Het eenzijdige verlies van Amerika tegen Colombia daalde tot ruim 3/10 Turner

Het nationale team van de Amerikaanse heren begon de voorbereidingen voor de Copa America zaterdag met een vriendschappelijke nederlaag van 5-1 tegen Colombia in Landover, Maryland.

De demonstratie op Commanders Field was raak toen de Colombiaan Jhon Arias in de zesde minuut de score opende. Al in de 19e minuut verdubbelden de Zuid-Amerikanen hun voorsprong nadat Rafael Borré de bal met een omhaal langs Matt Turner naar de achterkant van het Amerikaanse net stuurde.

Na de pauze leek de ploeg van Gregg Berhalter terug in de wedstrijd te zijn nadat Tim Weah in de 58e minuut scoorde. Colombia reageerde echter snel met doelpunten van Richard Rios in de 77e minuut, Jorge Carrascalo in de 85e en Luis Sinisterra in de 88e minuut.

Na de vriendschappelijke wedstrijd zal de USMNT de voorbereidingen voor de Copa América voortzetten met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië op 12 juni in Camping World Stadium in Orlando, Florida. Colombia neemt het op 15 juni op tegen Bolivia op Empower Field op Mile High in Denver.

Managerbeoordeling (schaal van 1-10)

Gregg Berhalter, 2 — Berhalter had een sterke XI, wat volgens Opta de eerste keer was dat alle USMNT-starters huidige clubspelers waren in de vijf beste competities van Europa. De USMNT kreeg echter te maken met een tegenstander die vanaf het begin efficiënt en energiek was. De thuisploeg deed er goed aan om op het einde wat momentum terug te winnen, maar ook in het laatste derde deel ontbrak het aan echte dreiging. Krediet zou moeten worden gegeven nadat het spelplan werd geopend en het enige doelpunt werd gecreëerd, maar het was niet genoeg om belangrijke fouten te voorkomen en drie doelpunten in de laatste 15 minuten toe te staan.

Spelersbeoordelingen (1-10; 10 = beste, spelers die na 70 minuten worden geïntroduceerd, krijgen geen beoordeling)

GK Matt Turner, 3 — Hij kon niet veel doen om de twee doelpunten tegen te houden, maar voor de anderen zou hij twijfelachtig moeten zijn. Zware nacht op kantoor.

DF Joe Scally, 3 — Het is moeilijk te zeggen dat Skali de zorgen over de afwezigheid van Sergin Desta heeft weggenomen. Kon niet veel doen met de bal naar voren en was redelijk gemiddeld met zijn verdedigende taken.

DF Chris Richards, 4 — Hij deed niet genoeg om de achterlijn te versterken en werd een steeds grotere last naarmate de wedstrijd vorderde.

DF Tim Ream, 3 — Hij had het eerste doelpunt van Colombia kunnen tegenhouden, en balverlies leidde tot een hoekschop die het tweede doelpunt creëerde. Ream zag er ook wankel uit elke keer dat hij de bal hanteerde.

DF Antonee Robinson, 5 — Een allegaartje van een speler die de sleutel was met zijn voorzetten en voorwaartse runs, maar ook een bron van verdedigende fouten.

MF Johnny Cardoso, 6 — Hij rommelde met de bal die tot een van de doelpunten van Colombia leidde, maar Cardoso maakte zijn aanwezigheid over het algemeen voelbaar met zijn interventies in het hart van de XI.

MF Weston McKennie, 4 — Er werd meer verwacht van een speler die verrassend terughoudend aan de wedstrijd begon. Hij had enkele briljante flitsen toen hij contact maakte met Gio Reyna.

MF Gio Reyna, 7 — Een van de weinige lichtpuntjes voor de USMNT, Reyna was van vitaal belang met zijn belangrijkste passes en een belangrijke kansschepper.

FW Tim Weah, 6 — Hij zorgde al vroeg in de tweede helft voor het broodnodige moment van explosiviteit na een doelpunt, maar werd ook op gevaarlijke plekken achtervolgd.

FW Folarin Balogun, 4 — Zijn assists zijn lovenswaardig, maar hij was vaak geïsoleerd van zijn collega’s in de frontlinie.

FW Christian Pulisic, 7 — De aanvoerder probeerde in de eerste helft de bal op eigen kracht naar voren te brengen en deed dat goed in zijn duels, met een kopbal die tegen het houtwerk belandde. Onlangs eindigde het seizoen in de Serie A, Pulisic kreeg slechts 45 minuten.

Vervangingen

FW Haji Wright, 6 — Creëerde diverse gevaarlijke kansen nadat hij werd gewisseld.

DF Cameron Carter-Vickers, 2 — De verdediger stond centraal in een lekkende achterlijn die laat in de tweede helft instortte.

MF Malik Tillman, 5 — Hij was aanvallend lang niet zo efficiënt als Reyna nadat hij was vervangen.

MF Yunus Musah, NR — Hij kwam in de plaats van McKennie met nog 19 minuten te gaan in de normale speeltijd.

FW Ricardo Pepi, NR — Hij nam in de 72e minuut de plaats van Balogun in de Amerikaanse aanval in.

MF Luca de la Torre, NR — Ik heb de laatste zeven minuten van de normale tijd gezien nadat Cardoso op het middenveld werd gewisseld.