Luton tegen Everton: Premier League – Live | Eredivisie

Sleutel evenementen

90+1 min: Daarvan komen zes minuten blessuretijd bij.

Deel

87 minuten: Nog een verandering voor Luton: Chong vertrekt en Luke Berry komt in beeld.

Deel

85 minuten: Woodrow schiet van ongelooflijke afstand ruim over de lat. De tijd dringt en dergelijke inspanningen zijn eerder een teken van wanhoop dan van ambitie.

Deel

84 minuten: Everton break, ze spelen de bal links de ruimte in en Beto komt erbij, probeert dwars door Osho heen te rennen en gaat naar beneden. Op een gegeven moment had Osho een vuist vol met zijn shirt, maar het lijkt erop dat hij het niet naar beneden trok en de scheidsrechter slaagde er niet in een overtreding te constateren.

Osho in actie met Beta. Foto: David Klein/Reuters
Deel

Bijgewerkt binnen

83 minuten: Nu steekt Barkley de handpalmen van Pickford vanaf 25 meter, die hard wordt geraakt maar te dicht bij de keeper.

Deel

81 minuten: Everton speelde slecht in de tweede helft, maar met alle corners van Luton en een grotere aanvallende inzet hoefde Pickford niet veel te doen, terwijl Kaminski twee uitstekende reddingen moest maken.

Deel

79 minuten: Wisselpauze, aangezien beide scorers het veld verlaten. Voor Everton gaan Calvert-Lewin en Gueye, Beto en Chermiti komen. Luton zet Andros Townsend in en schakelt Adebayo uit.

Deel

77 minuten: Superstop! Everton valt aan, en na een voorzet vanaf de rechterflank gaat McNeil terug naar Calvert-Lewin, die hoog boven twee verdedigers springt en richting doel kopt, maar Kaminski zet hem over de lat!

Kaminski redt nadat de kopbal van Calvert-Lewin in het doel belandt. Foto: David Klein/Reuters
Deel

76 minuten: Nog een hoekschop van Luton, hun vijfde van de helft. Het is de beurt aan Barkley, die een schot in de benen van de verdediger krult.

Deel

74 minuten: Chong heeft de bal aan de rechterkant, Woodrow loopt door het midden en Edebayo is verderop links geheel ongemarkeerd. Hij probeert de eerste te vinden, raakt zijn pass en Pickford verzamelt.

Deel

71 minuten: Luton brengt Woodrow voor Oniedinma. Ze moeten minstens één keer scoren voordat ze toegeven, en ze hebben daar twintig minuten de tijd voor.

Deel

69 minuten: Everton dichtbij! Het schot van Harrison raakt van Osho af en belandt in de richting van de bovenhoek, maar Kaminski raakt de paal naast!

Thomas Kaminski van Luton Town redt. Foto: David Klein/Reuters
Deel

67 minuten: Nog een hoekschop van Luton, deze toegekend door Harrison, die de laars uitsteekt net op het moment dat Doughty aan hem lijkt te zijn ontsnapt. Everton haalt Coleman for Young binnen voordat hij hem contracteert.

Deel

66 minuten: Tarkowski kopt de corner, maar die gaat terug naar Doughty en deze keer vindt hij het hoofd van Barkley, die over het doel kopt. En waarschijnlijk iets breder dan dat.

Deel

65 minuten: Chong wint nog een hoekschop. De wet van de gemiddelden zou binnenkort in werking kunnen treden.

Deel

63 minuten: Luton krijgt een vrije trap, maar hun voorzet wordt opnieuw weggewerkt.

Deel

62 minuten: Nu krijgt de thuisploeg een corner. Het volume van het publiek gaat een tandje hoger. Corner wordt vrijgemaakt, maar Luton heeft even de tijd.

Deel

60 minuten: Luton heeft goede ruimte om te werken, maar de voorzet van Onyedinma is niet goed genoeg en Everton foutloos.

Deel

57 minuten: Het lijkt erop dat Everton tijdens de rust te horen heeft gekregen dat hij wat rustiger aan moet doen.

Deel

54 minuten: Everton verwijdert Doucoure en Garner en haalt Onana en Andre Gomes binnen.

Deel

54 minuten: Uit de vrije trap geeft Doughty een voorzet en Mengi kopt de bal binnen.

Deel

53 minuten: Gueye laat Chong van achteren struikelen. Vlak voor het contact gaf Chong de bal weg, maar direct daarna kreeg Luton een vrije trap en Gueye een gele kaart.

Deel

51 minuten: Osho duwde de bal op zijn rechtervoet en schoot naast, maar zo dichtbij dat Pickford er voor de zekerheid op kon springen.

Pickford duikt voor het schot van Luton Osho, dat naast gaat. Foto: Bradley Collyer/PA
Deel

49 minuten: Luton kreeg de bal uiteindelijk in het strafschopgebied, maar de enige serieuze bedreiging was de kopbal van Ashley Young, nadat Morris in plaats van de bal had gekopt.

Deel

47 minuten: Er is nog geen strafgebied bedreigd.

Deel

46 minuten: Piep! Everton begint aan de tweede helft.

Deel

De spelers komen al terug. Andros Townsend is zich aan het opwarmen tijdens de rust, en als hij nog niet komt opdagen, zal het zeker niet lang meer duren.

Deel

Ik denk dat het antwoord op deze vraag is: niet echt, want de bal ging er niet in en als hij gemist was, zou Everton een doelpunt uit hebben gehad.

Deel

Rust: Luton 1-1 Everton

45+6 minuten: Vlak voor rust geeft Doughty opnieuw een goede voorzet vanaf links, die Godfrey vervolgens naar beneden kopt. Everton brak de andere kant af, maar een poging tot pass naar Calvert-Lewin werd overschreden en buiten spel. En dat is het einde van de eerste helft!

Deel

45+4 minuten: Morris heeft een schot dat nipt naast gaat. Dit was een heel open spel. Flitsen van goed spel, maar beide teams verspillen geen tijd om de bal naar voren te krijgen.

Deel

45+2 minuten: Harrisons voorzet werd door Menga in de rug van Osho gekopt en ging net naast!

Deel

45+1 min: De eerste van zes minuten blessuretijd en het schot van Doughty wordt gemakkelijk gered door Pickford. Het is het eerste schot op het doel dat niet raakte.

Deel

44 minuten: De vrije trap wordt in het strafschopgebied geschoten, met de kop naar beneden, en Tarkowski stuurt hem kronkelend over het strafschopgebied, vanwaar hij weggeschoten wordt.