Liverpool 1-0 Chelsea (25 februari 2024) Wedstrijdanalyse

Liverpool zorgde ervoor dat het laatste seizoen van Jürgen Klopp met succes zou eindigen nadat Virgil Van Dijk met zijn doelpunt in de verlenging zondag een 1-0 overwinning op Chelsea opleverde in de Carabao Cup-finale.

De hectische finale, waarin beide teams doelpunten werden ontzegd door de VAR, was na 90 minuten doelpuntloos, voordat de beslissing uiteindelijk werd beslist in de blessuretijd van de 28e minuut toen de aanvoerder van Liverpool uit een hoekschop naar huis kopte.

– Streaming op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Liverpool ging de finale in met tien spelers uit het eerste elftal, waaronder Mohamed Salah en Darwin Núñez, die door een blessure de finale misten. Maar tot het gebrul van hun rauwe fans raceten ze dapper om Chelsea te verslaan.

De overwinning hield de hoop van Liverpool op een onwaarschijnlijke top vier levend en zorgde ervoor dat ze voor de tiende keer de Carabao Cup wonnen.

Chelsea’s run naar de finale bleek een zilveren randje te zijn voor manager Mauricio Pochettino in wat een somber eerste seizoen was als leider van West-Londen, maar door de nederlaag van zondag heeft de voormalige Tottenham-baas nog steeds geen trofee gewonnen in Engeland.

De ploeg van Pochettino maakte een wankele start van de finale, maar kwam in de 21e minuut bijna op voorsprong via Cole Palmer, wiens schot van dichtbij op spectaculaire wijze werd gered door Caoimhin Kelleher.

Een toch al uitgeput Liverpool-team kreeg opnieuw een klap te verwerken nadat Ryan Gravenberch een harde uitdaging kreeg van Moisés Caicedo en in de 28e minuut moest worden vervangen door Joe Gomez.

Met de overwinning van Liverpool op Chelsea wonnen ze voor de tiende keer de Carabao Cup.

Adam Davy/PA-afbeeldingen via Getty Images

Raheem Sterling dacht dat hij Chelsea in de 31e minuut op voorsprong had gezet, maar de assistent-scheidsrechter herkende terecht dat Nicolas Jackson even eerder buitenspel had gestaan ​​toen hij een voorzet voor Engeland goedkeurde.

Aan de andere kant was het de paal die Liverpool een opener ontzegde, nadat Cody Gakpo’s kopbal uit de voorzet van Andy Robertson Đorđe Petrović op de stip liet kloppen, maar hij schoot naast de staander.

De krachtige kopbal van Van Dijk uit de vrije trap van Robertson op het uur leidde tot wilde feesten in de rode helft van Wembley, maar het doelpunt werd afgekeurd nadat uit een uitgebreide VAR-beoordeling bleek dat Wataru Endo buitenspel was verklaard.

De vertraging leek de vastberadenheid van Chelsea te versterken, en ze kwamen bijna op voorsprong in de 77e minuut toen het schot van Conor Gallagher uit de pass van Palmer de verre paal raakte.

Het duo zorgde samen voor een nieuwe kans in de 85e minuut, maar Gallagher werd neergehaald door opnieuw een geweldige redding van Kelleher.

Klopp’s gebrek aan mogelijkheden op de bank kwam aan het licht door zijn late wissels, waarbij tieners James McConnell en Jayden Danns in de plaats kwamen van Alexis Mac Allister en Gakpo.

Danns, die vorige week zijn Liverpool-debuut maakte tegen Luton Town, was in de verlenging dicht bij een doelpunt, maar Đorđe Petrović kopte hem over de lat.

Liverpool bleef aandringen op een doelpunt toen Chelsea zich terugtrok en Harvey Elliott bijna dichtbij kwam, maar zijn kopbal op lange afstand werd goed gered door Petrovic.