Jimmy Butler-blessure: Heat-ster zal naar verwachting meerdere weken missen met MCL-blessure, volgens rapport; Donderdag MRI

Gevreesd wordt dat Miami Heat-aanvaller Jimmy Butler een MCL-blessure aan zijn rechterknie heeft opgelopen en dat hij naar verwachting enkele weken zal moeten missen, volgens een rapport van Shams Charania. Butler zal donderdag om 15.30 uur ET meer duidelijkheid krijgen met een MRI. De blessure deed zich voor tijdens het eerste kwart van de 105-104 nederlaag van woensdag tegen de Philadelphia 76ers in Game 7 vs. 8 van de Oostelijke Conferentie.

Butler bleef na de blessure in de wedstrijd en eindigde met 19 punten, vijf assists en vijf steals bij 5-uit-18 schieten. De gezondheid van Butler is zelfs nog belangrijker omdat de Heat vrijdag tegen de Chicago Bulls zal strijden om de nummer 8 plaats, waarbij de verliezer wordt uitgeschakeld in het ‘postseason’.

Butlers agent, Bernie Lee, nu betwistte de gerapporteerde tijdlijn van verwondingen.

“Niemand weet het echt, want we gaan later vandaag naar de dokter”, zei Lee op SiriusXM NBA Radio. “Het verbaast me dat iemand die niet eens in de arena aanwezig was, op de een of andere manier met een medische tijdlijn kwam… We weten het niet eens. En nu moeten we in de door iemand anders gecreëerde realiteit leven.”

Butler liep de blessure op met nog seconden te gaan in het eerste kwart toen Kelly Oubre Jr. landde op hem na een nepschot bij de basket. Er kwamen onmiddellijk zorgen van Heat-spelers en coaches.

Butler strompelde aan het einde van het kwart de kleedkamer binnen, maar keerde later terug. Hij scoorde 12 punten bij 3-uit-14-schieten gedurende de laatste drie kwartalen en maakte slechts twee schoten in de laatste negen minuten van de wedstrijd.

“Ik had het gevoel dat ik niet te veel kon doen”, zei Butler, die zichtbaar mank liep toen hij het Wells Fargo Center verliet.

Wat Butler aan beide kanten van het veld inbrengt – om nog maar te zwijgen van zijn leiderschap – kan simpelweg door niemand op de selectie van Heat worden vervangen. De aanval van Miami stond tijdens het reguliere seizoen in de top 10 en is aanzienlijk gedaald nu Butler van de vloer is. In zijn minuten scoorde de Heat gemiddeld 116 punten per 100 balbezit, vergeleken met 109 toen hij op de bank zat.

Butler heeft een geschiedenis van blessures tijdens het ‘postseason’ terwijl hij enorme minuten maakte, maar hij werd duidelijk gehinderd tijdens de wedstrijd van woensdag en de rapporten zijn onheilspellend. We zullen moeten zien wat de voorspelling is als de opnames donderdag eindigen, maar de kansen van de Heat om de eerste ronde te halen – en mogelijk daarna – worden aanzienlijk kleiner als Butler niet in staat is zich aan te passen.