Houston Dash vs. Kansas City Huidige NWSL-score: Vlatko Andonovski’s ploeg verdient gelijkspel na lang uitstel

De Kansas City Current blijft ongeslagen in zeven wedstrijden, hoewel het hoogst gerangschikte team zondag genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel tegen de nummer 13 Houston Dash. De twee teams kregen te maken met een langdurige vertraging, omdat beide clubs in elke helft een doelpunt scoorden. Het was een wilde start voor beide franchises in een seizoen dat nog maar een kwart is verstreken. Mis niets van de actie: fans kunnen geselecteerde wedstrijden van het reguliere seizoen van de NWSL bekijken op CBS, CBS Sports Network, Paramount+ en CBS Sports Golazo Network.

Hier zijn enkele fragmenten uit het spel:

Chawinga blijft scoren

Kansas City kende een geweldige start dit seizoen en er waren veel sleutels tot hun succes met een nieuwe technische staf, stadion en internationale spelers. De Malawische international Temwa Chawinga heeft een snelle chemie ontwikkeld met ervaren middenvelder Vanessa DiBernardo.

Het duo maakte contact bij het eerste doelpunt, waardoor het scoretotaal voor Kansas City werd verhoogd, aangezien Current nu 21 doelpunten heeft in zeven wedstrijden.

Chawinga zorgde voor een briljante individuele finish voor het doel en zit stevig in de vroege race voor de NWSL Gouden Schoen met vijf doelpunten in zeven wedstrijden. Ze heeft laten zien dat ze een klinisch resultaat kan bereiken, of zelfs via een beetje chaos en ongelukken. Bekijk de link tussen DiBernardo en Chawinga:

De tijd steelt de show

Moeder natuur besloot haar stem in de wedstrijd te laten horen toen er regen en onweer in het gebied arriveerden, waardoor de wedstrijd tijdens de rust werd uitgesteld. Kansas City had een voorsprong van één doelpunt en al het momentum tijdens de rust, en domineerde de aanvallende statistieken tijdens de rust. Ze versloegen Houston met 14-3 en hadden meer velddoelpogingen, 7-1.

De omstandigheden waren zo slecht dat er bijna vier uur vertraging was, en toen de spelers naar buiten kwamen om op te warmen, werd het veld aangetast door overtollig water. Zo’n lange vertraging leidde in de tweede helft tot enkele aanpassingen aan beide kanten van het veld, aangezien elke coach één keer wisselde.

Verdere veranderingen door de huidige hoofdcoach Vlatko Andonovski leidden tot een andere kijk op de achterlijn toen Hallie Mace de wedstrijd verliet vanwege een blessure en nieuwkomer Ellie Wheeler haar verving. Eén glibberige misser en miscommunicatie later bracht Houston de wedstrijd in evenwicht.

Het proces van Houston is een gelijkspel

Na een transferperiode die de club gemengde krantenkoppen heeft opgeleverd, met verzoeken van spelers om te verhuizen en het binnenhalen van defensieve versterkingen, is de club nog steeds op zoek naar een overwinning. De Dash hebben er nog geen gewonnen, maar zijn er nu in geslaagd om twee opeenvolgende trekkingen aan elkaar te rijgen. De moeilijkheid van enkele uren vertraging is echter niet eenvoudig, maar het vermogen van het team om in de tweede helft sterker te presteren heeft hen een punt bespaard, aangezien ze nog steeds wachten op de komst van de Braziliaanse verdediger Tarciane.