Manchester City tegen Chelsea: Premier League – Live | Eredivisie

Sleutel evenementen

80 minuten: Silva draait van rechts. Een schot-voorzet die onschadelijk naast het doel zweeft. City deed alles behalve scoren. “Als Chelsea-fan denk ik eerlijk gezegd dat de uitsluiting van Palmer en Sterling een slechte beslissing zal blijken”, maakt Lee Madden zich zorgen. “Zij waren onze gevaarlijkste spelers en wij geven City iets. Zich zorgen maken. Het lijkt erop dat het slechts een kwestie van tijd is voordat City scoort.”

79 minuten: Haaland miste er twee enorm kansen vanavond. Heel vreemd. Dit zul je niet vaak zien.

78 minuten: City blijft komen bij Chelsea, dat op zoek gaat naar zitplaatsproblemen. Doku centreert aan de linkerkant. Disasi is gewist. Dan neemt De Bruyne balbezit op links. Hij krult een prachtige voorzet richting Haaland, die hem tegemoet rent, zes meter verderop… om vervolgens hoog en wijd naar links te gaan! Het hele stadion wachtte tot het net omhoog ging, maar er gebeurde niets. Wat een mislukking!

76 minuten: Hoek naar City aan de linkerkant. De Bruyne en Foden spelen het kort en steken het dan over naar Silva, rechts van D. Silva geeft het terug. De bal zeilt langs het doel. Petrović gooit het uit het spel.

75 minuten: Silva draait naar links en schiet een voorzet richting… niemand in het bijzonder. Aan de zijlijn is een bezorgde Pep op zoek. Hij wekte de woede op van de vierde official omdat hij buiten zijn technische gebied stapte. Er is echter geen officiële veroordeling.

74 minuten: Chelsea haalt de angel uit de wedstrijd met geduldig balbezit op het middenveld.

72 minuten: De Bruyne zet laag voor vanaf rechts. Silva bereidt zich voor om van dichtbij naar huis te gaan, maar Colwill steekt een been uit en buigt de bal terug naar zijn keeper. De verdediger viert zijn tussenkomst alsof hij had kunnen scoren.

71 minuten: Palmer wordt vervangen door Chalobah, die opkomt en een tactische aanpassing toevoegt: het is tijd voor Chelsea om over te schakelen naar vijf.

69 minuten: De Bruyne wint een corner op rechts. Uiteindelijk is het geen evenement.

68 minuten: Jackson stapt naar links, maar kan niet voorbij Walker komen. Hij trekt zich terug voor Fernandez – weer allemaal vrienden – maar wat volgt is noch een schot, noch een pass naar Nkunku. Chelsea miste opnieuw een kans om wat diepblauw water tussen de teams te brengen.

66 minuten: Nkunku werd gevonden in de City-box via het rechtervoorzet van Gallagher. In plaats van meteen te scoren, krijgt hij een zware tik en wordt geblokkeerd door Akanji. De bal gaat via links naar Jackson, die zich klaarmaakt om te schieten, totdat de aanstormende Fernandez binnenkomt en zelf een wild schot van het doel af draait! Jackson is meer dan boos en springt in het rond, steeds maar in de richting van zijn teamgenoot. Het bleek dat Nkunku aanvankelijk buitenspel stond, dus als een van beiden had gescoord, zou dat opgeschreven zijn. Maar nog steeds. Welk werk!

65 minuten: Silva komt in de plaats voor Alvarez. Dan stuurt Doku plotseling Haaland links het strafschopgebied in. Zijn stijgende schot vanuit een krappe hoek raakt Disasi en de sterke hand van Petrović draait hem om de paal. Er komt niets uit de resulterende hoek.

64 minuten: Archer Sterling gaat naar pantomime. Nkunku neemt zijn plaats in. Een herinnering dat Nkunku hier eerder was.

62 minuten: Rodri schiet een speculatief schot naar links. Petrovic wordt opnieuw ouder door een herstart, en deze keer komt hij in het boek van de tijdverspillers terecht.

61 minuten: De kade loopt lang aan de linkerkant voorbij. Foden neemt het eerste schot richting de linkerbenedenhoek. Disasi halve blokken. Chilwell ontkent vervolgens de op de loer liggende Haaland. Dit is meedogenloos!

60 minuten: Doku breekt in vanaf links en tikt een slimme bal door het kanaal voor Akanji, die Haaland met een lage voorzet in het midden vindt. Schoongemaakt. Dan trekt Palmer Aké naar het middenveld en komt in het boek terecht.

58 minuten: Rodri komt van links binnen en denkt aan schieten, maar wordt ontkend door Gallagher. Doku onderzoekt vervolgens dezelfde vleugel. Chelsea is in vorm. Dit spel is perfect opgezet en kan in beide richtingen worden omgedraaid. Het is heel leuk. Kunnen deze twee elke week spelen?

