Leclerc bracht Ferrari de overwinning in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Italië | Motorsportnieuws

Charles Leclerc boekt Ferrari’s eerste thuiszege in de Formule 1 in Monza in vijf jaar.

Charles Leclerc won de Italiaanse Grand Prix om de vele fans van Ferrari te verrassen toen Lando Norris opnieuw de voorsprong van kampioen Max Verstappen in het Formule 1-coureursklassement wegnam.

Monaco’s Leclerc pakte zondag voor de tweede keer de overwinning op Monza na de overwinning in 2019 en hield McLaren-duo Oscar Pjastri en Norris tegen in een spannende race waarin Verstappen bijna 38 seconden achter het tempo eindigde als zesde.

Een enorm gebrul vulde de tribunes toen Leclerc de geblokte vlag pakte nadat hij zich vasthield aan een set harde banden die hij tijdens zijn enige pitstop in ronde 16 verwisselde.

Al zijn belangrijkste rivalen, behalve teamgenoot Carlos Sainz die als vierde eindigde, kwamen tweemaal in de pits en McLaren hoopte dat het Ferrari-paar hetzelfde zou doen.

Maar Leclerc slaagde erin zijn banden in goede staat te houden om voorop te blijven en eindigde de race comfortabel voor Piastri, die de race in de eerste ronden aan de leiding had.

Polesitter Norris slaagde er ondanks zijn derde plaats in om de voorsprong van Verstappen in het kampioenschap terug te brengen tot 62 punten met nog acht races te gaan, terwijl de barre run van zijn Nederlandse rivaal voortduurde.

Verstappen is er nu niet in geslaagd om een ​​van de laatste zes GP’s te winnen, nadat hij zeven van zijn eerste tien GP’s had gewonnen, en de F1-dominantie van hem en Red Bull lijkt steeds twijfelachtiger.

Een vierde wereldtitel op rij leek vrijwel zeker toen Verstappen in juni in Spanje won, maar sindsdien eindigde hij pas twee keer op het podium.