Het late doelpunt van Hadji Wright bezorgt Coventry een dramatische overwinning op Oxford United | Coventry stad

Het doelpunt van Hadji Wright in de zesde minuut van de blessuretijd bezorgde Coventry hun eerste overwinning van het seizoen toen ze Oxford United laat met 3-2 verlieten in de CBS Arena.

De ploeg van Mark Robins was tweemaal één doelpunt foutloos via Wright en Milan van Ewijk, maar ze werden teruggetrokken door eerst Ciaran Brown en daarna Mark Harris voordat de Amerikaan alle drie de punten bezegelde.

Wright was de sterspeler van de thuisploeg en scoorde in de 15e minuut toen hij een voorzet van Van Ewijk vanaf rechts binnenkopte.

De Amerikaanse international was ook enkele centimeters verwijderd van de run van Ellis Simms toen hij een voorzet over de lat gooide. Simms was vorig seizoen de topscorer van de Sky Blues, maar door besluiteloosheid in zijn eigen strafschopgebied kon Brown ingrijpen en gelijk maken.

Coventry versloeg Oxford met 6-2 toen de twee elkaar in januari ontmoetten in de derde ronde van de FA Cup en zij waren het die alle punten scoorden in de eerste helft.

Jack Rudoni, die zijn thuisdebuut maakte nadat hij in de zomer van Huddersfield was verhuisd, ontketende een krachtige linkervoet die naast de paal floot en Jamie Cumming ontsnapte aan zijn rechterkant. Wright had Coventry vervolgens weer op voorsprong moeten zetten, maar zijn kopbal ging recht in de armen van Cumming.

Coventry was op zoek naar hun eerste competitiezege sinds een 1-0 overwinning op Leeds op 6 april, een serie van zeven wedstrijden aan weerszijden van de zomervakantie. De thuisploeg kwam verdiend op voorsprong toen Van Ewijk een losse bal over het strafschopgebied besprong en zijn schot in de benedenhoek schoot.

CBS Arena stond tien minuten na rust versteld toen Harris, die ook op het scoreformulier stond bij de overwinning van Oxford afgelopen weekend, de voorzet van Ruben Rodrigues in het net kopte om de scores gelijk te maken.

Cumming was zelf in goede vorm toen hij probeerde het punt van Oxford te behouden en weerstond een aanval in de tweede helft toen hij over zijn lijn vloog om de kopbal van Lewis Binks bij de achterpaal buiten te houden, terwijl Wright en vervolgens debutant Ephron Mason-Clark uitstekende reddingen maakten. . Maar Wright zou het laatst lachen toen hij de slechte backpass van Will Vaulks vasthield en Cumming koel omsingelde voordat hij in een leeg net terechtkwam.

nieuwsbriefpromotie overslaan

Robins uitte zijn opluchting na Coventry’s eerste overwinning van het seizoen. “Het is een opluchting en ik heb het de afgelopen jaren al gezegd, maar dit jaar zou het jaar kunnen zijn dat ik een hartaanval krijg als we zo spelen”, zei hij.

“Ik denk dat we het verdienden. “Ze waren heel goed en hebben ons tot het einde gepusht. We hadden de wedstrijd vroeg onder controle en scoorden een prachtig doelpunt, een geweldige bal, een geweldige kopbal.

‘Ik vond Haji de hele avond briljant. Ik denk dat het team heel goed heeft gespeeld, afgezien van de twee doelpunten. Ze waren heel vermijdbaar en heel slecht. Maar als we de wedstrijd kunnen winnen en die doelpunten kunnen incasseren, dan is het vanavond goed, maar als we dat niet kunnen, raken we in de problemen. verdedigen en schone lakens houden.”