56 minuten: Gusto steekt rechts laag over. Sterling probeert vanaf zes meter naar huis te gaan, zodat Ederson op briljante wijze kan pareren. De bal breekt uit bij Chilwell aan de linkerkant. Chilwell probeert de bal vanuit een krappe hoek voor te zetten, maar de keeper bevindt zich ook in dat gebied. Alleen Ederson houdt City binnen handbereik!

54 minuten: Aké’s aanwezigheid op links brengt City in een hoekschop. De bal van De Bruyne is niet goed en Chelsea overspoelt het veld. Jackson heeft de kans om Sterling door het midden te gooien, maar de pass gaat te gaar. Sterling houdt zijn hoofd geïrriteerd schuin, een Pez-dispenser van frustratie.

52 minuten: Jackson gaat links goed naar beneden en loopt op zijn tenen langs de lijn. Hij draait het infield in voor Gallagher, die net als Haaland vóór hem alleen wijd links kan hacken. Dit zal zeker niet op 0-1 eindigen.

51 minuten: Ook de stad raakt gefrustreerd. Ze breken snel en Foden zet van rechts een voorzet naar Haaland, vrij in de linkerhoek van het strafschopgebied. De bal wordt echter niet op de ideale hoogte afgeleverd en hij kan alleen maar onschadelijk wijd naar links springen en uitwijken. Een andere grote kans is bedelen.

Goede vorm, slechte misser. Foto: Dave Thompson/AP

Bijgewerkt binnen

50 minuten: Walker komt vanaf de rechterkant de Chelsea-box binnen en steekt Sterling over. Hij werd van achteren neergeschoten. Hij gaat over en wil een penalty. Als hij het niet krijgt, is hij meer dan woedend. De VAR heeft een cheque, maar besluit dat Walker ernaar heeft gezocht. De stad is niet blij.

49 minuten: Doku geeft een voorzet vanaf de linkerkant, maar kan Foden niet vinden bij de verre paal. Doeltrap. Chelsea geniet voor de tweede keer in evenveel minuten van hun eigen mooie tijd na de herstart, en het patroon in de tweede helft lijkt eerder te zijn gezet.

48 minuten: De Bruyne stuurt een vrije trap over de muur en over de lat. Dus hij is bijna in de rechterbovenhoek geplant. Petrović was op zijn plaats geworteld. Wat een inspanning!

47 minuten: Caicedo, die al blij is dat hij niet van het veld wordt gestuurd, brengt Doku eerst bijna neer tijdens de vlucht – als de vleugelspeler was overgestoken zou dat zeker een strafschop zijn geweest – en dunkt vervolgens op Rodri. Nog een fout en het is definitief af. Hoe dan ook, het is een vrije trap van links van D.

46 minuten: City had in de eerste helft veertien doelpogingen. Volgens Sky hadden ze er maar twee op doel. Verwacht dat het zeker zal verbeteren.

City is bezig aan de tweede helft. Geen veranderingen. “Oh, ik ben er nog, Scott, met de tinnen hoed”, schrijft David Wall. “Zelfs degenen (dat wil zeggen iedereen) die het niet eens zijn met het argument zouden moeten toegeven dat het op zijn minst een principiële basis is voor straffen van tien punten die ‘uit de lucht zijn gehaald’ in de Premier League.”

Halftime-essay, met dank aan David Wall. ‘Sean Dyche was gisteravond op de radio en aangezien dit de Investigative Derby is, lijkt iets wat ze met hem hebben besproken relevant om hier te vragen.

“Bijna iedereen lijkt ervan uit te gaan dat de straf van Everton zwaar was en in hoger beroep zal worden verlaagd. Maar als je erover nadenkt, is het eigenlijk niet behoorlijk saai? Als je tegen een niet-gerechtigde speler speelt in een eenmalige bekerwedstrijd, moet je de wedstrijd opgeven en uit de beker worden gezet. Everton speelde het hele afgelopen seizoen voor een team dat ze zich volgens de reglementen niet konden veroorloven. Je zou kunnen stellen dat op die basis al hun spelers niet in aanmerking kwamen in elke game die ze speelden. Waarom zouden ze niet elke wedstrijd moeten verliezen?

“Als je het zo zou opvatten, zou je ze, door het met terugwerkende kracht op te leggen, straffen met hetzelfde aantal punten als vorig jaar. Dat is veel scherper dan 10 punten.

‘Mensen zullen zeggen dat het belachelijk is, maar als je kijkt naar hoe ze de dingen in Spanje doen, is dat dan niet feitelijk hetzelfde, behalve dat ze de dingen proactief en preventief doen? Als je je team niet kunt betalen, kun je het seizoen niet starten; je verliest in principe elke wedstrijd. Dat doet natuurlijk niemand, maar past zijn team zo aan dat het volgens de regelgeving toegankelijk is. Dit is wat Barcelona de afgelopen jaren voor zulke problemen heeft gezorgd.

