Het Amerikaanse damesteam op de 4×100 meter estafettezwemmen wint goud en wereldrecord: NPR

Gouden medaillewinnaars (van links naar rechts) Regan Smith, Lily King, Gretchen Walsh en Tori Husk vieren feest op het podium tijdens de medailleceremonie na de finale van de 4x100m wisselslag estafette voor dames zondag op de Olympische Spelen in Parijs.

Maddie Mayer/Getty Images

Onderschrift verbergen

Schakel bijschriften in

NANTERE, Parijs – De Amerikaanse vrouwen domineerden zondag de estafette van 4 bij 100 meter wisselslag. De enige echte vraag was of de zwemmers het wereldrecord van een ander Amerikaans Amerikaans team in 2019 zouden verbreken.

Ze gaven nooit op, wonnen het goud en verbeterden het record met bijna een seconde met een tijd van 3: 49.63. De Amerikanen eindigden ruim drie seconden voorsprong op het zilverwinnende Australische team. Chinese vrouwen wonnen brons.

Het Amerikaanse team bestond uit Regan Smith, Lily King, Gretchen Walsh en Tori Husk. De race vormde het hoogtepunt van een sterrenprestatie op de Spelen voor Husk, die drie gouden en twee zilveren medailles won.

De Amerikaanse overwinning zondag in de La Défense Arena in de buitenwijken van Parijs vormde de afsluiting van een tweedaagse reeks sterke prestaties van het Amerikaanse zwemteam na een trage start hier.

Eerder op de dag had Bobby Finn ook een wereldrecord gebroken toen hij Olympisch goud claimde in de finale van de 1.500 meter vrije slag.

In totaal wonnen Amerikaanse zwemmers acht keer goud, dertien keer zilver en zeven keer brons.

Het maakte Amerikaanse atleten tot het winnende nationale zwemteam op de Spelen van Parijs, waarmee ze rivaal Australië overtroffen, dat zeven keer goud, acht keer zilver en drie keer brons had.

Ook zondagavond won het team bestaande uit Ryan Murphy, Nick Fink, Caleb Dressel en Hunter Armstrong op de estafette 4×100 wisselslag heren een zilveren medaille.