Greenwood spaart een punt voor Marseille tegen Reims in de Franse competitie

Mason Greenwood redde zondag een punt voor Marseille met zijn derde Franse Ligue 1-doelpunt van het seizoen in een 2-2 gelijkspel tegen Reims op het Velodrome.

Ondanks dat hij al vroeg op voorsprong kwam via Amina Harit, wankelde de verdediging van Marseille toen Reims doorging met doelpunten van Yaya Kader Fofana en Sergio Akieme.

Greenwood scoorde tweemaal bij zijn debuut in Marseille in een 5-1 overwinning op Brest in de openingswedstrijd van de competitie. De voormalige spits van Manchester United maakte deze zomer een controversiële overstap naar Marseille.

Greenwood, die volgens ESPN-bronnen zijn internationale loyaliteit van Engeland naar Jamaica zal verleggen, werd de eerste Marseille-speler die drie doelpunten scoorde in de eerste twee wedstrijden van een seizoen sinds Dimitri Payet in 2013.

Ondanks dat hij een laat doelpunt scoorde om een ​​nederlaag te voorkomen in zijn eerste competitiewedstrijd op het Velodrome als manager van Marseille, uitte Roberto De Zerbi zijn teleurstelling over het eindresultaat.

“Ik ben teleurgesteld en geïrriteerd. Het spijt me, ik wou dat ik deze eerste wedstrijd op het Velodrome had gewonnen. Ik voel een enorme verantwoordelijkheid tegenover deze fans”, zei De Zerbi tegen DAZN.

Straatsburg behaalde hun eerste competitiezege van het seizoen met een intensieve 3-1 overwinning tegen Rennes. Andrey Santos opende in de 23e minuut de score voor Strasbourg en profiteerde van een hoekschop.

Emanuel Emegha verdubbelde vroeg in de tweede helft de voorsprong van Straatsburg. Ludovic Blas trok er één terug voor Rennes, maar het late eigen doelpunt van Christopher Wooh bezegelde de overwinning voor Straatsburg.

Fans van Straatsburg, die protesteerden tegen het eigendom van de club, sloten de dag af met een welverdiende overwinning.

Nantes maakte een einde aan de binnenlandse droogte Nantes maakte een einde aan een reeks van tien wedstrijden zonder winst in de competitie door de gepromoveerde Auxerre met 2-0 te verslaan in het Stade de la Beaujoire. Nigeriaanse aanvaller Moses Simon opende de score in de 14e minuut met een geweldig soloschot.

Auxerre kreeg verschillende kansen, maar slaagde er niet in het net te vinden en hun hoop werd de bodem ingeslagen toen Ado Onaiwu in de 52e van het veld werd gestuurd voor een gevaarlijke tackle. Bahereba Guirassy scoorde diep in blessuretijd het tweede doelpunt.

Lens versloeg Brest met 2-0 door een vroeg doelpunt van Jhoanner Chavez en een eigen doelpunt van Julien Le Cardinal. Lens verloor Deiver Machado door een rode kaart in de 88e minuut.

Ook zondag speelden Nice en Toulouse 1-1 gelijk op een veld waarvan het gras was beschadigd door een schimmelinfectie. De Amerikaanse verdediger Mark McKenzie maakte zijn debuut in Toulouse na zijn transfer van het Belgische Genk.

Dit rapport maakte gebruik van informatie van Associated Press.