Jeanty heeft twee lange TD’s en Boise State verslaat Air Force om in de race te blijven voor het MWC-titelspel

BOISE, Idaho (AP) – Ashton Jeanty ging meer dan 100 yards in zowel rushen als ontvangen en scoorde twee touchdowns om Boise State vrijdag naar een 27-19 overwinning op Air Force te leiden, waardoor de hoop van de Broncos Mountain West Conference levend bleef. met hun derde overwinning op rij.

Als koploper UNLV (6-1) zaterdag San Jose State (5-2) verslaat, reizen de Broncos (7-5, 6-2) op 2 december af naar Las Vegas om het op te nemen tegen de Rebels. Een overwinning van de Spartanen zou een gelijkspel tussen drie spelers creëren en de computerranglijst zou als tiebreak een rol gaan spelen.

Boise State scoorde als eerste en leidde daarna, maar had geen wedstrijd totdat Kaonohi Kaniho met nog 13 seconden te gaan een lay-up maakte op de middenhelft.

Jeanty heeft een pas van het ua-scherm omgezet Touchdown van 75 meter laat in de eerste helft, die eindigde met een 17-6 voorsprong voor de Broncos. Hij brak door het midden voor een Een score van 50 meter en een voorsprong van 24-12 vroeg in het derde kwartaal.

Laat in het derde kwartaal maakte Jayden Goodwin de tweede onderschepping van de luchtmacht en dat leidde tot Dylan Carson’s TD-run van 2 meter om de stand op 24-19 te brengen.

Jonah Dalmas schopte een velddoelpunt van 52 meter met nog 4 1/2 minuut te gaan in de laatste punten.

Jeanty eindigde met 107 yards op 14 vangsten en 118 yards op vijf vangsten. Hij is de eerste Broncos-speler met meer dan 100 rushing- en passing-games sinds Jeremy McNichols in oktober 2016. Taylen Green gooide voor 228 yards en een haastige touchdown en twee onderscheppingen.

John Busha kwam laat in de eerste helft als relief tegen starter Ben Brittain voor de Falcons en ging 8 van 17 voor 131 yards en een touchdown plus een haastige touchdown. Carson had 132 yards haast met een score op 12 carry’s.

De luchtmacht (8-4, 5-3) heeft vier opeenvolgende wedstrijden verloren.

De overwinning was de tweede in twee wedstrijden voor interim-hoofdcoach Spencer Danielson, die de taak overnam van Andy Avalos, die twee weken geleden werd ontslagen.

___ Meer AP College Football: https://apnews.com/hub/college-football En https://twitter.com/ap_top25. Meld u aan voor de universiteitsvoetbalnieuwsbrief van AP: https://tinyurl.com/mrxhe6f2