakt.

Tweede helft: Manchester City 1-0 Liverpool

46 minuten: Liverpool is aan de tweede helft begonnen en zal er vrij zeker van zijn dat ze de zaken kunnen omdraaien. Aan beide kanten vinden er geen personele wisselingen plaats.

Erling Haaland: De Noor had slechts 48 wedstrijden nodig om zijn 50e Premier League-doelpunt te scoren. Andy Cole, de volgende op de lijst van snelste halve eeuw, speelde 65 wedstrijden. Ter verzachting zal Cole er ongetwijfeld op wijzen dat hij geen strafschoppen heeft genomen.

Rust: Manchester City 1-0 Liverpool

Gluren! Simon Hooper fluit ter afsluiting van een boeiende rustperiode, waarin Manchester City op voorsprong komt dankzij het 50e Premier League-doelpunt van Erling Haaland. Een slechte klaring van Alisson bezorgde City balbezit, en na uitstekend werk van Nathan Aké konden de gecombineerde krachten van Liverpool-doelman Virgil van Dijk en Joel Matip niet voorkomen dat Erling Haaland zijn laatste belangrijke doelpunt scoorde na slechts 48 competitieduels voor zijn club.

45+1 min: Met de lage kopbal van Szoboszlai naast het doel probeert Ederson op onverklaarbare wijze de bal te “redden” en plaatst hem in het gevaarlijke gebied net buiten zijn strafschopgebied. Kyle Walker maakt zichzelf bekend voordat iemand in het rood kan reageren. Het is halftijd.

43 minuten: Phil Foden brengt een slimme redding van Alisson naar voren, die naar links springt om de bal rond de paal te tikken nadat de City-vleugelspeler vanaf rechts naar binnen sneed en een lage, felle aanval ontketende. Hij ging richting de onderste hoek.

41 minuten: De valse pas van Kyle Walker valt voor de voeten van Alexis MacAllister. Speelt vooruit naar Szoboszlai, wiens schot wordt geblokt. Manchester City bouwt bij rust een voorsprong op met Doku aan de bal en Haaland en Alvarez aan weerszijden van hem. Hij passt de bal naar links naar Alvarez, die Haaland bij de tweede paal probeert weg te werken. Zijn voorzet gaat naast en een grote kans voor City om de voorsprong te verdubbelen gaat mis.

39 minuten: Terugkijkend op het doelpunt lijkt het erop dat Van Dijk en Matip meer hadden kunnen doen om Haaland tegen te houden toen hij op de pass van Nathan Aké racete. Ze leken het aan de ander over te laten om te stoppen, en de City-spits maakte optimaal gebruik van hun besluiteloosheid.

37 minuten: Doku vangt een prachtige pass van Bernardo Silva op en zet Trent Alexander-Arnold opnieuw op achterstand. Hij snijdt opnieuw in de verdediger, maar kan de dodelijke pass niet onderscheiden.

35 minuten: Darwin Nunez schiet vanuit een zeer krappe hoek naast, na goed werk van Szoboszlai, die de losse pass van Manuel Akanji besprong en naar het veld snelde.

33 minuten: Doku geeft het balbezit door aan Trent Alexander-Arnold, die Darwin Nunez uitschakelt met een perfecte pas van 30 meter in het strafschopgebied. Spelers van City pleiten voor handbal, maar scheidsrechter Simon Hooper fluit niet. Nunez schoof op naar het veld en passeerde de bal langs Salah, terwijl hij zelf een schot had moeten proberen. Salah breekt in het verkeer in en City blijft achteraan vrij.

31 minuten: Bernardo Silva speelt op de linkerflank en kiest voor Doku. Hij snijdt naar Alexander-Arnold, maar zijn voorzet wordt geblokt en Joel Matip kopt een hoekschop. Er komt niets uit de kit.

30 minuten: Voor alle duidelijkheid: het was het 50e Premier League-doelpunt van Erling Haaland. Hij gooit ze in een tempo van meer dan één per spel.

28 minuten: Alisson probeerde zijn ploeg in de tegenaanval het strafschopgebied in te sturen en schopte de bal rechtstreeks naar Nathan Aké. De City-verdediger zette Haaland op achterstand met een pass tussen twee verdedigers en een sublieme eerste aanraking zorgde ervoor dat de grote Noor de bal onder zijn voeten vandaan kon halen en langs Alisson kon schieten. De doelman kreeg iets op de bal, maar kon deze niet uit de benedenhoek houden.

Erling Haaland viert zijn doelpunt
Erling Haaland wordt de snelste speler die 50 doelpunten scoort in de Premier League. Natuurlijk. Foto: Tom Jenkins/The Guardian

DOEL! Manchester City 1-0 Liverpool (Haaland 27)

Leiderschap van de stad! Erling Haaland schiet City op voorsprong en profiteert van een nieuwe fout van Alisson.

Haaland straft Liverpool en geeft City voordeel!