KC Current breekt NWSL-record met een ongeslagen streak van 17 wedstrijden

28 juni 2024;  Kansas City, Missouri, VS;  Kansas City-aanvaller Temwa Chawinga (6) speelt de bal in de tweede helft tegen de Houston Dash in het CPKC Stadium.  Verplicht krediet: William Purnell-USA TODAY Sports

Temwa Chawinga leidt de race om de Gouden Schoen en de Kansas City Current leidt de NWSL. (William Purnell-USA TODAY Sports)

De Kansas City Current zette hun ongeslagen start van het seizoen voort met een 2-0 overwinning op de Houston Dash, waarmee ze hun weg naar de NWSL-recordboeken vonden.

De overwinning markeerde de 17e opeenvolgende wedstrijd van de Current zonder nederlaag, waarmee het NWSL-record voor het reguliere seizoen voor ongeslagen streak werd verbroken. Het record was eerder in handen van de Seattle Reign in 2014, waarvan de streak slechts één seizoen duurde.

De laatste keer dat de Current verloor was een 2-1 nederlaag tegen de Washington Spirit op 30 september 2023.

Temwa Chawinga ging voorop met een brace in een tijdsbestek van drie minuten, wat haar elf doelpunten opleverde in de NWSL dit seizoen.

Natuurlijk schreef ze ook geschiedenis met een ongekende klap voor de rivier de Missouri.

Het record van de Current staat nu op een NWSL-beste 10-5-0.