Iafallo maakt een einde aan lange droogte nu Winnipeg Jets Blues met 4-2 versloeg voor vierde overwinning op rij – Winnipeg

Een overwinning voor de Winnipeg Jets tegen een tegenstander uit de Central Division is ongeveer een even zekere weddenschap als dit seizoen in de NHL.

De Jets zetten dinsdagavond hun sterke spel in de divisies voort en versloegen de St. Louis Blues met 4-2 om hun Central-record te verbeteren naar 16-3-1, het beste resultaat van alle NHL-teams tegen teams in hun divisie dit seizoen.

De Jets kwamen om 8:53 als eerste op het bord toen Nikolaj Ehlers de puck langs de planken aan de blauwe kant kreeg, langs de muur gleed en een perfecte pass afleverde op Sean Monaghan in de slot. Hij bracht Winnipegger Joel Hofer naar 1-0 met zijn zesde doelpunt sinds hij bij het team kwam.

Slechts 87 seconden later maakte Brenden Dillon er 2-0 van toen hij de puck teruggaf en hem vanaf het doel langs Hofer sloeg, waarmee hij een hoogtepunt in zijn carrière neerzette met zijn zevende doelpunt van het seizoen.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

The Blues reageerden slechts 30 seconden later. Terwijl Winnipeg moeite had om de puck op eigen kracht te vinden, schoot Marco Scandella vanaf de punt op doel. Laurent Brossoit kreeg de handschoen, maar de puck gleed naar de zijkant van de plooi waar Pavel Buchnevich wachtte om zijn 23e van het seizoen te scoren.

Het laatste nieuws uit Canada en de rest van de wereld wordt direct in uw e-mail bezorgd.

Winnipeg herwon een voorsprong van twee doelpunten met nog 4:27 te gaan. Josh Morrissey maakte een geweldige actie van zijn kant door de puck om te draaien en naar Kyle Connor te sturen. Hij schaatste langs de vleugel en versloeg Hofer laag voor zijn 24e van het seizoen, waardoor de stand na 20 minuten op 3-1 kwam.

Pas halverwege de tweede periode verkleinden The Blues de achterstand. Een gekke sprint voor het Jets-net resulteerde erin dat Brandon Saad een losse puck van de lat afketste en net binnen de doellijn viel, waardoor de stand op 3-2 kwam.

Beide doelmannen waren bezig in de tweede, St. Louis versloeg Winnipeg met 15-12 voor een totaal van 27 schoten voor de Blues en 25 voor de Jets over twee periodes.

Elk team had een gemiste powerplay-kans in de eerste helft van de derde periode, omdat Winnipeg een voorsprong van één doelpunt had, maar pas tijdens de rust herwon het de voorsprong van twee doelpunten.

Ehlers maakte een geweldige actie in het slot en schoot de puck naast, maar nadat deze van de eindplanken stuiterde, duwde hij hem terug voor het net waar Alex Iafallo hem tussen de benen van Hofer plaatste voor zijn eerste doelpunt sinds 2 januari. , waarmee een einde kwam aan een reeks van 20 wedstrijden op rij zonder de achterkant van het net te vinden.

The Blues haalden hun doelman met nog iets meer dan drie minuten te gaan en het was 6-tegen-4 met nog 41 seconden te gaan toen Neal Pionk werd gecalld voor een hoge strafschop, maar St. Louis kon de achterkant van het net niet vinden.

Brossoit pakte zijn negende overwinning van het seizoen met 36 reddingen, terwijl Hofer de nederlaag op zich nam na 28 schoten.

De Jets gaan nu donderdagavond op pad in Dallas.