London Knights versloegen Saginaw Spirit en wonnen hun 11e wedstrijd van het jaar: Londen

Zes verschillende doelpuntenmakers vonden de achterkant van het net voor de Saginaw Spirit toen de London Knights de 2024 Memorial Cup-gastheer met 6-1 versloegen en hun winning streak uitbreidden naar 11 wedstrijden.

Easton Cowan scoorde één doelpunt en voegde twee assists toe, en Knight-nieuwkomer Kaleb Lawrence scoorde zijn eerste doelpunt in een Londens uniform en had ook een assist.

De Knights en Spirit vertegenwoordigen twee van de beste in de Ontario Hockey League op het gebied van speciale teams, en Londen won de strijd voor het speciale team met een voorsprong van twee doelpunten en een nul na strafschoppen.

De Knights kwamen meteen op voorsprong in een wilde openingsperiode met veel fysiek spel.

Easton Cowan bracht de puck naar de Saginaw-zone en zoomde achter het net en vervolgens naar links voordat hij de puck in het slot trok waar Cowan zijn 15e doelpunt van het jaar binnenhaalde en Londen om 8:56 een 1-0 voorsprong bezorgde.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Iets meer dan drie minuten later tikte Jacob Julien een pass naar Oliver Bonk tijdens het powerplay en Bonk scoorde voor de derde keer in twee wedstrijden, en de Knights gingen de tweede periode in met een 2-0 voorsprong.

Kaleb Lawrence scoorde zijn eerste doelpunt in een Londens uniform slechts 1:09 in de periode waarin hij een losse puck vond en deze langs Spirit-doelman Andrew Oke schoot.

Ontvang het laatste nationale nieuws. Het wordt elke dag naar uw e-mailadres verzonden.

Sam O’Reilly sloeg de puck hard in het Saginaw-net en zorgde voor zijn vierde doelpunt in vier wedstrijden, waarmee hij de voorsprong van Londen uitbreidde naar 4-0.

Calem Mangone kreeg de Spirit op het scorebord om 16:15 van de tweede periode, maar in de laatste minuut gaf Max McCue William Nicholl een twee-tegen-één en Nicholl maakte de wedstrijd af met een stiekem schot door de benen van Oke voor een 5-1 Ridders leiden door de 40 minuten.

Lawrence stal vroeg in de slotperiode de puck en vuurde een schot af dat werd geblokkeerd. Denver Barkey vond uiteindelijk de rebound en scoorde zijn 22e doelpunt van het jaar.

Londen sloeg een perfecte 8-uit-8 op de penalty kill tegen de derde beste speler in de OHL.

Ondertussen scoorde het beste machtsspel in de Knights League twee doelpunten in vijf kansen.

Londen beperkte de Spirit tot 11 schoten in de eerste helft en versloeg Saginaw met 35-31 in het algemeen.

Michael Simpson keerde terug naar de opstelling van de Knights nadat hij twee wedstrijden had gemist met een blessure en maakte 30 stops voor zijn 21e overwinning, de leidende speler in de competitie.

Sam, Sam en Jett zijn klaar voor Top Prospects

Er zijn teams geselecteerd voor de Top Prospects Game 2024, die op 24 januari in Moncton, NB wordt gehouden.

Sam Dicksonson van de Knights speelt voor het Red Team en neemt het op tegen teamgenoot Sam O’Reilly en de Londenaar Jett Luchanko die speelt voor de Guelph Storm. O’Reilly en Luchanko werden opgenomen in het witte team.

De game brengt de 40 beste kandidaten samen die in de Canadian Hockey League spelen.

Stonehouse en Canada in de halve finales

Abby Stonehouse uit Blenheim, Ontario, en haar teamgenoten van Team Canada spelen op 13 januari in een halve finale tegen Tsjechië tijdens het Wereldkampioenschap hockey dames onder 18 in Zwitserland.

Stonehouse heeft twee doelpunten en negen punten in slechts vier wedstrijden in het toernooi van dit jaar.

Canada speelt om 9 uur. Team USA speelt om 13.00 uur in de tweede halve finale tegen Finland

Volgende

Londen zal op zondag 14 januari om 14.00 uur de Owen Sound Attack organiseren in Budweiser Gardens.

The Attack voegde de jongere broer van de Londense spits Max McCue, Sam, toe aan de handelsdeadline, samen met ervaren verdediger Connor Smith. Beide spelers kwamen van de Peterborough Petes.

De game markeert de vierde game tussen de Knights en Owen Sound.

Londen won de eerste wedstrijd met 3-2 en de tweede met 5-4 in de verlenging dankzij het winnende doelpunt van Denver Barkey.

De Knights versloegen de Attack met 8-2 in hun voorlaatste wedstrijd voor rust.

De dekking begint om 13.30 uur op 980 CFPL, op www.980cfpl.ca en op de Radioplayer Canada-app.

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.