“Daarom bestaat er een internationaal precedent voor zwaardere straffen. Misschien moeten City en Chelsea zich zorgen maken en moet Everton twee keer nadenken over een beroep.”

[NARRATOR: Having lit the blue touchpaper, David wandered off.]

Halverwege de titel inhalen. Het gaat toch geen ding worden? Toch, daar ga je!

HALVE TIJD: Manchester City 0-1 Chelsea

Chelsea staat aan de leiding, en het is de beloning die ze verdienen voor hun voorsprong. De onmiddellijke reactie van City op de achterstand suggereert dat dit verhaal nog lang niet voorbij is. Deze jongens dienen anderen heel leuk spel.

45 min +3: Het centrum zwaaide vanaf de linkerkant het strafschopgebied van Chelsea in. Haaland kopt ongewoon zwak naar rechts.

45 min +2: De Bruyne neemt een hoekschop voor Foden, wiens schot van afstand wordt geblokt. Disasi, het eenmansverzet, ruimt weer op.

45 min +1: In de eerste van drie extra minuten zorgde Alvarez voor een schot dat over het doel belandde. De corner komt van rechts.

45 minuten: Uit de daaruit voortvloeiende corner stopt Jackson de bal bijna in zijn eigen doel. Disasi is opnieuw de held van Chelsea en komt van de lijn. Haaland probeert het doel terug te geven, maar kan alleen een schot uit het doel nemen. City doet zijn best om terug te komen sterk.

44 minuten: Foden kruist vanaf rechts. Haaland bereidt zich voor om van dichtbij naar huis te gaan, maar Disasi’s wenkbrauwen buigen dit af. Wat een interventie!

43 minuten: Chelsea verdiende hun doelpunt. Ze bezorgden City veel aanvalsproblemen en uiteindelijk brachten ze alles op orde. Aan de zijlijn is het Pep rokend. Zijn spelers krijgen bij de rust wat ze verdienen, daar kun je zeker van zijn.

DOEL! Manchester City 0-1 Chelsea (Sterling 42)

Jackson wisselt passen uit met Palmer aan de rechterkant en versnelt. Hij heeft Sterling vrij in het midden. Hij vindt hem met een laag kruis. Sterling maakt een touch op links en gaat vervolgens terug naar binnen, waardoor Walker weggestuurd wordt, en schiet vervolgens een eenvoudig schot over Ederson naar de rechterkant van het net! Een geweldig doelpunt, hoewel Sterling het met performatief understatement viert.

Raheem Sterling maakt een einde aan de bliksembreak van Chelsea! Foto: Jason Cairnduff/Action Images/Reuters
Het gedempte feest van Raheem Sterling. Foto: Nick Potts/PA

41 minuten: Chilwell vangt een simpele opruiming, kilometers de lucht in. Ake probeert te profiteren door naar links naar beneden te glijden, maar wordt gekletterd door Palmer. De bal baande zich vervolgens een weg naar Alvarez, wiens schot werd geblokt. Dan ontsnapt Chelsea op de counter, en…

39 minuten: De bal stuitert van de ongelukkige scheidsrechter af, waardoor gefrustreerde City-fans nog een excuus krijgen om hun hart te luchten. Hun team ging op dat moment nergens heen, om eerlijk te zijn tegenover de slecht geplaatste Andrew Madley.

38 minuten: De thuisfans maken nu wat lawaai en uiten hun afkeuring als Walker de bal sportief uit het spel trapt, zodat Gallagher, met een scheenbeen, een behandeling kan krijgen. Gallagher trekt een grimas, maar keert terug en ziet er voorlopig goed uit om door te gaan.

37 minuten: Chelsea heeft de thuisfans goed tot zwijgen gebracht. De stad krijgt helemaal niet haar zin. Nog niet. “Caicedo lijkt achtervolgd door zijn transfersom”, meende Sean Orlowicz. “Hij doet zijn uiterste best om zijn waarde te bewijzen, maar hij lijkt op het punt het been van zijn tegenstander te breken.”

35 minuten: Caicedo gaat nu het boek in, terwijl hij door De Bruyne’s rug rammelt. Op de een of andere manier zou hij nu moeten lopen. Je zou je kunnen voorstellen dat hij zojuist de salon was binnengelopen voor een laatste kans. Uit de resulterende vrije trap kwam niets terecht, hoewel City het strafschopgebied vulde.

33 minuten: Fernandez vangt een geweldige pass via het linkerkanaal en laat Sterling door op doel. Met alleen Ederson te verslaan, heeft Sterling een slechte balaanraking als hij beslissend moet zijn, moet schieten of de keeper moet omzeilen, en Ederson laat de bal dankbaar vallen. Sterling lacht spijtig. Een nieuwe grote kans voor Chelsea gaat bedelen.