Hunter Haight leidt Saginaw Spirit naar de overwinning in Game 5 op London Knights – Londen

Hunter Haight uit Strathroy, Ont. nam een ​​hattrick op om de Saginaw Spirit in leven te houden in de Western Conference Championship Series met een 4-2 overwinning op de London Knights in Budweiser Gardens op 3 mei.

Rodvin Dionisio had vier assists in de wedstrijd voor de Spirit.

Haight sloot de wedstrijd af met een polsschot vanaf de rechter face-offcirkel in het Londense net om 14:56 van de eerste periode, waardoor de Spirit na 20 minuten een 1-0 voorsprong kreeg.

Saginaw begon de tweede periode met het manvoordeel en verzilverde met nog zes seconden te gaan toen Josh Bloom een ​​rebound op een redding van Michael Simpson begroef om de stand op 2-0 te brengen.

Londen halveerde de voorsprong om 14:15 uur van de tweede periode, toen Oliver Bonk een schot van de rechterkant langs Nolan Lalonde afwendde voor Bonk’s vierde doelpunt van het ‘postseason’, maar Haight’s tweede van de wedstrijd en achtste van de play-off herstelden de twee van Saginaw. -doelvoorsprong met 2:31 over in het middelste frame.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

De Knights kregen dat doelpunt slechts 29 seconden later terug toen Max McCue een race won om de puck in het Spirit End en de puck naar Sam O’Reilly kreeg die Easton Cowan aan de linkerkant van de Spirit-zone voedde en hij vuurde hoog om de bal te plaatsen. Londen terug binnen een doelpunt in de laatste 20 minuten.

De e-mail die u nodig heeft voor dagelijks nieuws uit Canada en de rest van de wereld.

Cowan had een doelpunt en een assist en werd uitgeroepen tot de derde ster van de wedstrijd.

Haight voltooide zijn hattrick in de derde periode met een schot vanaf de linkerkant van het ijs om 5:44 om de score compleet te maken.

In de laatste 11:18 van de wedstrijd bederven ze een strafschop die Londen zonder hand achterliet tot het eindsignaal.

Kaleb Lawrence van de Knights werd bestraft met een wedstrijd van vijf minuten en wangedrag wegens kruiscontrole om 13:24 van de derde periode na een treffer van Matyas Sapovaliv.

De Londense aanvaller Landon Sim werd in de tweede periode uit het veld gestuurd nadat hij was betrapt wegens wangedrag na een woordenwisseling in de Spirit-zone.

Beide games zullen worden beoordeeld door de OHL.

Saginaw versloeg de Ridders met 35-28.

The Spirit sloeg 2-uit-8 op het powerplay.

Londen sloeg 1-uit-3.

Easton Cowan wint de Red Tilson Trophy

Op 2 mei werd Easton Cowan van de Knights uitgeroepen tot winnaar van de Red Tilson Trophy van de Ontario Hockey League als de meest opvallende speler van de competitie.

Vleugelspeler Mt. Brydgesa, Ontario, behaalde tussen 25 november 2023 en 24 maart 2024 ten minste één punt in elke wedstrijd, behaalde een streak van 36 punten en sloot het jaar af met de op een na beste punten per wedstrijd overall in de OHL met 34 doelpunten en 96 punten in 54 wedstrijden. Hij vertegenwoordigde ook Canada op het Wereldkampioenschap hockey junioren 2024 in Zweden.

Over de Red Tilson Trophy wordt gestemd door OHL-schrijvers en omroepen.