Jets degelijk verslagen door 49ers bij terugkeer van Aaron Rodgers na blessure | NFL

De langverwachte terugkeer van Aaron Rodgers op het veld verwende San Francisco toen de 49ers zich maandagavond haastten voor 147 yards en een touchdown van de running back Jordan Mason in een 32-19 overwinning op de New York Jets.

Rodgers gooide voor 167 yards en één touchdown en had een onderschepping precies 52 weken op de dag nadat zijn debuut in New York eindigde met een gescheurde Achilles na vier plays.

Rodgers had maandag moeite met bewegen in de pocket, maar soms liet hij de arm zien die hem hielp vier MVP’s te winnen bij de Green Bay Packers. Het was niet genoeg om de 49ers te verslaan, die een Jets-verdediging overweldigden die de kracht van het team in de loopgraven zou moeten zijn en de afwezigheid van All-Pro running back Christian McCaffrey zouden moeten overwinnen.

Mason, die in 2022 niet meer werd opgesteld, maakte dit goed in zijn eerste carrièrestart toen hij zijn fysieke loopstijl begon te gebruiken om San Francisco te helpen de bal onder controle te houden na een sterke prestatie vanaf de aanvallende lijn. Deebo Samuel voegde een touchdown-run van twee meter toe en Jake Moody maakte een franchiserecord door zes velddoelpunten gelijk te maken en de 49ers naar de overwinning te leiden.

Brock Purdy gooide voor 231 yards zonder touchdowns of omzet tegen een Jets-verdediging die weinig druk genereerde zonder Haason Reddick terug te rennen.

Aaron Rodgers-statistieken

De Niners, die vorig seizoen de Super Bowl bereikten, namen rond rust de wedstrijd van maandag over. Ze kregen een velddoelpunt van 12 spelen en 75 meter aan het einde van de eerste helft en scoorden op Mason’s run van vijf meter, 11 spelen en 70 meter om de tweede helft te beginnen. Dat veranderde een voorsprong van 13-7 in een voorsprong van 23-7, en de Jets kregen tijdens dat traject slechts één kniestoot. De totale balbezitstijd van New York op maandag was 21:20, de minste van een door Rodgers geleid team in zijn lange carrière.

Rodgers gooide vervolgens een onderschepping bij de volgende drive op een pass van Garrett Wilson die door Deommodore Lenoir werd afgebogen in de handen van linebacker Demetrius Flannigan-Fowles.

sla de nieuwsbriefpromotie over

Rodgers gooide zijn eerste TD-pass in 610 dagen toen hij profiteerde van een vrij spel toen Leonard Floyd buitenspel sprong en via een 36-yarder contact maakte met Allen Lazard, waardoor de achterstand werd teruggebracht naar 26-13. Lazard ving de tweede TD in de laatste seconden op Tyrod Taylor nadat de wedstrijd al beslist was en Rodgers uit de wedstrijd werd getrokken.

Rodgers’ tweede stint bij de Jets duurde veel langer dan zijn eerste, die eindigde met een achillespeesblessure die het seizoen eindigde na slechts vier momenten in 2023.

New York had drie passes en een gemiste pass van Lazard tijdens de eerste actie van deze wedstrijd, voordat een vierde-down onhandige poging was die dit keer tijdelijk was in plaats van dat het seizoen eindigde. Rodgers ‘eerste vangst als Jet werd gepakt door Breece Hall, die werd uitgekleed door Fred Warner voor een onhandige poging die het velddoelpunt van de Niners opleverde.

Rodgers kreeg de Jets op gang op de volgende rit, waarbij hij drie derde-downpassen naar Wilson omzette om Hall’s TD-run van drie meter op te zetten. Rodgers was 6 voor 7 voor 61 yards op de rit. New York kreeg in de helft geen nieuwe eerste nederlaag en het zag er zelden naar uit dat het weer in de wedstrijd zou komen.