Manchester City tegen Inter: Champions League – Live | Champions League

Belangrijke gebeurtenissen

40 minuten: Thuram probeert hem links de ruimte in te nemen, maar wordt door Akanji op de grond gedrukt. Sommige scheidsrechters kunnen daar boos op worden en geel flitsen, maar deze niet.

Deel

38 minuten: De Bruyne snelt het binnen-linker kanaal in. Zijn gekruiste cumshot balloneert het been van de verdediger en passeert Sommer bijna vanuit een krappe hoek, maar de keeper trekt zich terug en redt op tijd.

Deel

37 minuten: De Bruyne geeft een voorzet vanaf links. Haaland kan geen verbinding maken, zes meter verder, en Bastoni maakt de bal vrij en neemt voor zijn moeite een schot van de grote spits. Het fluitsignaal klinkt en de druk neemt af, maar de laatste minuten waren de betere van City.

Deel

35 minuten: Savinho sluit af op rechts en zet laag voor. Inter is clean, maar City komt regelrecht op hen terug. Haaland draait zich om op de rand van de D en trekt een schot richting rechtsonder, waardoor Sommer op het verkeerde been wordt gezet. De benen van de doelman stonden geplant, Haaland maakte er een draai van, maar de bal vloog een paar centimeter langs de paal.

Deel

33 minuten: Diep op zijn eigen helft laat Zieliński zijn schouder zakken om Luis de winkels in te sturen. Wat een wending! Hij snelt door het midden van het park en wordt uiteindelijk door Ruben Dias in een boerenstijl veranderd, wat in het boek past.

Ruben Dias (links) van Manchester City komt binnen en schakelt Piotr Zielinski uit. Foto: Oli Scarff/AFP/Getty Images
Dias reageert nadat hij een gele kaart krijgt van scheidsrechter Glenn Nyberg. Foto: Lee Smith/Action Images/Reuters
Deel

Bijgewerkt binnen

31 minuten: Vanuit de corner zet Inter de druk voort. Eerst krijgt Barella een schot op doel vanaf de rechterkant, dat wordt geblokkeerd; Dan komt er een vrije trap vanaf de overkant, Thuram kopt recht op Ederson af, die alsnog een schitterende redding maakt. Het is sowieso buitenspel. Inter komt dichterbij.

Deel

29 minuten: Grealish staat buitenspel en Sommer geniet van zijn mooie tijd na de herstart. De scheidsrechter tikt ostentatief op de klok. Uiteindelijk wordt de bal ver naar de overkant gestuurd en Ederson racet langs zijn eigen doel om de bal buiten te houden voor een corner. Zijn haak valt op Taremi, die vanaf 25 meter richting doel draait. Guardiol gooit zijn wenkbrauwen in de hoek en redt een veilig doelpunt.

Deel

27 minuten: Grealish haalt De Bruyne uit bij een voorzet naar links. De Bruyne schiet vanuit een krappe hoek, maar kan alleen het zijnet raken.

Deel

25 minuten: De Bruyne rent naar links en buigt af op Haaland, die de bal had moeten koppen, maar in plaats daarvan een hoog schot probeert. Hij mist de bal volledig. Het drijft naar Savinho, die de wildste pogingen vele meters links van het doelwit doodt.

Deel

23 minuten: De Bruyne’s zoete diagonale pass langs de linkerzijde van het kanaal laat Grealish bijna in het strafschopgebied. Inter stuurde hem weg, maar dat bracht het publiek op gang. De moedige start van Inter bracht hen wat tot rust.

Deel

21 minuten: Acerbi ontmoet de rebounder, maar kan niet kopballen. Simone Inzaghi zal blij zijn met de manier waarop zijn team aan deze wedstrijd begon; ziet er op dit moment vrij rustig uit aan de zijlijn.

Deel

20 minuten: Opnieuw een schietkans voor Çalhanoğlu, die hard slaat, maar zijn inzet wordt via Akanji afgebogen voor Inter’s eerste corner van de avond. Çalhanoğlu om het van rechts te sturen.

Deel

19 minuten: Inter leek tot nu toe gevaarlijker, maar het is Sommer die de eerste belangrijke interventie zou moeten doen. Lewis geeft een voorzet vanaf rechts. Haaland komt hoog overeind en schiet met zijn hoofd richting doel, maar recht op de doelman, die claimt.

Deel

18 minuten: Taremi steelt de bal van een duttende Rodri en countert met Thurama. City is achterin licht, maar het Inter-duo denkt te veel na over de rand van het strafschopgebied, waardoor ze elkaar in de weg zitten en er nog een paar verdedigers aan het werk kunnen komen. Uiteindelijk breekt de bal uit naar Çalhanoğlu, wiens zwakke schot naast rechts gaat.

Deel

16 minuten: … daarna breekt een mooie Barella-achterhak de City-pers en Inter scheurt tijdens de rust voor het veld. Thuram neemt balbezit vanaf de rechterkant van D. Deze keer staat hij on-side, maar hij lobt de bal tussen zijn benen. Wanneer hij eindelijk tot rust komt, haalt hij een zwak rechts uit.

Deel

15 minuten: Na een vrij interessante start kwam deze wedstrijd volledig tot stilstand. De Inter-ploeg van midden jaren zestig zou in beroep zijn gegaan.

Deel

13 minuten: Ederson staat al tijden met de bal aan zijn voeten. Niemand neemt de moeite om door te drukken, dus hij doet ook niet de moeite om te passen. Uiteindelijk heeft hij het aan de hoeven te danken en City verliest balbezit. Een beetje raar en waarschijnlijk niet Pep’s plan A.

Deel

11 minuten: Nu is het de beurt aan Inter om van wat balbezit te genieten. De gasten hielden de bal een tijdje om hun rug. Het was een veilige start voor de nummer twee in 2023.

