London Knights verbeteren naar 2-0 in de Memorial Cup van 2024 met overwinning op Moose Jaw Warriors

Sam O’Reilly scoorde één doelpunt en voegde een assist toe toen de London Knights de Moose Jaw Warriors met 5-4 versloegen en zo hun tweede overwinning behaalden in het Memorial Cup-toernooi van 2024 in Saginaw, Michigan.

De Warriors kwamen laat tot een rally, maar Londen hield stand gedurende de laatste 3:55 van de wedstrijd.

Easton Cowan en Denver Barkey hadden vanavond elk twee assists.

O’Reilly werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

De Warriors scoorden slechts 3:39 in de wedstrijd na een doelpunt van Denton Mateychuk, dat de furieuze start van Moose Jaw benadrukte.

De Londense doelverdediger Michael Simpson strekte zich uit naar rechts om WHL Speler van het Jaar Jagger Firkus in de eerste minuut van de wedstrijd te dwarsbomen en plaatste kort na het doelpunt van Matejchuk nog een puck langs Simpson.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Ondanks alle vroege wanhoop van de Krijgers bleven de Ridders kalm en werden beloond dankzij de scherpe voorcontrole van Ruslan Gazizov.

Hij kwam achter het Warriors-net en pakte een stuk van de puck dat vervolgens naar de Moose Jaw-kant van het net gleed, waar de zachte handen van Jacob Julien een pass over de plooi lieten glijden naar Gazizov die langs de verre paal kwam en Gazizov scoorde zijn derde doelpunt van het toernooi om de wedstrijd gelijk te trekken om 11:58 uur.

Sam Dickinson zette Londen iets minder dan zes minuten later op een 2-1 voorsprong toen hij een bal via rechts van Denver Barkey pakte en een polsschot maakte om de Knights voor het doel de kleedkamer in te sturen.

In de tweede periode waren er vijf doelpunten die Londen hielpen de voorsprong na 40 minuten uit te breiden naar een paar.

Het laatste nieuws uit Canada en de rest van de wereld wordt direct in uw e-mail bezorgd.

Ethan Semeniuk bracht de stand gelijk op 2-2 met een springer om 7:01.

De Knights kwamen twee minuten en een seconde later opnieuw op voorsprong, toen Sam O’Reilly zijn schouder liet vallen, een gemakkelijke rit naar het net maakte vanaf de linkerkant en een schot in de bovenhoek vuurde langs Jackson Ungar om de stand op 3-2 te brengen.

O’Reilly gaf Landon Sim vervolgens een twee-tegen-één en hij scoorde net toen de strafschop in Londen ten einde liep. Het doelpunt gaat met gelijke kracht de boeken in en de Knights hadden de grootste voorsprong van de wedstrijd.

London breidde die voorsprong uit naar 5-2 na een doelpunt van Kasper Halttunen, maar precies zes seconden later scoorde Semeniuk zijn tweede van de wedstrijd toen hij een schot van buiten de blauwe lijn in het net van de ridder belandde.

De laatste periode was puntloos totdat Moose Jaw doelverdediger Ungar met nog meer dan vier minuten te gaan terugtrok en een onhandige poging op de doellijn leidde tot het doelpunt van Martin Rysavy om 16:55, waardoor de voorsprong van de Knights werd teruggebracht tot één doelpunt op 5-4.

Londen hield stand en pakte hun tweede overwinning, wat heel eenvoudige wiskunde oplevert in het toernooi van dit jaar.

De Warriors staan ​​dinsdag 28 mei tegenover Drummondville, waarbij de verliezer wordt uitgeschakeld.

De Knights nemen het de volgende dag op tegen de Saginaw Spirit, waarbij de winnaar een plaats verdient in de finale van de Memorial Cup.

Moose Jaw versloeg Londen met 30-28.

De Knights sloegen 1-uit-2 bij de powerplay en 4-uit-4 bij de penalty kill.

Michael Simpson maakte een einde aan een lange OHL shutout-droogte

De 31 reddingen van Michael Simpson in de 4-0 overwinning van de Knights op Drummondville op 25 mei waren de eerste shutout van een OHL-doelman in het evenement sinds Jordan Binnington in 2011 tot een shutout kwam tegen de Kootenay Ice.

Simpson maakte tijdens de wedstrijd allerlei belangrijke reddingen en kreeg zelfs een hand of stick van de Londense aanvaller Max McCue, die de puck op de doellijn kon stoppen nadat deze door Simpsons arm ging. Simpson maakt zijn tweede Memorial Cup-optreden nadat hij daar vorig seizoen de Peterborough Petes leidde.

Volgende

De rematch tussen Londen en Saginaw vindt plaats op woensdag 29 mei in het Dow Event Centre in Saginaw, Michigan.

De Knights schakelden de Spirit uit in zes wedstrijden in de Western Conference Championship Series.

Saginaw staat 2-0 in het toernooi na een 5-4 overwinning op Moose Jaw in de opener en een 4-3 overwinning tegen Drummondville op 26 mei.

De gameverslaggeving begint om 19.00 uur op 980 CFPL, op www.980cfpl.ca en op de Radioplayer Canada-app.

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.