Louisville verzilvert de winst en verslaat de staat New Mexico met 90-84 in de verlenging

LOUISVILLE, Ky. (AP) – Skyy Clark scoorde 29 punten, Tre White had er 22 en JJ Traynor had er 20 om Louisville zondag naar een 90-84 overwinning op de staat New Mexico te leiden.

Louisville had één schot in de verlenging – een Traynor-springer om de periode te openen – maar de Cardinals sloegen 15 van de 19 vrije worpen, waaronder een serie van acht op rij, wat hen in de laatste minuut een voorsprong van 84-78 opleverde.

Zes spelers kregen een foutbal voor de staat New Mexico, en de Aggies hadden vier spelers op de vloer gedurende de laatste 21 seconden van de verlenging. Louisville profiteerde de hele wedstrijd en maakte 36 van de 49 vrije worpen (73,5%) voor de wedstrijd.

Clark maakte 15 uit 16 van de lijn en White ging 9 voor 13.

Met een achterstand van acht, met nog iets meer dan een minuut te gaan, kreeg Louisville een paar vrije worpen van Clark en een driepuntsactie van Traynor, waardoor hij binnen 73-70 kwam. Jordan Rawls van de Aggies miste een springer en White pakte een verdedigende rebound met nog 26 seconden te gaan. Na een time-out in Louisville sloeg White een pull-up 3-pointer om de wedstrijd gelijk te trekken.

Met nog één seconde te gaan in de wedstrijd maakte Kaosi Ezeagu uit de staat New Mexico een fout op Mike James. Ezeagu miste beide vrije worpen en de wedstrijd ging over in verlenging.

De Cardinals wonnen (3-3), ondanks dat ze in de reguliere regelgeving nooit meer dan één punt voorsprong hadden.

Jordan Rawls scoorde 20 punten, Ezeagu 17, Christian Cook 12 en Robert Carpenter 10 voor de staat New Mexico (3-5). De Aggies schoten 58,3% vanuit het veld, maar maakten slechts 9 van de 17 vrije worpen. Er werden 40 overtredingen gefloten, waarvan Louisville 16.

Louisville blijft woensdag thuis om tegen Bellarmine te spelen. De staat New Mexico is dinsdag gastheer van de Southwestern University.

___ Ontvang het hele seizoen pollmeldingen en AP Top 25 basketbalupdates. Dien je kandidatuur hier in ___ AP Collegebasketbal: https://apnews.com/hub/ap-top-25-college-basketball-poll En https://apnews.com/hub/college-basketball