Liverpool-ratings: Salah krijgt 6/10 in de eliminatie tegen Atalanta

Liverpool werd donderdagavond door Atalanta uitgeschakeld in de kwartfinales van de Europa League, nadat ze de terugwedstrijd met 1-0 hadden gewonnen en in het Gewiss Stadium met 3-1 verloren.

Ze kenden een vliegende start toen Mohamed Salah vanaf de strafschopstip toesloeg nadat de Reds een penalty kregen wegens handbal om de achterstand terug te brengen tot twee.

Dankzij een sterk verbeterde prestatie van de ploeg van Jürgen Klopp in de eerste 45 minuten hadden ze de eerste helft onder controle en hadden ze met twee voorsprong moeten staan ​​toen Salah voor rust doorging op doel, maar hij lobde naast.

Maar Liverpool kende niet zoveel vreugde in de tweede helft, omdat de aanval moeite had om kansen te creëren en veel overdreven passes rechtstreeks in het doel terechtkwamen. La Dea doelman Juan Musso.

Het toonde aan dat de hoop begon te vervagen naarmate de tijd verstreek, en het was een soortgelijk verhaal nadat Klopp Darwin Nunez, Diogo Jota en Harvey Elliott introduceerde als onderdeel van een spraakmakende vervanger. The Reds konden hun aanval gewoon niet ontketenen en waren traag in de latere delen van de wedstrijd, wat uiteindelijk leidde tot een redelijk comfortabele avond voor de gastheren.

ESPN+-streaming: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Positief

De vorm van Trent Alexander-Arnold is veelbelovend voor Liverpool, dat het soort prestatie nodig zal hebben dat hij tegen Atalanta produceerde toen hij in de Premier League speelde. De nul vormt ook de basis voor een upgrade, waarbij de vleugelverdediger en doelman van Liverpool in topvorm zijn.

Minpunten

De aanval van Liverpool stortte in de tweede helft ineen in een optreden waarin ze simpelweg niet genoeg dreigden. The Reds hebben nu alleen nog de Premier League.

Managerbeoordeling (van de 10)

Jürgen Klopp, 6 — Liverpool was een veel betere ploeg, waarbij Klopp zijn aanvaller instrueerde vaker te wisselen om het strikte man-tot-man-markeringssysteem van Atalanta te verstoren, en ze waren verdedigend veel beter georganiseerd. Zijn vervangingen kwamen op tijd, maar faalden uiteindelijk.

Spelerbeoordelingen (1-10; 10 = beste)

GK Alisson, 7 — Een veilige figuur tussen de palen die soms de aanvallen versterkte als Atalanta dieper zat.

DF Andy Robertson, 7 — Robertson was onvermoeibaar van de bal af toen hij probeerde hoog op de linkervleugel te komen om een ​​nul te creëren voor zijn teamgenoten. Door zijn beweging creëerde hij soms ook een optie in de centrumspits.

DF Virgil van Dijk, 7 — Hij beheerste de achterlijn goed toen Atalanta direct wilde spelen en betrapte hen op buitenspel toen Teun Koopmeiners in de eerste helft de bal in het net had. Dominant bij het vechten om de bal.

DF Ibrahima Konate, 7 — De Frans international had vertrouwen in zijn duels en genoot van de uitdaging tegen de aanvallers van Atalanta. Een zelfverzekerde weergave van de 24-jarige.

DF Trent Alexander-Arnold, 8 — De instrumentale prestatie van Alexander-Arnold plaatste hem in het hart van veel van de beste aanvallen van Liverpool, tijdens een wedstrijd waarin hij al zijn passingsvermogen toonde om kansen te creëren. Gewisseld in de tweede helft na 72 minuten, wat een positief effect zal hebben op zijn conditie.

MF Alexis Mac Allister, 6 — Hij drukte goed vanaf het middenveld en was agressief bij het terugspelen van de bal, maar had beter gekund met zijn passing die niet op een normaal niveau was.

MF Curtis Jones, 6 — Zelfverzekerd als hij aan de bal was, op momenten dat hij tijd had om rechtstreeks de verdediging in te rennen. Agressief onder druk gezet vanaf het middenveld, samen met Mac Allister. Dominik Szoboszlai miste na een goede run in het gebied in de 63e minuut.

MF Dominik Szoboszlai, 6 — Szoboszlai creëerde ruimte met enkele veelbelovende uitstapjes in de ruimte om het man-tot-man-systeem van Atalanta te ontwrichten en probeerde altijd vooruit te spelen, hoewel hij soms wat preciezer had kunnen zijn.

FW Luis Díaz, 6 — Door zijn harde werk strekte Diaz zich uit over de linkerflank, waar hij werd uitgeschakeld door Alexander-Arnold voordat Liverpool een penalty won. Hij bracht zijn marker uit positie met een zelfverzekerd dribbelspel met de bal.

FW Cody Gakpo, 7 — De Nederlands international zette zijn recente positieve vorm voort en koppelde het spel goed, waardoor Salah de beste kans van Liverpool kreeg vanuit open spel in de eerste helft. Zijn beweging veroorzaakte ook problemen voor de verdediging van Atalanta.

FW Mohamed Salah, 6 — Salah nam de strafschop klinisch, maar had eigenlijk een dubbel moeten scoren met zijn één-op-één schot naast.

Vervangingen

Darwin Núñez (Salah, 67′) 5 — Hij gaf de bal te vaak snel achter elkaar weg en het was te laat toen Liverpool directer naar hem toe ging spelen.

Diogo Jota (Diaz, 67′) 5 — Hij had moeite om het spel te beïnvloeden toen hij werd geïntroduceerd en Atalanta zette hem agressief onder druk.

Harvey Elliott (Szoboszlai, 67′) 6 — Elliott werkte hard om vanuit de centrale gebieden de ruimte in te komen, maar Liverpool kon hem niet genoeg aan de bal krijgen.

Joe Gomez (Alexander-Arnold, 72′) 6 — In de plaats van Alexander-Arnold, die net terug is van een blessure.

Jayden Danns (Robertson, 79′) N.v.t. — Het debuut van de afgestudeerde Liverpool Academy in de Europa League.