Haaland vestigt het record met de snelste 50 in het gelijkspel van Man City tegen Liverpool

MANCHESTER, Engeland (AP) – Trent Alexander-Arnold scoorde in de 80e minuut de gelijkmaker en bezorgde Liverpool zaterdag een 1-1 gelijkspel tegen Manchester City in de Premier League.

Erling Haaland zette titelverdediger City in de eerste helft in het Etihad Stadium op voorsprong en werd daarmee de snelste speler die 50 doelpunten maakte in de competitie.

Maar Liverpool kapitaliseerde toen de Noor er in de 79e minuut niet in slaagde een seconde van dichtbij toe te voegen. De gasten gingen meteen in de aanval en Alexander-Arnold schoot langs City-doelman Ederson.

Het gelijkspel hield City aan de top van de tafel, maar gaf Arsenal de kans om bovenaan te komen als ze Brentford later op de dag zouden verslaan.

Haaland opende de score met een lage inspanning vanaf de rand van het strafschopgebied in de 27e minuut.

Liverpool-doelman Alisson schatte een bal onderschept door Nathan Aké, die in Haaland speelde, verkeerd in.

Vanaf dat moment voelde het onvermijdelijk waar de bal terecht zou komen toen de aanvaller zich omdraaide en in de benedenhoek schoot, ondanks dat Alisson de bal kon binnentikken.

Het mijlpaaldoelpunt kwam in 48 wedstrijden en brak het record van voormalig Manchester United- en Newcastle-aanvaller Andy Cole, die in totaal 50 scoorde in 65 wedstrijden.

Er klonk een dubbele vuistpomp op de directiestoelen waar Haalands vader, oud-City-speler Alf-Inga, jubelend feest vierde.

Bij zijn terugkeer op het veld werd de speler beroofd van de blauwhemden nadat hij de thuisploeg het voordeel had gegeven ten opzichte van een team dat dit seizoen waarschijnlijk een van hun grootste uitdagers voor de titel zal zijn.

Maar hij moest het betreuren dat hij zich in de tweede helft niet had bekeerd, nadat Liverpool City snel had gestraft.