Deel

9 minuten: Inter richt zich zeker, en niet misschien, op de rechterflank. Nog een lange bal langs de vleugel, Darmian en Thuram jagen erop. Akanji leest het gevaar goed, komt over en verdwijnt.

Deel

8 minuten: Opnieuw rent Taremi door de stadshelft, dit keer door het midden. Hij dribbelde op rechts voorbij Thuram, maar de vlag ging omhoog wegens buitenspel. Het is een slordig spel van Thuram, die langs de lijn keek en zo vroeg niet hoefde. Hij had ook Barell en Çalhanoğlu in de aanval. Een grote kans ging verloren.

Deel

6 minuten: Linksonder weinig ruimte voor Taremi. Hij waagt zich op de City-helft en wisselt vervolgens van spel naar Thuram aan de rechterkant. Thuram bereikt de rand van het strafschopgebied en schiet laag recht op Ederson, die beweert. Een vroege waarschuwing dat hoewel City het leeuwendeel van het balbezit zal hebben, Inter op de counter iets te zeggen zal hebben.

Marcus Thuram van Inter schiet. Foto: Martin Rickett/PA
Deel

4 minuten: De Bruyne steekt Grealish over naar de lege ruimte aan de linkerkant. Grealish draait het strafschopgebied in en passeert op De Bruyne, wiens schot op doel wordt afgekeurd door Bastoni, die zijn been uitstrekt en de bal op tijd binnentikt.

Deel

2 minuten: City ging er in zelfverzekerde stijl omheen.

Deel

Siti draait zich om. Ze staan ​​precies op de voorste voet. Een blauwe maan die rond het Etihad rinkelt.

Deel

De teams zijn eruit! Er is een nieuwe versie van de Champions League uit. Ook stadsfans vinden deze niet leuk. Boe! Inter is sportief Dat shirt, terwijl City hun crèmekleurige, roze en hemelsblauwe vierde tenue draagt. Ze hadden Johnny Marr het moeten laten ontwerpen.

Deel

Pep Guardiola praat met TNT. ‘Het is zo leuk om hier te zijn… zo leuk… we zijn op de proef gesteld [by Inter] in de finale… vanavond is compleet anders… de finale is het laatste schot van het pistool.’

Deel

Laten we een kijkje nemen in de kleedkamer van Inter… en misschien is dit de eerste keer dat je in je ogen klapt Nerazzurri’s nieuw t-shirt. En misschien denk je: hè? Volgens de officiële marketingtekst bevat het “een gewaagd geometrisch patroon dat het traditionele ontwerp met verticale strepen verstoort, waardoor vormen ontstaan ​​die zijn geïnspireerd op de unieke skyline van de stad, opnieuw gemengd om de connectie van Milaan met design te weerspiegelen.” De mensen die ons het Haçienda-tenue van City en de schitterende inzet van Manchester United hebben gebracht, willen graag iets zeggen.

Deel

City voerde vier wijzigingen door in het team dat aan de 2-1-zege op Brentford begon. Rodri, Bernardo Silva, Josko Guardiol en Rúben Dias komen in de plaats van Mateo Kovacic, İlkay Gündoğan, John Stones en Kyle Walker.

Inter bracht zondag enkele sterren terug na een 1-1 gelijkspel op Monza. Alessandro Bastoni, Piotr Zieliński, Nicolò Barella en Hakan Çalhanoğlu keren terug, maar Lautaro Martínez zakt naar de bank.

De camera’s staan ​​klaar als Kevin de Bruyne en zijn teamgenoten de bus van Manchester City verlaten en naar het Etihad gaan. Foto: Molly Darlington/Reuters
Deel

Teams

Manchester City: Ederson, Akanji, Dias, Guardiol, Lewis, Rodri, Savio, Bernardo Silva, De Bruyne, Grealish, Haaland.
Wisselspelers: Ortega, Carson, Walker, Stones, Kovacic, Doku, Gundogan, Mateus Luiz, Foden, McKitty.

Internazionale: Sommer, Bisseck, Acerbi, Bastoni, Darmian, Barella, Calhanoglu, Zielinski, Carlos Augusto, Thuram, Taremi.
Subs: Di Gennaro, Josep Martinez, Dumfries, de Vrij, Lautaro Martinez, Frattesi, Asllani, Mkhitaryan, Pavard.

Rechter: Glenn Nyberg (Zweden).

Vanavond #UCL ploeg! 📋

XI | Ederson, Lewis, Akanji, Dias, Guardiol, Rodrigo, De Bruyne (C), Bernardo, Savinho, Grealish, Haaland

ABONNEREN | Ortega Moreno, Carson, Walker, Stones, Kovacic, Doku, Gundogan, Nunes, Foden, McAtee#ManCity pic.twitter.com/aqXzNJJYW5

— Manchester City (@ManCity) 18 september 2024

Deel

Preambule

Manchester City steekt zijn teen in deze nieuwe Champions League-poule met 36 clubs. De winnaars van 2023 spelen tegen het winnende team om uiteindelijk de Europese kroon te winnen, dus neem wat tijd voor de wedstrijd om goede oude herinneringen op te halen. Dan is het zijn beurt en City vliegt: de Community Shield zit al in de tas, vier overwinningen in de Premier League op vier, al negen doelpunten voor Erling Haaland. Ter vergelijking: de Italiaanse kampioen verkeert niet in zo’n goede vorm, met twee overwinningen en twee gelijke spelen die de Serie A-verdediging openen, maar Internazionale hield City vorig jaar eerlijk in Istanbul en zal dat vanavond ongetwijfeld weer doen. De aftrap is om 20:00 uur BST. Het is aan!